Çocukların Uyku Saatleri – Çocukların Uyku Problemleri Nasıl Çözülür?

Çocukların en büyük problemleri arasında uyuma problemi gelmektedir. Peki, çocukların uyku problemi nasıl çözülmelidir? Çocukların uyku saatleri ne kadar olmalıdır? İşte, anne çocuk bakımı konusunda çocukların uyku problemleri…
Çocukların Uyku Saatleri – Çocukların Uyku Problemleri Nasıl Çözülür?

Anne çocuk ilişkisinde çocukların en çok yaşadığı problemler arasında uyku saatleri gelmektedir. Çocuklar genelde uyku sırasında 5 kez uyanma ve bu süre içerisinde 30 dakika boyunca uykuya dalamama sıkıntısı yaşamaktadır. Çocuklarda uyku bozuklukları genellikle 3 aydan fazla sürdüğünde bu durum problem olarak karşımıza çıkmaktadır.

bebek ve çocuklarda uyku

Çocuklar Neden Uyumak İstemez?

Anne ve babaların en çok merak ettiği konuların başında çocukların neden uyumak istemediğidir… Bazı zamanlarda çocuklar bir türlü uyumak istemez ve bunun bazı sebepleri yer almaktadır. Peki, çocukların neden uyumak istemediğinin cevabı nedir? İşte, çocukların uyumamasında en büyük nedenler;

  • Çocukların kabus görmesi
  • Çocukların karanlıktan korkması
  • Çocuğun yalnız kalmaktan korkması
  • Oda sıcaklığı ve soğukluğu
  • Ses ve gürültüden rahatsız olması
  • Anne ve babanın dikkatini çekmek istemesi

Çocukların ve Bebeklerin Ne Kadar Uyuması Gerekmektedir?

Çocukların bebeklerin uykularını tam alması için bazı saat aralıkları yer almaktadır. Eğer bebek ya da çocuklar belirlenen süre kadar uyumazlarsa huysuz olabilirler… Peki, çocuklar ya da bebekler ne kadar uyumalıdır?

bebek ve çocuklarda uyku

  • Yenidoğan bebekler; 16-18 saat
  • 9 ay – 2 yaş arası; Gece 10-12 saat – gündüz 2-3 saat
  • 1-4 yaş arası çocuklar; 12-14 saat
  • 5-10 yaş arası çocuklarda; gece 10-11 saat

Çocuklarda Yaşanan Uyku Probleminin Belirtileri

Çocuklarda yaşanan uyku probleminin nedenleri arasında birçok etken yer almaktadır. Peki, çocuklarda yaşanan uyku problemlerinin belirtileri nelerdir?

  • Uykuya dalmada zorlanma yaşanması
  • Gündüz uykulu ve halsiz hallerde bulunması
  • Gece sık uyanma ve ağlayarak uyanma

Çocuklarda Uyku Bozukluğu Nedenleri Nelerdir?

Çocuklarda ya da bebeklerde uyku bozukluğunun birçok sebebi bulunmaktadır. Bunlar arasında kabus görmek, uykuya dalmada zorluk çekmek ve uyurgezerlik yer almaktadır.

bebek ve çocuklarda uyku

Çocuklarda Uyku Bozukluğunun Tedavisi Nasıl Yapılır?

Uyku sıkıntısı çeken bebekler ya da çocuklar için bazı şuruplar yer almaktadır. Konusunda uzman doktora danışıp çocuklarınıza bu şuruptan içirebilirsiniz.

Bebek ya da çocukların uyumasında problem yaşanıyorsa yatmadan bir iki sat öncesinde eczanelerde satıla iyi geceler çayı ve melisa çayı gibi bazı çaylar yer almaktadır. Bu çaylar çocukların uyumasında oldukça etkilidir. Ancak bu çayı alırken konusunda uzman doktorlardan kesinlikle bilgi almalısınız.

Çocuklarınızı uyutmadan önce her gece 15-20 dakikanızı sadece ona ayırın. Uyumasını sağlayacak en güzel yöntemlerden bir tanesi masal okumaktadır.

Bebeklere ya da çocuklara güzel bir uyku yaşatmak için güzel bir duş iyi gelebilir. Bu durumda çözük huzurlu olacaktır ve uyumanın kolaylaşmasını sağlayacaktır.

Çocukların odasını uyku sırasında karanlıkta tutulmasına dikkat edin. Uykuya dalacak çocukların herhangi bir uyarıcıyla uyarılmaması onların çok daha güzel bir uyku çekmesine neden olmaktadır.

Önerilen İçerik: Bebeklerin Gazı Nasıl Çıkartılır?

NeOldu.com / Anne Çocuk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum