Buenos Aires Gezilecek Yerler

Arjantin'in başkenti olan Buenos Aires, her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. Gezerken sıkılmayacağınız güzel şehir Buenos Aires'in gezilecek yerlerini sizler için araştırdık ve derledik. İşte Buenos Aires gezilip görülmesi gereken yerleri;
Buenos Aires Gezilecek Yerler

Buenos Aires Hakkında Bilgi

  • Arjantin'in en gelişmiş ülkesidir.
  • Ülkenin başkentidir.
  • 16. yüzyılda Rio de la Plata nehrinin yanında kurulmuştur.
  • Dünya ünlü olan tango dansının doğduğu şehirdir.
  • Buenos Aires'in kelime anlamı "güzel havalar"dır.
  • Yılın büyük bir kısmı güneşli geçer.
  • Bu şehir Güney Yarımkürenin Paris'i olarak bilinir.
  • Göz alıcı binalara ve Avrupai bir mimariye sahiptir.
  • Dünyanın en romantik şehirlerinden birisidir.
  • Nüfusu yaklaşık olarak 3 milyon'dur.
  • 22 şeritli 140 metre genişliğe sahip olan 9 Temmuz Caddesi Buenos Aires'te  bulunmaktadır.
  • Buenos Aires halkı evcil hayvan dostluğuyla ve kitap okumayı çok sevmesiyle tanınır.
  • Buenos Aires'li insanların büyük çoğunluğunun evinde evcil hayvan olduğu tespit edilmiştir.
  • Para birimi Arjantin Pesosudur.

Buenos Aires Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Buenos Aires'te gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Buenos Aires'teki gezilecek yerler listesi
  • Buenos Aires müzeleri
  • Buenos Aires'te yer alan tarihi mekanlar
  • Buenos Aires'teki turistik noktalar
  • Buenos Aires otel önerileri
  • Buenos Aires'te nerede ne yenir?
  • Buenos Aires'te ulaşım nasıl sağlanır?
  • Buenos Aires'e ne zaman gidilir?
  • Buenos Aires festivalleri nelerdir?

Buenos Aires gezilerinize rehber olabilmek için şehrin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlere sunuyoruz.


Eski Meclis Binası

Mayıs Meydanı'nda yer alan Eski Meclis Binası, şehirde Koloni döneminin yaşandığı 17.yüzyılda inşa edilmeye başlanmıştır. Günümüzdeki görünüme 19.yüzyılın sonunda kavuşan bu bina kent meclisinin oturumlarına ev sahipliği yapması için inşa edilmiştir. Şuan ise 18.yüzyıla ait eşyaların ve eserlerin sergilendiği bir müze olarak kullanılmaktadır.

eski-meclis-binasi.jpg


Eva Peron Müzesi

Peronist Hareket'in Evita lakaplı liderlerinin 50. ölüm yıl dönümü için 2002 yılında açılan Eva Peron Müzesi, Palermo semti'nin Lafinur Caddesi'nde bulunmaktadır. Ziyaretçilerini hayran bırakan bu müzede Eva Peron'un çocuk ve oyunculuk dönemlerindeki eşyaları sergilenmektedir.

eva-peron-muzesi.jpg


Florida Caddesi 

1971 yılından itibaren trafiğe kapatılan Florida Caddesi, üzerindeki mağazalar sayesinde kentin merkezine gelen kişiler için alışveriş olanağı sağlıyor. Aynı zamanda şehrin finans merkezi olan bu cadde üzerindeki en popüler alışveriş merkezi Galerias Pasifico'dur. Ayrıca bu caddede dolaşırken etrafta performanslarını sergileyen bir çok insan görebilirsiniz.

florida-caddesi.jpg


Palermo

Buenos Aires şehrinin en büyük semti olan Palermo'ya her yıl binlerce turist akın etmektedir. Doğal güzelliğiyle turistleri büyülemeyi başaran nadir bölgelerdendir. Bu bölgede sanatseverlerin seveceği galeriler, alışveriş tutkunlarını memnun edecek mağazalar, gastronomi meraklıları için kafeler ve restoranlar bulunmaktadır. Mimari açıdan da modern yapılara sahip olan bu yerleşim yeri Palermo Ormanı, Japon Bahçeleri ve Dekoratif Sanatlar Müzesi gibi oldukça hoş mekanları barındırmaktadır.

palermo.jpg


Buesnos Aires Şehir Katedrali

Ravidavia ve San Martin caddelerinin kesiştiği noktada yer alan Buesnos Aires Şehir Katedrali'nin yapımı 16. yüzyılda başlanmıştır. Defalarca yeniden inşa edilen bu yapı günümüzdeki halini 1791 yılında elde etmiştir. Şehirdeki Katolik topluluğun ibadet yeri olan bu katedralde İspanya'ya karşı verilen bağımsız savaşının lideri General Jose de San Martin'in mezarı bulunmaktadır. İçerisinde bulunan 18 yüzyıl heykelleri bölgesi en ilgi çeken noktaların başında gelmektedir.

buesnos-aires-sehir-katedrali.jpg


Floralis Generica

Akşamları yaprakları kapanıp sabah yeniden açan devasa büyüklükteki Floralis Generica, 2002 yılında çelik ve alüminyum kullanılarak Arjantinli mimar Eduardo Catalano tarafından inşa edilmiştir. Görmeye değer olan bu mükemmel yapıt, her gün yeniden doğan bir umut anlamına gelmektedir. Işıklandırması sayesinde ziyaretçilerini büyüleyen eser kesinlikle gezilecek yerler listesinde yer almayı hak ediyor.

floralis-generica-001.jpg


Puerto Madero

Kentsel dönüşüm projesi dahilinde yenilenerek oldukça şık bir görünüme kavuşan Puerto Madero, son yıllarda zengin insanların yaşadığı lüks bir yerleşim bölgesi haline gelmiştir. Popüler hale gelmesine katkı sağlayan Puente de la Mujer köprüsünün de muazzam gözüktüğünü söyleyebiliriz.

puerto-madero.jpg


Kristof Kolomb Opera Binası

Olağanüstü akustiği nedeniyle dünyanın en iyi konser mekanları arasında gösterilen Kristof Kolomb Opera Binası 9 Temmuz Bulvarı üzerinde yer almaktadır. 1857'de açılan eski opera binasının yerine yapılan bu mekan 1889 - 1908 yılları arasında inşa edilmiştir. Kristof Kolomb Opera Binası açıldığı yıldan itibaren bir çok ünlü sanatçı ağırlamıştır.

kristof-kolomb-opera-binasi.jpg


Güzel Sanatlar Müzesi

Avrupalı ve yerel sanatçıların yaptığı eserlerden oluşan 12 binden fazla parçayı içerisinde barındıran Güzel Sanatlar Müzesi, Recoleta'da bulunmaktadır.Bu müzede bir çok ünlü ressamın eserlerini gidip inceleyebilirsiniz.

guzel-sanatlar-muzesi-001.jpg


Başkanlık Binası

Mayıs Meydanı'nın doğusunda yer alan Başkanlık Binası, mükemmel bir görünüme sahiptir. Juan ve Eva Peron'un ünlü konuşmalarını yaptığı bu bina 1898 yılında tamamlanmıştır. Tamamlandıktan sonra 1938 yılında binanın bir bölümü yıkılmıştır. Günümüzde devlet başkanlarının çalışma ofisi olarak kullandıkları yapının içerisinde Arjantin'in eski yöneticilerine ait koleksiyonlar sergilenmektedir.

baskanlik-binasi.jpg


La Boca

Şehrin en renkli ve en güzel yerlerinden birisi olan La Boca Semti'ne kesinlikle gitmenizi öneriyoruz. Arjantin'in ünlü futbol takımı Boca Juniors'ın bazı maçlarını oynadığı La Bombonera stadyumunu içerisinde bulunduran bu semt 19.yüzyılda İtalyanlar tarafından kurulmuştur. İmkansızlık yüzünden gemi sacından yapılan rengarenk evleriyle ünlü olan La Boca semtinde eğlenceli vakit geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

la-boca-001.jpg


Mayıs Meydanı

Arjantin'in bağımsızlığını ilan etmesine ve cunta rejiminin iktidarının başlangıcına sahne olan Mayıs Meydanı, bağımsızlığın 1.yılını onurlandırmak için 1811 yılında inşa edilmiştir. Şehrin merkezi olarak anılan bu meydandaki en ünlü yapı, Casa Rosada'dır. Günümüzde ise Mayıs meydanında bazı gösteriler yapılmaktadır.

mayis-meydani-buenos-aires.jpg


San Telmo

Arnavut kaldırımı sokakları ve koloni döneminden kalma yapılarıyla ünlü olan San Telmo, Buenos Aires şehrinin en eski mahallesidir. 17. yüzyılda kurulan bu yerleşim yerinde keyifli zaman geçirebileceğiniz san telmo mahallesinde kafe, tango salonu, antikacı ve daha bir çok mekan bulunmaktadır. Bu tarihi sokaklarda dolaşırken sokak müzisyenlerinin ve dansçıların performanslarını sergilediğini görebilirsiniz.

san-telmo-buenos-aires.jpg


Recoleta Mezarlığı

Arjantin'in devlet başkanları gibi ülke tarihinin önemli isimlerinin bulunduğu Recoleta Mezarlığı 1822 yılında inşa edilmiştir. 2-3 katlı mezarları içerisinde barından bu kutsal mekan, diğer mezarlıklara nazaran müze görünümündedir. 

recoleta-mezarligi-buenos-aires.jpg


9 Temmuz Bulvarı

Dünyanın en geniş bulvarı olan 9 Temmuz Bulvarı, adını Arjantin'in bağımsızlığa kavuştuğu tarihten almıştır. Bu bulvar şehrin 400. kuruluş yıl dönümü anısına mimar Alberto Prebisch'in planlarına sadık kalınarak inşa edilmiştir. Yolun tam ortasında bulunan devasa boyuttaki dikili taş 9 Temmuz Bulvarı'nın simgesi haline gelmiştir.

9-temmuz-bulvari-buenos-aires.jpg


Buenos Aires'te Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Arjantin'in en ünlü şehri ve başkenti olan Buenos Aires gezilecek yerleri, müzeleri, tarihi mekanları ile ülkeye gelen turistleri büyülemeyi başarmıştır. Gezmeye doyamayacağınız bu eşsiz şehirde konaklayacak yer arıyorsanız size 5 otel önereceğiz. İşte Buenos Aires'in en iyi ve en uygun otelleri;


Hotel Madero Buenos Aires

Şehrin en güzel manzarasına sahip olan Hotel Madero 4 yıldızlı muazzam bir oteldir. Sıradışı şarapları ve zengin bir menüye sahip olan restoranıyla, spa merkeziyle, yüzme havuzuyla, fitness salonuyla konuklarını memnun etmeyi başarabilen nadir otellerdendir. Turistik yerlere yakın olması nedeniyle de çok fazla tercih edilmektedir.

hotel-madero.jpg

Adres: Dique 2, Rosario Vera Peñaloza 360, C1107CLA CABA, Arjantin

Tel: +54 11 5776-7777

Fiyat: 212€ - 286€ Fiyat Aralığında


ARC Recoleta Boutique Hotel & Spa

İçerisinde sauna, yüzme havuzu, fitness salonu ve spa barındıran bu otelin ücrete dahil olan kahvaltısı konukları memnun etmektedir. Günümüze yakın zamanda yeniden restore edilen bu otel, Recoleta mezarlığına, Santa Fe Galerisine ve Ulusal Güzel Sanatlar Müzesine yürüme mesafesindedir.

arc-recoleta-boutique.jpg

Adres: Peña 2155, C1114 CABA, Arjantin

Tel: Bilinmiyor

Fiyat: 115€- 223€ Fiyat Aralığında


Palermo Suites Buenos Aires

İçerisinde restoranı olmasına rağmen, kendisi yemek hazırlamak isteyenler için odalarında mutfak bulunduran Palermo Suites oteli, bulunduğu bölgedeki en iyi oteldir. Etrafı doğal güzelliklerle çevrili olan otel, Botanik Bahçeleri ve Japon bahçelerine kısa bir yürüme mesafesindedir.

palermo-suites-buenos-aires.jpg

Adres: Fray Justo Sta. María de Oro 2529, Buenos Aires, Arjantin

Tel: +54 11 5197-5800

Fiyat: 100€ - 160€ Fiyat Aralığı


L’Adresse Hôtel Boutique

Ülkedeki popüler olan turistik yerlere 10-15 dakika yürüme mesafesinde olan bu otel, 20 yüzyılın başlarından kalma bir binadır. Zengin bir menüye sahip olan restoranı, oda kahvaltısı ve daha birçok özelliğiyle turistleri kendine çekmeyi başaran nadir otellerdendir.

l’adresse-hôtel-boutique.jpg

Adres: C1141AAE, Bolívar 1491, C1141AAE CABA, Arjantin

Tel: +54 11 4307-2332

Fiyat: 55€ - 138€ Fiyat Aralığında


Alvear Art Hotel

Şehrin merkezinde yer alan Alvear Art Hotel'de bar, yüzme havuzu, spa, fitness salonu ve restoran bulunmaktadır. Ruh Bencazara, Pasifico Galerilerine, San Martin Meydanına ve Lagos de Palermo Golf Kulübüne, çok kısa bir yürüme mesafesindedir. 

 alvear-art-hotel-001.jpg

Adres: Suipacha 1036, C1008 AAV, Buenos Aires, Arjantin

Tel: +54 11 4808-2100

Fiyat: 217€ - 688€ Fiyat Aralığında


Buenos Aires'te Nerede Ne Yenir?

Yemeklerinin harika olduğu Buenos Aires şehrinin her sokağında mutlaka restoran bulabilirsiniz. Buenos Aires'in geniş caddelerinde ve eğlenceli sokaklarında karşınıza en çok çıkacak olan et restoranları şehrin simgesi haline gelmiştir. Turistik gezinizi tamamladıktan sonra restoran arayışına çıktınız fakat ne yiyeceğinizi bilmiyor musunuz? İşte sizler için derlediğimiz Buenos Aires'in en iyi restoran, bar ve kafeleri;


Santos Manjares

Yiyeceklerin mükemmel olduğu bu restoranda personeller size zarif davranmaktadır. Rahat ve huzurlu bir şekilde yemek yiyebileceğiniz nadir restoranlardan olan  Santos Manjares'de, inanılmaz uygun fiyatlara kaliteli yemekler yiyebilirsiniz.

santos-manjares.jpg

Adres: Calle Paraguay 938 , Buenos Aires C1057AAN, Arjantin

Tel: +54 11 4326-1272


Fogon Asado

Buenos Aires'in en iyi mekanlarından olan Fogon Asado'da barda otururken şefi izleyecek, farklı ızgara pişirme tekniklerini görecek, hissedecek ve deneyimleyeceksiniz. Muazzam bir ortamı olan Fogon Asado mekanına kesinlikle gitmenizi öneriyoruz. Alışılmış restoran yemeklerinin aksine sizi çok farklı bir lezzet bekliyor.

fogon-asado.jpg

Adres: Calle Uriarte 1423 , Buenos Aires C1414DAM, Arjantin

Tel: +54 11 2142-2936


Don Julio

Daha önce hiç yaşamadığınız kadar güzel bir deneyim yaşayacağınız bu mekanın şarapları ve eti ünlüdür. Eğer alkol seviyorsanız, Buenos Aires'in gezilecek yerlerini gördükten sonra dinlenmek ve güzel bir şarap içmek için Don Julio mekanına gelmenizi öneriyoruz.

don-julio.jpg

Adres: Calle Guatemala 4699 | Palermo Viejo, Buenos Aires C1425BUK, Arjantin

Tel: +54 11 4832-6058


La Olla de Felix

Samimi ve sıcak bir ortama sahip olan La Olla de Felix mekanında, şeflerin özenle hazırlamış olduğu lezzetli yemekleri yedikten sonra tekrar gelmek isteyeceksiniz. Ayrıca menülerin fiyatları oldukça uygundur. Restoranda, öğle yemeği, akşam yemeği,ve gece eğlencesi hizmetleri vermektedir. 

la-olla-de-felix-001.jpg

Adres: Juncal 1642 | Entre Montevideo y Rodríguez Peña, Buenos Aires 1036, Arjantin

Tel: +54 11  4811-2873


Full City Coffee House

Profesyonel bir şekilde işini yapan personellerle donatılan, mükemmel görünümüyle müşterilerini etkilemeyi başaran, lezzetli içecekleri ve yemekleri ile kusursuz bir kafe olan Full City Coffee House sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

full-city-coffee-house.jpg

Adres: Thames 1535 | Palermo Soho, Buenos Aires, Arjantin

Tel: +54 11 4833-6774


Buenos Aires'e Nasıl Gidilir?

Arjantin'in başkenti olan Buenos Aires'e Türkiye'den en hızlı ve en kolay ulaşım hava yoludur. İstanbul'dan Buenos Aires Ministro Pistarini Uluslararası Havaalanı'na direk uçuşlar mevcuttur. Yolculuğun süresi 18 saat civarındadır. Türkiye'nin herhangi bir ilinden Buenos Aires'e gitmek isteyen birisinin ilk olarak İstanbul'a gelmesi gerekir.

buenos-aires.jpg


Buenos Aires'te Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Buenos Aires'te kolay bir şekilde şehir içinde gezebilmeniz için oldukça gelişmiş bir şehir içi ulaşım ağı bulunmaktadır. En kolay yollardan iki tanesi olan otobüs ve metroyu kullanarak şehri rahatça gezebilirsiniz. Eğer kalabalık seyahat etmeyi sevmiyorsanız şehirde 40 bine yakın taksi bulunmaktadır.

Metroya binmek ve seyahat etmek için Sube Card alıp kontör doldurmanız gerekmektedir. Kontörünüzü doldurduktan sonra Subte tabelalarının bulunduğu noktalara gitmektir. Ayrıca Buenos Aires metrosu Latin Amerika'nın ilk metrosudur ve 1913 yılından bu yana hizmet vermektedir. Metro, haftanın 6 günü 05.00 - 22.30 arası, pazar günlerinde ise 08.00 - 22.30 arası çalışmaktadır. Sabah ve akşam üstü metronun çok fazla kalabalık olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca aynı saatlerde ulaşım yolu olarak taksi kullanmanızı önermeyiz çünkü bu hiç ekonomik bir fikir olmayacaktır. Halk arasında 'bondis' denilen otobüslere yönelmenizi öneriyoruz. 24 saat veren otobüsler için tek seferlik bilet 6 Arjantin Pesosudur. Yürüyerek ise çok fazla yorulmadan bir çok yer görebileceğiniz Buenos Aires şehrinde San Telmo, Palermo Viejo, Recoleta, Balvanera gibi ünlü mahalleri gezmenizi öneriyoruz.

