Netflix Cursed Dizisi Hakkında Bilgiler, İzleyici Yorumları ve Oyuncu Kadrosu

Online dizi ve film izleme platformu Netflix, adından sıkça bahsedilen yeni dizisi Cursed’i izleyicilerine sundu. İşte Netflix orijinal yapımı fantastik dizi Cursed hakkında bilinmesi gerekenler…
Netflix Cursed Dizisi Hakkında Bilgiler, İzleyici Yorumları ve Oyuncu Kadrosu

Cursed Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve Dizi İncelemesi

Netflix’in bir süre önce tanıttığı ve izleyicilerini bir hayli merak içerisine sokan yeni dizisi “Cursed” yayınlandı. Başarılı yönetmenler Frank Miller ve Tom Wheeler imzalı dizi fantastik bir hikayeyi bizlere sunuyor. Dizide Kral Arthur efsanesinden tanıdığımız Lady of the Lake’in gizemli yolculuğu anlatılıyor. Konusuyla izleyicileri bir hayli heyecanlandıran dizinin oyuncularıysa karakterler için adeta biçilmiş kaftan. Kısa sürede en iyi netflix dizileri arasına girmeyi başaran Cursed dizisini sizler için araştırdık. Bu inceleme dizi içeriğimizde Netflix orijinal yapımı Cursed dizisi hakkında bilgileri, dizi konusunu, izleyici yorumları, dizi eleştirisi ve oyuncu kadrosunu detaylıca anlatacağız. İşte macera ve fantastik hikayelerle dolu Netflix dizisi Cursed incelemesi…


1. 2020 yılının ilk başlarında yayınladığı yeni dizi ve filmlerle abonelerini heyecanlandırmayı başaran Netflix uzun bir aradan sonra tekrar sağlam bir dizi ortaya koymayı başardı. Fantastik dizi Cursed; oyuncu kadrosundan hikayesine, yönetmeninden görsel efektlerine kadar tam anlamıyla kusursuz gözüküyor.

1-530.jpg


2. Dizide konu unutulmaz efsanevi karakter Lady of the Lake’in etrafında gelişiyor ve ilerliyor. Yaşadığı bazı olaylar sonrasında gizemli güçlere ve efsanevi bir kılıca sahip olan Nimue isimli ana karakterimizin halkını kurtarmak için macera dolu bir yolculuğa atıldığınızı izliyoruz.

2-542.jpg


3. Ancak bu yolculukta Nimue tek başına değil. Yanında paralı askerlik yapan Arthur olacaktır. Nimue’nin bu yolculuktaki tek amacı ise efsanevi kılıcı gerçek sahibi olan Merlin’e teslim edip halkını kurtarmaktır.

3-533.jpg


4. Dizinin başrolünde 13 Reason Why isimli başarılı diziden tanıdığımız güzel aktör Katherine Langford yer alıyor. Dizinin bir diğer başrol oyuncusu ise Vikings dizisinin sevilen karakteri Loki’ye hayat veren Gustaf Skarsgard’dır. Bu iki çılgın karakterli oyuncunun diziye çok yakıştığını söylememiz gerek.

4-538.jpg


5. Türkçe’ye Lanetli ismi ile geçen Cursed dizisinin yaratıcıları ise Frank Miller ve Tom Wheeler gibi iki dev isim. Fantastik bir romandan senaryoya çevrilen başarılı dizinin hikayesi seyircilere gayet güzel bir şekilde aktarılıyor. Öyle ki diziyi izlerken bu fantastik dünya içerisinde kaybolabilirsiniz. Dizide yer yer yavaş ilerleyen sahneler sıkıcı olsa da bir sonraki sahnede ne olacağını merak ettiren hikaye kendini affettiriyor.

5-430.jpg


6. Netflix’te yer alan birçok fantastik dizi arasından kolayca sıyrılan ve sevilen Cursed dizisi bu başarısını oyuncu kadrosuna, uyarlandığı hikayeye ve başarılı görsel efektlerine borçlu. Tabi dizide bazı eksiklikler de yok değil. Henüz ilk sezonu yayınlanan dizi de bütçe de bir hayli kısıtlı. Ancak son günlerde Netflix’te yayınlanan fantastik dizilere göre hayli iyi gözüküyor.

6-424.jpg


7. Son olarak kısa sürede izleyicilerinin gönlünde taht kurmayı başaran ilk sezonuyla harikalar yaratarak ikinci sezonun geleceğinin de sinyallerini verdi. Savaşlar, duygusal sahneler, fedakarlıklar, akıl dolu planlar ve doyasıya macera dolu Cursed dizisini izlemenizi şiddetle öneriyoruz.

7-513.jpg


Cursed Dizisi İzleyici Yorumları

Netflix’in yeni dizisi Cursed hakkında bilgileri sizlere sunduğumuz bu içeriğimizde dizi hakkında en net fikirlere sahip olabilmeniz için izleyici yorumlarına da yer verdik. İşte Cursed dizisi izleyici yorumları…

İzleyici 1:

Arthur ve Merlin hikayesini Nimue’nin (lady of the lake) gözünden anlatan dizi. Dolayısıyla başrol de Nimue. Kral Arthur hikayesini feminenlestirmeye çalışmışlar. Hikayenin baya dışına çıkmışlar bu da merak uyandırmış, kendini izletiyor.


İzleyici 2:

işin içinde üstad Frank Miller olduğundan bir şans vereceğim kitap ve uyarlaması. ikisi birbiriyle bir bütün oluşturacak gibiler, zira kitabın yazarı ve illüstratörü aynı zamanda dizinin de yaratıcıları.


