Çankırı'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Çankırı İç Anadolu Bölgemizde yer alan mütevazı merkezlerimizden biridir. Çankırı seyahatinde bölgede gezip görmeniz gereken alanları sizlerle paylaşıyoruz.
Çankırı'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Çankırı Müzesi

Çankırı Müzesi kurulduğu 1972’den bu yana birçok mekan değiştirip son yerini almıştır. Şu anda Yüzüncü Yıl Kültür Merkezi adlı mekanda hizmet vermektedir. Müzedeki etnografik ve arkeolojik eserleri görmek için burayı ziyaret etmelisiniz. Bu müze Çankırı’nın geçmişinin aydınlandığı yer olarak düşünülebilir. Müzede Roma, Bizans ve Tunç Devri’ne ait tarihi kalıntıları gözlemleyebilirsiniz.

Adres: Cumhuriyet, 18100 Merkez/Çankırı

Telefon: (0376) 213 02 04

cankiri-muzesi-002.jpg

 

Sakaeli Kaya Mezarları

Bölgedeki en eski yapılardan biri olması nedeniyle çok önemlidir. Bu mezarların Romalılara ait olduğu bilinmektedir. Bölgeye ayrı bir heyecan ve mistik bir hava katan Sakaeli Kaya Mezarları Çankırı’ya gelenlerin en fazla merak ettikleri yerlerin başında gelmektedir. Çankırı seyahatinizde burayı görmeyi unutmayın.

sakaeli-kaya-mezarlari-002.jpg

 

Kırkpınar Yaylası

Çankırı’nın Ilgaz İlçesi’nde bulunan bu doğa harikası yayla, birçok çiçek türünü barındırmaktadır. Bulunduğu tepe ve doğası bakımından oksijen deposu olan Kırkpınar Yaylası her yıl yüzlerce insanı kendisine çekiyor. Bölge halkının rahat bir nefes almak ve dinlenmek için tercih ettiği bu mükemmel alanda piknik yapıp zaman geçirme keyfini siz de yaşamalısınız.

kirkpinar-yaylasi.jpg

 

Çankırı Kalesi

Her şehirde kendisiyle özdeşleşen bir şeyler vardır. Çankırı için bu sembol Çankırı Kalesi desek çok da yanılmış olmayız herhalde. Yaklaşık 730 metre uzunluğundaki Çankırı Kalesi Hititler'den şehre kalan yapılardandır. Bu şahane yapı tarih boyunca birçok devlet tarafından kullanılmıştır. Bölgenin en önemli tarihi eserlerinden biri olması hasebiyle görmenizi öneririz.

cankiri-kalesi.jpg

 

Ilgaz Kayak Merkezi

Çankırı seyahatiniz kış aylarında gerçekleşirse Ilgaz Kayak Merkezi’nde kayak yapma imkanını kesinlikle kaçırmayın. Bölgenin doğası sizi çok heyecanlandıracak. Ayrıca bu muhteşem ortamda kayak yapıp konaklamanıza imkan sağlayacağınız işletmeler de bulunmaktadır. Çankırı’ya yakın merkezlerden her yıl binlerce insan buraya kayak yapmaya gelmektedir.

ilgaz-kayak-merkezi.jpg

 

Tuz Mağarası

Çankırı’ya gelen hemen hemen herkes Tuz Mağarası’nı ziyaret etmektedir. Tuz Mağarası adı mağaranın kaya tuzu bakımından zengin olmasından gelmektedir. Hatta Türkiye’nin en fazla kaya tuzu bu mağarada bulunmaktadır. Mağarada tuzlardan oluşmuş dikit ve sarkıtlar da dikkat çekmektedir. Çankırı’ya geldiğinizde Tuz Mağarası’nı kesinlikle görün. 

tuz-magarasi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.