Çankırı'nın Meşhur Lezzetleri

Çankırı yöresine has muhteşem lezzetleri sizlere sunuyoruz.
Çankırı'nın Meşhur Lezzetleri

Yaren Kebabı

Çankırı insanının damak tadının en iyi örneğidir. Yöredeki en meşhur yemeklerden biri olan Yaren Kebabı sofraların vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu yemek dana bonfilesi, soğan ve çeşitli baharatlardan yapılmaktadır. Kesinlikle denemeniz gereken lezzetlerden biridir.

yaren-kebabi.jpg

 

Keşkek

Anadolu yemek kültürünün en önemli parçalarından biri olan Keşkek, Çankırı yöresinde de sevilerek tüketilmektedir. Çankırı yöresinde Keşkeğin içinde genel olarak kuzu eti tercih edilmektedir. Şahane bir lezzettir, deneyebilirsiniz.

keskek-011.jpg

 

Canfes Böreği

Bölgede su böreğiyle birlikte en çok yenilen börektir. Çankırı’da misafirseniz bu ünlü tadı sofrada görebilirsiniz çünkü Canfes Böreği yöre insanının konuklarına sunduğu ve özel günlerde tercih ettiği lezzetlerden biridir. İçerisinde dereotu, tereyağı ve yumurta karışımı kullanılmaktadır.

canfes-boregi.jpg

 

Etli Hamur

Yöre insanının beğenerek tükettiği bu yemek mantıyı andırmaktadır. Ancak Etli Hamur yemeğinde hamur yuvarlak değil kare biçiminde kesilir. Üzerine de kıyma, soğan ve çeşitli baharatlar eklenerek kaynatılır. Çok harika ve denenmesi gereken bir lezzettir.

etli-hamur.jpg

 

Gül Tatlısı

Çankırı yöresinin vazgeçilmez tatlısıdır. Un, irmik, margarin yoğurt ve yumurta gibi malzemelerin hazırlanarak şerbet eklenmesiyle yapılır. Çok leziz bir tatlıdır. Tatlı severlerin kesinlikle denemesini öneriyoruz. 

gul-tatlisi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum