Arjantin Gezilecek Yerler

Arjantin Güney Amerika'nın en büyük ülkelerinden biridir. Tairhi, turistik, kültürel ve coğrafi açıdan önemli olan bir ülkedir. Arjantin gezilerinize rehber olmak adına ülkenin gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Arjantin Gezilecek Yerler

Arjantin Hakkında Bilgi

  • Arjantin 2,766,890 kilometrekarelik yüz ölçümüne sahiptir.
  • Başkenti Buenos Aires’tir.
  • 42 Milyon yaklaşan nüfusuyla Güney Amerika Kıtası'nın Brezilya'dan sonra en büyük ikinci ülkesidir.
  • Atlas Okyanusu ile And Dağları arasında bulunan ülke coğrafi açıdan mükemmel güzelliklere sahiptir.
  • Ülkenin zengin tarihi ve turistik yerleri Arjantin'i Güney Amerika'nın turizm potansiyeli bakımından en önemli bölgelerinden birine çevirmiştir.
  • Güney Amerika Kıtası’nda yer almaktadır.
  • Dünyanın doğal harikalarından biri olan Iguazu Nehri üzerinde yer alır.
  • Para birimi olarak Arjantin Pesosu’nu kullanmaktadırlar.
  • Resmi dil olarak İspanyolca dilini kullanmaktadırlar.
  • Ülke bağımsızlığını 1816 yılında ilan etmiştir.
  • Ülkenin yüzde 36’sının kökeni İtalya’ya dayanmaktadır.
  • Ülkenin okur yazarlık oranı yüzde 96’dır.
  • Dünyanın en yüksek boşanma oranına sahip ülkelerindendir.
  • Dünyanın en önemli şarap üreticisi ülkelerinden bir tanesidir.
  • Arjantin dünyanın en çok radyo dinleyen ülkeleri arasında yer alır.
  • Ülkede kürtaj yaptırmak yasaktır.
  • Ülkede her yıl 20 Temmuz da Arkadaşlık Günü kutlanmaktadır.
  • Arjantin halkı milliyetçi bir halktır. Ülkede her yerde bayraklar ile karşılaşabilirsiniz.

Arjantin Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Arjantin'de gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Arjantin'deki gezilecek yerler listesi
  • Arjantin müzeleri
  • Arjantin'de yer alan tarihi mekanlar
  • Arjantin'deki turistik noktalar
  • Arjantin otel önerileri
  • Arjantin'de nerede ne yenir?
  • Arjantin'de ulaşım nasıl sağlanır?
  • Arjantin'e ne zaman gidilir?
  • Arjantin festivalleri nelerdir?

Arjantin gezilerinize rehber olabilmek için şehrin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlere sunuyoruz.


İguazu Şelalesi

Adının 'Yguazu' sözcüğünden (Koca su) geldiği bilinen şelale 1,320 km boyuyla Güney Amerika kıtasının en büyük nehirlerinden biridir. Curitiba şehri civarında buluşan iki akarsuyun aynı güzergaha akmasıyla meydana gelmektedir. Yapılan tarafsız anketlerde dünyanın 7 Doğa Harikasından biri olarak gösterilen İguazu Şelalesi büyüleyici görüntüler oluşturmaktadır. Her sene yüz binlerce yerli ve yabancı ziyaretçi iki ülkenin arasında bulunan İguazu Şelalesi'ni hem Brezilya hem de Arjantin tarafından izlemenin ayrıcalığını yaşıyor. 82 metre yükseklikten akan ve 275 kademeye sahip olan şelale özel platformlar sayesinde daha yakından izlenebiliyor. Arjantin tatil yerleri içerisinde en fazla tercih edilen mekan konumundaki İguazu Şelalesi'ni mutlaka görmelisiniz.

iguazu-selalesi-001.jpg


Recoleta Mezarlığı

Arjantin'in başkenti Buenos Aires Recoleta Mahallesi'nde yer alan bir mezarlıktır. Adını bulunduğu mahalleden alan Recoleta Mezarlığı, 1822'de tam 5,5 hektarlık alana kurulmuş tarihi bir kabristandır. Mezarlık aralarında Arjantin'in eski başkanlarından Juan Domingo Peron'un eşi Eva Peron'un da yer aldığı, devlet başkanları, siyasetçiler, bilim adamları, rütbeli askerler ve onlarca önemli ismin ebedi istirahatgahıdır. Bu bölgeye girerken Neo-Klasik kapılardan geçilir. Ayrıca mezarlıkta Art Deco, Art Nouveau, Barok ve Neo-Gotik mimari stilleri ile oluşturulan heykellerle bezenmiş olan detaylı mermer türbeler vardır. 1994 yılında Arjantin Hükümetinin aldığı kararla bu bölge 'Ulusal Tarihi Anıt' ilan edilmiştir. 2013 yılında ise dünyanın en güzel 10 mezarlığından biri olarak gösterilmiştir. Dünyaca tanınmış simaların ebedi istirahatgahı olan Recoleta Mezarlığı Arjantin gezi rehberinizde mutlaka bulunmalıdır.

recoleta-mezarligi.jpg


La Boca

Başkentin en meşhur yerlerinden biri olan La Boca, birbirinden renkli ve şirin evleriyle ilgi çekici bir semttir. Bu evler İtalyan göçmenlerce eskiyen gemilerin materyallerinden inşa edilmiştir. 3,3 kilometrekarelik semtte yaklaşık 50 bin nüfus yaşıyor. Dünyanın futbol devlerinden Boca Juniors takımının futbol mabedi La Bombonero da semti önemli kılmaktadır. La Boca'nın hayal ürününü andıran rengarenk evlerine hemen hemen herkes TV'de veya sosyal medyada rastlamıştır. İşte o rüya kent La Boca'dır. Bu kenti görmek isteyenler Arjantin seyahatinde rotalarını La Boca'ya kırmalı.

la-boca.jpg


Malba

Buenos Aires Palermo bölgesi Figueroa Alcorta Caddesi üzerinde bulunan bir Latin Amerika Sanat müzesidir. MALBA ismi 'Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires'in kısaltmasıdır. Dekonstrüktivizm mimari tarzıyla inşa edilen 14 metre yüksekliğindeki müze binası, ünlü mimarlar Gaston Atelman, Alfredo Tapia, Martín Fourcade tarafından tasarlanmıştır. Müzenin sahihi Arjantinli ünlü işadamı Eduardo Costantini'dir ve kar amacı gütmeyen kurum, MALBA Fonu tarafından çalıştırılmaktadır. 21 Eylül 2001'de Constantini koleksiyonu üzerine açılan müzede Latin Amerikalı modern sanatçıların eserleri sergilenmektedir. Arjantin'in görülecek yerlerinden biri olan müze, sanat çalışmalarının yanında film sergilerine de ev sahipliği yapmaktadır. Müzenin misyonu 20. yüzyılın başından itibaren önemli eserleri toplamak, korumak ve Latin Amerika sanatını teşvik etmektir. 

malba.jpg


Casa Rosada

4 katlı Casa Rosada Buenes Aires'in en sembolik yapısı olarak kabul edilmektedir. 1873 ve 1898 yılları arasında inşa edilen mükemmel saray İtalyan ve Eklektik mimari tarzlarıyla oluşturulmuştur. Yıllarca Arjantin devlet başkanlarının ikametgahı olarak kullanılan saray pembemsi rengi ve mükemmel mimarisiyle görenleri büyülemektedir. Arjantin'in tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Casa Rosada Carl Kihlberg, Henrik Aberg ve Francesco Tamburini'nin ortak tasarımıdır ve Arjantin Ulusal Tarihi Anıtlarından biridir. Şu anda saray Arjantin'in eski Cumhur başkanları ilgili nesneleri içeren bir müzeye de ev sahipliği yapıyor. 