buenos-aires-sehir-ici-ulasim.jpg


Buenos Aires Festivalleri ve Zamanları

Dünyanın her gelişmiş şehrinde olduğu gibi Buenos Aires şehrinde de koşu maratonu, kitap fuarı, tenis maçları, moda haftası, jazz festivali, uluslararası film ve tiyatro festivalleri gibi etkinlikler düzenlenmektedir. Bu eğlencelerin düzenlendiği tarihlerde müzeler, restoranlar, kafeler ve barlar geç saatlere kadar açık olmaktadır. İşte Buenos Aires'ta gidebileceğiniz festivallerden bazıları;


Buenos Aires Modern Sanat Fuarı

Sanat meraklısı insanların kesinlikle gitmesi gereken Buenos Aires Modern Sanat Fuarında, Güney Amerika'nın her yerinden gelen 500 sanatçı yaptığı eserlerini sanatseverlere sunacak. Her sene binlerce ziyaretçiyi ağırlayan fuar 24-27 Mayıs'ta gerçekleşmektedir.

buenos-aires-modern-sanat-fuari.jpg


Buenos Aires Festivali

Şubat ayı boyunca her hafta sonu Buenos Aires'te gerçekleşen bu festival şehre renk katmaktadır. Dünya üzerinde en iyi dans eden insanlar olarak bilinen Latin Amerikalılar performanslarını göstermektedir. Buenos Aires Festivali 20. yüzyılda göçmen işçi sınıfının başlattığı bir eğlencedir. Yıllar içerisinde gelenek haline gelmiştir.

buenos-aires-festivali.jpg


Tango Festivali ve Dünya Şampiyonası

Tango dansının doğduğu yer olan Buenos Aires'te ağustos ayında yapılmaktadır. Kesinlikle gitmeniz gereken bu festival, her sene ağustos ayının 2 haftası düzenlenir. Binlerce tango müzisyeninin ve dansçısının katıldığı yarışmada doğaçlama ve koreografili tango olmak üzere 2 adet kategori bulunur. Festival kapsamındaki tüm organizasyonların girişi ücretsizdir.

tango-festivali-ve-dunya-sampiyonasi-001.jpg

Uyarı: Her festivalin tarihleri kendi sitelerinden kontrol edilmelidir.


Buenos Aires Gece Hayatı

Dünyada 24 saat uyumayan şehir olarak New York'u veya Paris'i duyduysanız bu şehirleri unutun. 24 saat boyunca uyumayan tek bir şehir vardır o da Buenos Aires. Gece hayatının çok eğlenceli ve deli dolu geçtiği Buenos Aires şehrinde sabahlara kadar eğleneceksiniz. Bu şehrin gece hayatını tattıktan sonra gittiğiniz herhangi bir şehrin gece hayatı sizi tatmin etmeyecek. Festivallerin, aşkın, coşkunun, tutkunun ve dansların olduğu bu şehirde gece hayatının bulunduğu adresleri sizler için derledik.

Buenos Aires'te gece geç saatlerde akşam yemeği yemek için restorana gitmek gayet normal karşılanır. Ayrıca 23.00'den önce barlara, 02.00'den önce gece kulüplerine gidilmez. Gece kulüpleri saat 07.00, barlar ise 04.00'den önce kapanmaz. Castanera bölgesindeki en ünlü gece kulübü Pacha'dır. Unicorn Hoset, Kika, Podesta, La Capilla, Rose Bar, El Alamo, La Cava de Jufre, Sorla, Shanghal Dragon, Temple Bar, El Boliche De Roberto, Bangalore Pubg and Curry House, Anatares, El patio del liceo, Alsina, Crobar, Bahrein, Cocoliche, Niceto Club mekanları şehirdeki kesinlikle gidilmesi gereken mekanlardandır.

buenos-aires-gece-hayati.jpg

Önerilen İçerik; Arjantin Gezilecek Yerler

Neoldu.com / Tatil

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.