Bülent Gedikli Kimdir? & Hakkında Bilgi

1964 Yılında Trabzon da dünyaya gelen Bülent Gedikli uzun yıllar Ak Parti'ye hizmet etmektedir. Bülent Gedikli hakkında ayrıntılı bilgiyi bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Bülent Gedikli Kimdir? & Hakkında Bilgi

Bülent Gedikli Biyografisi

22. ve 23. Dönem Ak Parti Ankara Milletvekili olarak seçilmiş Türk siyasetçidir. Halen Ak Parti’den milletvekili olan Bülent Gedikli hakkında bilinen bazı bilgiler şöyledir:

Bülent Gedikli Biyografisi


Bülent Gedikli Kimdir?

27 Temmuz 1964’te dünyaya gelen Gedikli’nin babasının adı Ali, annesinin adı ise Şadıman’dır. Aslen Trabzon doğumlu olup evli ve üç çocuk babasıdır.

Bülent Gedikli Kimdir


Bülent Gedikli Eğitim ve İş Hayatı

İlk ve orta öğrenimini Trabzon’da görmüş ve 1981 senesinde Trabzon Akçaabat Lisesi’nden mezun olmuştur. 1981 yılında ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanmış ve 1985’te mezun olmuştur. Aynı sene içinde Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu’na Müfettiş yardımcısı olarak başlayan Bülent Gedikli, 1989 senesinde çalıştığı aynı kuruma Maliye Müfettişi olarak devam etmiştir. 1992-94 senelerinde staj amaçlı yurt dışına çıkarak Amerika Northeastern Üniversitesi para-banka bölümünde yüksek lisans yaparak Türkiye’ye dönmüş ve 1996 senesinde de Maliye Baş Müfettişi olarak görev almıştır. Nisan 2000’de ise, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Politikası alanında ‘’Kamu harcama yönetiminde kalite- Türkiye’de Performans Odaklı Bütçeye Geçiş’’ adlı doktora tezini tamamlayarak ‘’Doktor’’ unvanını almaya hak kazanmıştır. Hemen akabinde devlet memurluğundan ayrılarak özel sektörde mali müşavir olarak çalışmıştır. Bütün bu aktif iş hayatında Bakan Özel Danışmanlığı, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, Gelirler Genel Müdür Yardımcılığı ve bunun gibi birçok kurum ve kuruluşta görev almıştır.

Bülent Gedikli Eğitim ve İş Hayatı


Bülent Gedikli Siyasi Hayatı

Adalet ve Kalkınma Partisi kurucularından biri olarak siyaset hayatına atılan Gedikli, aynı zamanda MKYK VE MYK üyelerinden biridir. 2002 senesinde genel seçimlerle birlikte Ankara milletvekili olmaya hak kazanmıştır. Partinin kurulmasından sonra Mali ve İdari konulardan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini ifa etmiştir. Halen siyasi hayatına devam eden Gedikli, aynı zaman çok iyi İngilizce bilmektedir.

Bülent Gedikli Siyasi Hayatı

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.