casa-rosada-001.jpg


La Plata Katedrali

Meryem Ana'nın hamile kalışına hasredilen La Plata binlerce katedral içinde 112 metreyle dünyanın en yüksek 58. katedrali olarak ünlüdür. Ayrıca bu yükseklik La Plata'yı Amerika kıtasının en yüksek 6 kilisesinden biri yapıyor. Kutsal yapı kentin merkezi Plaza Moreno ve belediye binası yakınında bulunmaktadır. 1884 ve 1932 yılları arasında inşa edilen katedral Neo-Gotik mimarisinin ülkedeki eşsiz örneklerinden biridir. Ünlü mimarlar Pedro Benoit, Ernesto Meyer tarafından tasarlanmıştır. Arjantin'in gezilecek yerlerinden biri olan kutsal yapı ülkenin manevi sembolü konumundadır.

la-plata-katedrali.jpg


Buenos Aires Dikilitaşı

Başkent Buenos Aires'te bulunan anıt niteliğindeki dikilitaş Arjantin'in 400. kuruluş yıldönümüne istinaden 1936 yılında oluşturulmuştur. Meşhur mimar Alberto Prebisch'in dizayn ettiği dikilitaş 67 metre yüksekliğe sahiptir. Buenos Aires'in ve Arjantin'in en değerli sembollerinden biri haline gelen yapı kente gelen turistlerin de ilgisini görüyor. Kentin en önemli caddelerinden birinde bulunmaktadır ve klişe buluşma noktalarındandır. 

buenos-aires-dikilitasi.jpg


Quebrada de Humahuaca (Yedi Renkli Tepe)

Arjantin'in Jujuy kenti yakınlarında bulunan tektonik akarsu oluşumlu, mükemmel bir coğrafi güzelliğe sahip kırık yapılı bir arazidir. Nehirlerin yardığı vadiler mükemmel bir görüntü oluşturmaktadır. Kahverengi, kırmızı ve yeşil tonlarının bir arada gözlenlendiği çeşitli topraklara sahip olan bölgenin yakınında yerleşim alanları da mevcuttur. Arjantin tatil yerleri içerisinde dağcılık, yürüyüş ve macera meraklılarının en önemli rotalarından birine dönüşmüştür. Son derece kurak olan Quebrada de Humahuaca 2003 yılında UNESCO tarafından Kültür ve Tabiat Varlıkları listesine alındı. 

quebrada-de-humahuaca.jpg


Barolo Sarayı

1919 ve 1923 yılları arasında inşa edilen Barolo Sarayı, 22 katlı bir yapı olup yüksekliği tam 100 metredir. Ünlü mimar Mario Palanti tarafından tasarlanan saray inşa edildiğinde Güney Amerika'nın en yüksek binası olarak kayıtlara geçmiştir. Art Nouveau, Art Deco, Eklektivizm ve Gotik mimari sitilleriyle oluşturulan bina 1997 yılında Arjantin Ulusal Tarihi Anıtları listesine alınmıştır. Şu anda bu tarihi sarayda okul, mağazalar, avukatlık büroları, stüdyolar, seyahat acentaları ve muhasebeciler faaliyet göstermektedir. Başkentin buram buram tarih kokan ve şu anda biznes merkezi olarak kullanılan Barolo Sarayı Arjantin'in tarihi ve turistik yerlerinden biridir.

barolo-sarayi.jpg


Perito Moreno Buzulu

Ülkenin güneybatısında tam 1500 metre yükseklikte bulunan harika bir buzul kütlesidir. Br gölün içinde tam 250 kilometrekarelik alanı kapsayan buzul 60 kilometre uzunluğa ve 750 metre kalınlığa sahiptir. El Calafate kentine 1-2 saatlik mesafede bulunan doğa harikası yıl içerisinde düzenlenen turlarla yüz binlerce tatilcinin beğenisine sunuluyor. Grönland ve Antarktika harici bölgelerde bulunan nadir buzullardan biri olan Perito Moreno devamlı büyüme kaydetmektedir. Doğa severlerin özel platformlardan izlediği Perito Moreno Buzulu objektiflere mükemmel kareler sunmaktadır. 

perito-moreno-buzulu.jpg


Ulusal Bayrak Anıtı

Arjantin Santa Fe Eyaleti'nin en büyük merkesi Rosario'da bulunan Ulusal Bayrak Anıtı 1957 yılında ülkeye kazandırılmıştır. Mimar Alejandro Bustillo ve Angel Francisco Guido'nun ortak tasarımı olan anıt Parana Nehri kıyısında muhteşem bir konuma sahiptir. 10 bin metrekarelik dev bir alanı kapsayan Ulusal Bayrak Anıtı Arjantin ülke bayrağını tasarlayan Manuel Belgrano'nun ölüm yıldönümüne ithafen inşa edilmiştir. Ünlü heykeltıraşlar Jose Fioravanti, Alfredo Bigatti ve Eduardo Barnes'in Andes taşından oluşturdukları mekan dünyaca ünlenmiştir. Anıta giden geçit meşhur heykeltıraş Lola Mora'nın heykelleriyle süslenmiştir.

ulusal-bayrak-aniti.jpg


Buenos Aires Japon Bahçesi

Japon Arjantin Kültür Vakfı tarafından finanse edilen ve Japonya dışındaki en büyük Japon bahçelerinden biri olarak bilinen bir kamu parkıdır. Kar amacı gütmeyen bahçe yaklaşık 5 dönümlük bir alanı kapsamaktadır. 1967 yılında tamamlanan bahçeler Veliaht Prensi Akihito ve Japonya Prensesi Michiko'nun ülkeyi ziyaretiyle resmi olarak hizmete açıldı. Yüzlerce türden binlerce bitkiye ev sahipliği yapan bahçede bir de Japon Budist Tapınağı bulunuyor. Düzenli etkinliklere sahne olan Japon Bahçesi içerisindeki göleti, farklı bitki türleri ve kaya süslemeleriyle ziyaretçilerine huzur veriyor.

buenos-aires-japon-bahcesi.jpg


San İgnacio Mini

Burası İspanya sömürge döneminde Province olarak tanınan Cizvitler tarafından 1632 yılında kurulan birçok misyon binalarından oluşan bölge Posadas kentine yaklaşık 1 saat mesafededir. 1984 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer alan San İgnacio Mini bölgesi genel itibarıyla Barok mimari tarzıyla oluşturulan yapılardan meydana gelmiştir. Şu anda Arjantin'in tarihi ve turistik yerleri arasında en değerli noktalardan biri olarak şöhret elde etmiştir.

san-ignacio-mini.jpg


Arjantin’de Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

Dünya'nın en popüler turizm merkezlerinden biri olan Arjantin, tarihi mekanları ve gezilecek yerleri ile ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Son yıllarda Türk turistlerin de ziyaretlerinin artması sonucu önemli bir konum haline gelen Arjantin ülkesini konu olarak ele aldık. Bu içeriğimizde Arjantin’de konaklanacak 5 otel önerisi derledik. İşte Arjantin’in en iyi otelleri;


Tango de Mayo Hotel

Arjantin’in en güzel ve en uygun otellerinden biri olan Tango de Mayo Hotel, Ünlü Mayo Bulvarı'nın merkezinde yer almaktadır. 9 de Julio Bulvarı'na sadece 300 metre, Buenos Aires Dikilitaşı'na 800 metre, Aeroparque Jorge Newbery'ye 7 km mesafe de yer alan bu otel, ziyaretçilerine sunduğu hizmetlerle de ön plana çıkmaktadır. Ücretsiz wifi, havaalanı servisi, fitness salonu, bar, harika yemekler yapan restoran, 24 saat açık resepsiyon olanağı sunan bu otel Arjantin’in başkenti olan Buenos Aires’de yer almaktadır.

Tango de Mayo Hotel

Adres: Av. de Mayo 1396, C1076 CABA, Arjantin

Tel: +54 11 3221-6500

Fiyat: 95€ - 150€ Fiyat Aralığında


Hotel Grand Brizo Buenos Aires

Arjantin’in başkenti olan Buenos Aires’de yer alan en uygun oteller arasında kendisine yer edinen bu otel, odalarında ziyaretçilerine çalışma masası, banyo, saç kurutma makinesi, balkon, şehir manzarası imkanı sunmaktadır. Aynı zamanda bu otel, harika bir fitnes merkezi, havaalanı servisi, ücretsiz özel otopark yeri, ücretsiz wifi, bar hizmeti de sunmaktadır. Eğer bu şehre yolunuz düşerse Hotel Grand Brizo Buenos Aires’i mutlaka denemelisiniz.

Hotel Grand Brizo Buenos Aires

Adres: Cerrito 180, C1010AAD CABA, Arjantin

Tel: +54 11 3985-7800

Fiyat: 110€ - 180€ Fiyat Aralığında


Cyan Recoleta Hotel

Arjantin’de kalınacak yerler listemizde kendisine yer edinen Cyan Recoleta Hotel, Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi 1 km, Colon Opera Binası'na 1,8 km, Jorge Newbery Yurt İçi Havaalanı ise 6,2 km, Ezeiza Uluslararası Havaalanı 32 km mesafede yer almaktadır. Aynı zamanda otelin ziyaretçilerine sunduğu bir diğer olanaklar ise, ücretsiz wifi, 24 saat açık resepsiyon, harika yemekler yapan restoran, sabah kahvaltısı hizmetleridir.

Cyan Recoleta Hotel

Adres: Junín 1743, C1113AAS CABA, Arjantin

Tel: +54 11 5236-9095

Fiyat: 100€ - 150€ Fiyat Aralığında


Exe Hotel Colón

Arjantin’in en güzel otelleri arasında yer alan bu otel, Colon Tiyatrosu'na 300 metre, Florida Yaya Caddesi'ne 500 metre, Kirchner Kültür Merkezi'ne 700 metre mesafe yer alıyor. Konum olarak oldukça güzel bir yerde olmasınında yanı sıra Exe Hotel Colon, ziyaretçilerine sunduğu hizmetler ile de ön plana çıkmaktadır. Ücrestiz otopark, ücretsiz wifi, havaalanı servisi, fitness merkezi, harika bir kahvaltı hizmeti sunmaktadır. Manzaralara odalara sahip olan bu otel, tercihleriniz arasında mutlaka yer almalıdır.

Exe Hotel Colón

Adres: Carlos Pellegrini 507, C1009 ABK, Buenos Aires, Arjantin

Tel: +54 11 4320-3500

Fiyat: 65€ - 110€ Fiyat Aralığında


Claridge Hotel

Dünya’nın en güzel turizm merkezlerinden bir tanesi olan Arjantin’in en güzel otelleri arasında kendisine yer edinen Claridge Hotel, 5 yıldızlı modern ve lük bir oteldir. Lüks odalara sahip olan bu otel, 9 de Julio Bulvarı'na 400 metre, Jorge Newbery Havaalanı'na 6 km, Kirchner Kültür Merkezi 350 metre, Florida Metro İstasyonu'na ise 200 metre mesafede yer alan bu otel konum açısında da oldukça avantajlı bir yere sahiptir. Ziyaretçilerine, yüzme havuzu, fitness merkezi, özel otopark, ücretsiz wifi, harika bir kahvaltı, bar servisi gibi hizmetler de sunan bu oteli listenize mutlaka eklemelisiniz.

Claridge Hotel

Adres: Tucumán 535, C1049 CABA, Arjantin

Tel: +54 11 4319-8000

Fiyat: 70€ - 150€ Fiyat Aralığında


Arjantin'de Nerede Ne Yenir?

Arjantin mutfağı oldukça kaliteli ve lezzetli yemeklere sahiptir. Köklü bir tarihe sahip olan Arjantin'de bir çok restoran, kafe ve bar bulunmaktadır. Peki Arjantin'de nerede ne yenir? İşte Arjantin'in en iyi kafe, restoran ve barları;


Restaurante Don Quijote

En iyi şarapların, yemeklerin ve atmosferin bulunduğu bu restoranda öğle yemeği, akşam yemeği, içecekler ve brunch hizmetleri verilmektedir. Harika bir deneyim yaşayacağınız Restaurante Don Quijote restoranında personeller güler yüzlü ve profesyonel çalışmaktadır. Turistlerin sıkça ziyaret ettiği bu restoran çoğu zaman dolup taşmaktadır.

restaurante-don-quijote.jpg

Adres: Plaza Paso 146 | Avenidas 13 y 44, La Plata 1900, Arjantin

Tel: +54 221 483 3653


Bar Americano Riosol

Sürekli dolup taşan Bar Americano Riosol mekanında öğle yemeği zamanında boş bir sandalye bulmak imkansızdır. Eğer kahve veya içki içmeyi seviyorsanız inanılmaz lezzetli içecekleri olan bu barı ziyaret etmelisiniz. 

bar-americano-riosol.jpg

Adres: Calle Domingo F Sarmiento 781 | Galeria Cordoba, Rosario S2000CMK, Arjantin

Tel: +54 341 25 6015


Jesolo

Arkadaşlarınızla birlikte eğlenceli vakit geçirebileceğiniz Jesolo mekanında muazzam yemekler ve içecekler bulabilirsiniz. Öğle yemeği, akşam yemeği ve gece eğlenceli hizmetleri veren bu mekan sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

jesolo.JPG

Adres: 14 N° 686, La Plata 1900, Arjantin

Tel: +54 221 483 0628


Johnny B. Good Puerto Madero

Oldukça yoğun olan Johnny B. Good Puerto Madero restoranında yemekler özenle hazırlandığından dolayı serviste hafif bir gecikme söz konusudur. Sipariş ettiğiniz yemeği yedikten sonra beklediğiniz zamanı size unutturacak olan bu mükemmel restorana gitmenizi kesinlikle öneriyoruz.

johnny-b.-good-puerto-madero.jpg

Adres: Calle Alicia Moreau de Justo 740 | Puerto Madero, Buenos Aires C1107AAP, Arjantin

Tel: +54 11 4342 6192


Merci

Kahvaltısı ve kahvesi meşhur olan bu mekan, harika bir atmosfere sahiptir. Gittiğinizde tekrar gitmek isteyeceğiniz Merci kafesinde bütün yiyecekler ve içecekler kusursuz bir şekilde hazırlanmaktadır. Merci kafesi, brunch, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği hizmetleri vermektedir.

merci-kafe.JPG

Adres: Calle Carlos Calvo 455, Buenos Aires C1102AAI, Arjantin

Tel: +54 11 3360 9635


Arjantin'e Nasıl Gidilir?

Türkiye'den Arjantin'e gitmek istiyorsanız, Arjantin'in bir çok bölgesine Türkiye'den direkt olarak uçuşlar bulunmaktadır. En kısa ve rahat yolculuk hava yolu olacağı için Arjantin'e uçak ile gitmenizi öneriyoruz. Arjantin'e gitmek vizesiz olduğundan dolayı sizden 90 gün boyunca vize istenmemektedir.

arjantine-nasil-gidilir.jpg


Arjantin'e Ne Zaman Gidilir?

Güney Amerika'da bulunan Arjantin'in bölgeleri genellikle ılıman geçer. Fakat Arjantin olağanüstü bir iklim çeşitliliğine sahip olduğundan dolayı kuzey bölgelerinde subtropikal iklim görülürken, güneyde subpolar iklim görülür. Kış ayları soğuk, yaz ayları sıcak ve nemli geçer. 

arjantine-ne-zaman-gidilir.jpg


Arjantin Festivalleri ve Zamanları

Yılın farklı zamanlarında gerçekleşen bu festivaller Arjantin'e ayrı bir hava katmaktadır. Festivallerin büyük bölümü ilk bahar ve yaz aylarında düzenlese de kış aylarında da bazı etkinlikler ve festivaller düzenlenmektedir. İşte Arjantin'in festivalleri ve zamanları;

  • Festival de Tradicion
  • ATP Tenis Dünya Turu
  • Karnaval
  • Art Basel Şehirleri
  • Yaz Gençlik Olimpiyatları
  • Polo Şampiyonası
  • Tango Dünya Şampiyonası
  • Buenos Aires Internacional de Cine Independiente
  • Arte BA
  • Fiesta Nacional del Folcloro

arjantin-festivalleri-ve-zamanlari.jpg

Önerilen İçerik;Arjantin Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve Gezi Rehberi!

NeOldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.