 İzleyici 3:

netflix’in son zamanlarda yayınladığı en kötü dizilerden bir tanesi daha. imdb puanı şu anlık 5.4 olmakla beraber daha çok düşeceğini düşündüğüm dizi. merak edilecek hiçbir şey yok sıkıntıdan başka.


İzleyici 4:

birinci bölümünü izleyen birisi olarak, ilk fırsatta devamını da keyifle izleyebilirim. fantastik dünyalara karşı ilgili birisi olarak, bildiğimiz cadı, şövalye ve kötü adam hikayelerinden bir tanesini daha görüyoruz. the witcher ile tabiki benzer yanları var. neredeyse aynı dünya içerisindeler gibi duruyor. iki köy öteden alfa abimiz her an çıkabilir. çıkarsa da şaşırmam. efektler güzel, yer yer fazla abartılmış olabilir. genel anlamda beni tatmin etti.


İzleyici 5:

bir çırpıda bitirdiğim 17 temmuz çıkışlı netflix dizisi. çok fazla eleştirenler olmuş evet çok harika bir yapım olmamış gerek bazı noktalardaki oyunculuklarda gerekse uyarlama kısmında ama bu da zaten kişinin neye göre kıyasladığına göre değişir. misal herkes gibi arthur'a bu kadar takılmazken merlin'in yani gustaf skarsgard'ın vikings'den kalma floki havasına eleştirimi yapabilirim. ama genele vurulacaksa da belirtmiş oldugum üzere hak yemek olmaz.


İzleyici 6:

az önce bitirdiğim netflix dizisi. bunun nimue isimli bir kızın hikayesi olduğunu unutmadan izlerseniz son derece akıcı, sürükleyici bir anlatımı var. merlin, arthur gibi "isimlere" takılıp dizide farklı şeyler ararsanız hoşunuza gitmeyebilir. ben şahsen hikayenin işlenme biçimini sevdim meseleleri gereksiz uzatmadan ölmesi gerekeni öldürüp `::d`yoluna devam ediyor. her dizide olan ana karakterin sırf hikaye uzasın diye yaptığı gereksiz atarlar ve mallıklar bunda çok yok. olan bir iki olay da sonradan ana hikayeye güzel bağlandı. özellikle got sonrası fantastik bir şeyler arayanların hoşuna gideceğini düşünüyorum.


İzleyici 7:

netflix'te karşıma çıkınca izlemeye başladım. daha önceden haberim yoktu. green knight, merlin, arthur ve morgana ile ilgili hikaye farklı bir şekilde ele alınmış dizide. çok beğendim mi? hayır, ama kendini izletiyor da.

İzleyici 8:

eksikleri olsa da benim beğendiğim fantastik kurgu türünde dizi. türe bir yenilik getirmiyor hikaye klişe ötesinin de ötesine.. ama bence düşük bütçeli bir yapıma göre başarılı çekilmiş. imdb notunu esas almamak gerek. mesela insanlar witcher'ı yere göğe sığdıramadı imdb'de en yüksek puanlı dizi oldu. bana göre de witcher dizisi iyi olmasına karşın o kadar övgüyü hak etmiyordu. witcher benim beklentimi karşılamadı. cursed dizisinden ise orta düzey bir beklentim vardı ve beklentimi karşıladı.


Netflix Orijinal Yapımı Cursed Dizisi Oyuncu Kadrosu ve Karakterleri

Netflix’in yeni dizisi Cursed’in oyuncu kadrosunu ve karakterlerini sizler için araştırdık. İşte Cursed dizisi oyuncuları ve hayat verdikleri karakterler…

1. Katherine Langford – Nimue

o1-038.jpg

13 Reasons Why dizisinde Hannah Baker karakterine hayat veren genç aktör Katherine Langford Cursed dizisinin başrolünde yer alıyor. Ana karakter Nimue’yi canlandıran Katherine’nin performansı ise birçok tartışmaya sebep oldu. Kimine göre masum bir yapısı olan Katherine’nin aksiyon sahnelerinde eksik kaldığını söyleyebiliriz. Ancak ilk sezon itibarıyla performansını tam anlamıyla değerlendirmek doğru olmaz. Şimdilik rolünün altında kalıyor gibi görünse de başarılı oyuncu Katherine Langford’u bu rolün üstesinden gelebilir.


2. Devon Terrell – Arthur

o2-032.jpg

Efsanevi Arthur karakterine yakışmadığı düşünülen ve eleştirilere maruz kalan başarılı oyuncu Devon Terrell bu eleştirilere rol aldığı başarılı sahnelerle karşılık vermeye çalışıyor. Şimdiye kadar bölümden bölüme daha iyi bir görüntü veren  Devon bu rolü hakkettiğini gösterecek gibi duruyor. Ancak her ne olursa olsun Arthur efsanesini bilenlerin kafasındaki Arthur’un bu olmadığı kesin.


3. Gustaf Skarsgard – Merlin

o3-018.jpg

Büyük büyücü Merlin karakteri için Gustaf Skarsgard’ın uygun görülmesi izleyicileri bir hayli heyecanlandırmıştı. Ancak Gustaf Skarsgard’ın komik ve hareketli tavırları rolüne fazlasıyla yansıdığı için Merlin karakteri hayli eleştiriye maruz kaldı. İzleyicilerin aklındaki Merlin karakteri daha oturaklı biri olmalı şüphesiz. Ancak yine de Gustaf Skarsgard şimdiye kadar rol aldığı yapımlarda olduğu gibi bu diziye de renk katmayı başarıyor.

Önerilen İçerik: Netflix’te İzleyebileceğiniz En İyi Fantastik Diziler

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum