Toledo Gezilecek Yerler

İspanya'nın küçük ama sevimli kentlerinden birisi olan Toledo'ya her yıl binlerce turist akın etmektedir. Yemekleriyle, tarihi yapılarıyla bilinen Toledo'nun gezilecek yerlerini, en iyi otellerini ve restoranlarını araştırdık. İşte Toledo gezilecek yerler
Toledo Gezilecek Yerler

Toledo Hakkında Bilgi

  • 17 özerk bölgesinden birisi olan Kastilya-La Mancha'nın başkentidir.
  • Orta İspanya'da bulunmaktadır.
  • Üç yanını çevreleyen Tajo Nehri ile adeta bir adaya benzer.
  • Toledo Yunan kökenli bir şehirdir.
  • Eskiden roma döneminde şehrin adı Toletum'du.
  • Toledo, diğer ülkelerden gelen turistlerin yoğun ilgi odağıdır.
  • Önemli bir turizm merkezidir.
  • 1986'da UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmıştır.
  • Toledo şehrinde Euro kullanılır.
  • Resmi dili İspanyolca'dır.

Toledo Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Toledo'da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  •  Toledo'daki gezilecek yerler listesi
  •  Toledo müzeleri
  •  Toledo'da yer alan tarihi mekanlar
  •  Toledo'daki turistik noktalar
  •  Toledo otel önerileri
  •  Toledo'da nerede ne yenir?
  •  Toledo'da ulaşım nasıl sağlanır?
  •  Toledo'ya ne zaman gidilir?
  •  Toledo festivalleri nelerdir?

Toledo gezilerinize rehber olabilmek için ülkenin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlere sunuyoruz.


Primada Katedrali

1226 yılında 3. Ferdinand döneminde inşaatına başlanmış olan Primada Katedrali yüz yıllar boyunca yıkılmadan ayakta durmayı başarmış önemli yapılardandır. Görkemli bir yapıya sahip olan Katedral, Gotik mimarisiyle inşa edilmiştir. Katedralde, 70 farklı bölüm bulunur ve bu bölümler küçük bir ücret karşılığında gezilmektedir.

primada-katedrali-toledo.jpeg


Mezquita Cristo de la Luz

Mezquita Cristo de la Luz, İspanya'nın Müslüman egemenliğindeki döneminde yapılmıştır. 999 yılında inşa edilen bu yapının orjinal adı Bab el Mardum Cami'dir. Bu tarihi yapının girişinde Musa Bin Ali Tarafından yaptırıldığı yazmaktadır. Günümüzde ise müze olarak kullanılmaktadır.

mezquita-cristo-de-la-luz-toledo.jpg


Iglesia del Salvador

Eskiden cami olan Iglesia del Salvador, Telodo gezilecek yerler listesinde kesinlikle olmalıdır. Muazzam bir görünüşe sahip olan bu cami Vizigot mimarisinden izler taşımaktadır. 11 yüzyılda yapımına başlanmış olan tarihi yapı eski olmasına rağmen günümüze gelmeyi başarmıştır.

iglesia-del-salvador-toledo.jpg


Iglesia de los Jesuitas

Kentin en eski yapılarından birisi olan Iglesia de los Jesuitas'a çok olay bir şekilde gidilmektedir. İkiz kulelere benzeyen yapı, Toledo Katedrali'ne bir kaç adım mesafededir. Kesinlikle gitmeniz gereken dini yapılardandır.

iglesia-de-los-jesuitas-toledo.jpg


Alcantara Köprüsü

Alcanatara köprüsü, Toledo'nun doğu giriş kapısında bulunmaktadır. Adını Arapça'da köprü anlamına gelen al-kantara'dan almıştır. Çok fazla bilinmese de Romalılar tarafından inşa edildiği düşünülen Alcantara Köprüsü San Servando Şatosu'na kadar uzanmaktadır.

alcantara-koprusu-toledo.JPG


Taho Nehri

Toledo'nun eski ve yeni yerleşim yerlerinin ortasında bulunan Taho Nehri, İber Yarımadası'nın en uzun akarsuyudur. Toledo şehrini vadilere bölen nehrin üzerinde Alcantara ve San Martin köprüleri bulunmaktadır. Tertemiz olan Taho nehrini gidip görmenizi tavsiye ediyoruz.

taho-nehri-toledo.jpg


San Martin Köprüsü

San Martin Köprüsü, Alcantara köprüsüne göre daha yenidir. 14.yüzyılda yapılmış olan köprü, Toledo'nun batı girişine uzanmaktadır. 5 kemerli olan köprü turistlerin dikkatini çekmektedir. Köprünün üzerinde manzaraya karşı fotoğraflar çekinerek Toledo gezinizi daha tatlı bir hale getirebilirsiniz.

san-martin-koprusu-toledo.jpg


San Juan de Los Reyes Kilisesi

San Martin köprüsüne giden yolun üzerinde olan San Juan de Los Reyes Kilisesi Flaman ve Gotik mimarisiyle yapılmıştır. Birleşik İspanya'nın kurulmasına öncülük eden eski yapı, Aragon Kralı II. Ferdinand ve Kastilya Kraliçesi I. Isabel'in oğlu olan Prens John'u onurlandırmak için inşa edilmiştir. Granada'nın kiliseyi ele geçirmesinin ardından manastır olarak kullanılmaya başlanmıştır.

san-juan-de-los-reyes-kilisesi-toledo.jpg


Zocodover Meydanı

Şehrin merkezi noktası olarak görülen Plaza de Zocodover en Toledo yani Zocodover Meydanı'nda yöresel lezzetlerin bulunduğu bir çok restoran, kafe ve pastane bulunmaktadır. Meydandaki pastanelerden şehrin en popüler tatlılarından olan bademli marzipan tatlısını alarak afiyetle yiyebilirsiniz. Ayrıca meydanda hediyelik eşya satan dükkanlarda bulunmaktadır.

zocodover-meydani-toledo.jpg


Puerta de Bisagra

İspanya kralı VI. Alfonso'nun 1085 yılında şehre girerken kullandığı kapı olan Eski Bisagra Kapısı Toledo şehrine açılan tarihi kapılardandır. 11.yüzyılda Toledo Sultanlığı döneminde yapılmıştır. Eski Biagra Kapısı adını Arapça Bab-Al-Saqra tamlamasından almaktadır. Surların içine doğru açılan kapıda İslam mimarisinin figürleri de bulunmaktadır.

puerta-de-bisagra-toledo.jpg


Alcazar Toledo Kalesi

3. yüzyıldan kalma bir Roma Sarayının üzerine inşa edilen Alcazar Toledo Kalesi, 16. yüzyılda Rönesans tarzında yapılan Alazar Kasrı'nı çevreleyen bu kale, tarih boyunca hali imalathanesi, kışla ve hapishane olarak kullanılmıştır. Şuan ise kalenin içerisinde Askeri Müze bulunmaktadır. Kalenin bulunduğu yerden bütün Toledo'yu görebilmeniz mümkündür.

alcazar-toledo-kalesi.jpg


Santa Maria La Blanca Sinagogu

1203 yılında sinagog olarak inşa edilen Santa Maria La Blanca Sinagogu'nda İslam mimarisinin etkileri görülmektedir. 15. yüzyılda kiliseye dönüştürülen sinagog, sonraki yıllarda atölye, mağaza, sığınak ve kışla olarak kullanılmıştır.

santa-maria-la-blanca-sinagogu-toledo.jpg


Toledo Katedrali

1227 yılında yapımına başlayan Toledo Katedrali, bir tapınağın üzerinde bulunmaktadır. Gotik mimarisiyle ilgi çeken katedralin duvarlarında ünlü ressamlara ait bazı tablolar sergilenmektedir. Üç tane giriş kapısı bulunan katedralde, her yıl dini törenler düzenlenmektedir.

toledo-katedrali.jpg


El Greco'nun Evi

16. yüzyılın en önemli sanatçılarından birisi olan El Greco, yunan asıllı mimar, ressam ve heykeltıraştır. 1557 yılından ölümüne kadar yaşımını sürdürdüğü bu ev günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. İçerisinde El Greco'ya ait bazı eserler, tablolar ve şahsi eşyalar bulunmaktadır.

el-greconun-evi.jpg


Toledo'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

İspanya'nın başkentine 70 kilometre uzaklıkta yer alan Toledo şehri, Müdejar ve Gotik mimarisi evleriyle, dikkat çeken sokaklarıyla Ortaçağ atmosferini birebir yaşatmaktadır. Sizler için Toledo'da ki otelleri araştırdık ve derledik. İşte Toledo'nun en iyi ve en uygun otelleri;


Abad Toledo

Toledo'nun eski kent bölgesinde yer alan Abad Toledo oteli, 1815 yılında inşa edilmiştir. Puerta del Sol ve Cristo de la Luz Camisi'nin yakınlarında bulunan otelden ünlü Zocodover Meydanı'na yürüyerek 10 dakikada varabilirsiniz. Muazzam Tajo Nehri manzarası ile turistlerin dikkatini çeken otelin odalarında, ücretsiz wifi, klima, televizyon, saç kurutma makinesi, banyo ve çalışma masası bulunmaktadır. 

abad-toledo.jpg

Adres: Calle Real del Arrabal, 1, 45003 Toledo, İspanya

Tel: +34 925 28 35 00

Fiyat: 63€ - 111€ Fiyat Aralığında


Hotel Sercotel Alfonso VI

Geleneksel ve kendine özgü tarzıyla dikkat çeken Alfonso VI oteli, Alkazar Kalesi'nin karşısında yer almaktadır. Şehir manzaralı odalarında, televizyon saç kurutma makinesi, banyo, klima bulunmaktadır. Yürüyerek Toledo Katedrali'ne ulaşabileceğiniz otelin bazı odalarında teras bulunmaktadır. Ayrıca otel, Tesis Plaza de Zocodover'e 300 metre, El Greco House Müzesi'ne 600 metre mesafededir. 

hotel-sercotel-alfonso-vi.jpeg

Adres: Cuesta de los Capuchinos, 2, 45001 Toledo, İspanya

Tel: +34 925 22 26 00

Fiyat: 42€ - 163€ Fiyat Aralığında


Sercotel Pintor El Greco

Transito Sinagogu'nun hemen yanında bulunan Sercotel Pintol El Greco otelinde, 24 saat resepsiyon hizmeti, içeceklerin sunulduğu kokteyl bar, açık büfe kahvaltı hizmeti, atıştırmalıklar için otomat hizmeti verilmektedir. Odalarında hidromasajlı küvete sahip banyolar bulunduran otel, El Greco Müzesi'ne 50, Fuensalida Sarayı'na 60, Toledo Katedrali'ne 300 metre uzaklıktadır.

sercotel-pintor-el-greco-toledo.jpg

Adres: Calle de los Alamillos del Tránsito, 13, 45002 Toledo, İspanya

Tel: +34 925 28 51 91

Fiyat: 67€ - 187€ Fiyat Aralığında


Sercotel San Juan de los Reyes

19.yüzyıldan kalma eski bir un değirmeninin atmosferine sahip olan Sercotel San Juan de los Reyes oteli, Toledo'nun neredeyse tüm tarihi yapılarına yakındır. Şehir manzarasına sahip odaları, hidromasajlı küvete sahip banyoları, ücretsiz wifisiyle turistlerin ilgisini çekmeyi başaran otel, Katedral, sinagog ve Greca Müzesine yürüme mesafesindedir.

sercotel-san-juan-de-los-reyes-toledo.jpg

Adres: Reyes Católicos, 5, 45002 Toledo, İspanya

Tel: +34 925 28 35 35

Fiyat: 181€ - 193€ Fiyat Aralığında


Fontecruz Toledo

Eskiden saray olan bir binayı otele dönüştüren Fontecruz Toledo, Toledo Katedrali'ne 200 metre uzaklıktadır. Konfor ve rahatlık konusunda tam puan alan otel, odalarında el yapımı halılar, antika mobilyalar, televizyon, ücretsiz wifi ve banyo bulundurmaktadır.

fontecruz-toledo.jpg

Adres: Plaza del Juego de Pelota, 7, 45002 Toledo, İspanya

Tel: +34 925 27 46 90

Fiyat: Bilinmiyor


Toledo'da Nerede Ne Yenir?

Toledo'nun gezilecek önemli tarihi yapıları ve güzelliklerini gördükten sonra bir sonraki durağınız yemek olmalıdır. Bizde sizler için Toledo'nun en ünlü ve en güzel mekanlarını araştırdık ve derledik. İşte Toledo'nun en iyi restoran bar ve kafeleri;

El Fogon Del Quijote

San Martin Köprüsüne yakın olan restoranda geleneksel yemekler bulunmaktadır. Sadece tek bir çalışanı olan El Fogon Del Quijote'de, özenle hazırlanmış bir yemek ve size sevgiyle yaklaşan bir personel göreceksiniz. Mekanda öğle yemeği ve akşam yemeği hizmeti verilmektedir.

el-fogon-del-quijote-toledo.jpg

Adres: Ctra. Navalpino, 1, 45004 Toledo, İspanya

Tel: +34 679 98 09 86


Virtudes

Doyurucu yemekleri olan Virtudes restoranı çok fazla büyük olmamasına rağmen gün içinde yüzlerce müşteriyi ağırlamaktadır. Geniş bir menüye sahip olan mekanda çok güzel vakit geçireceğinizi söyleyebiliriz. Kusursuzca hazırlanan, ağızda dağılan yemeklerin tadını sonuna kadar alacaksınız bu sizi ister istemez mutlu edecek.

virtudes-toledo.jpg

Adres: Plaza San Justo 9, 45001 Toledo, İspanya

Tel: +34 638 84 34 08


Escuela de Hostelería Toledo

Gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız gereken mekanda, işini profesyonel bir şekilde yapan aşçılar ve garsonlar çalışmaktadır. Menüsü zengin olan restoranın fiyatları da gerçekten çok uygun. Paranızın karşılığını alabileceğiniz Escuela de Hostelería Toledo mekanına kesinlikle gitmelisiniz.

escuela-de-hostelería-toledo.jpg

Adres: Avenida Castilla La Mancha 30 | Barrio del Salto del Caballo, 45003 Toledo, İspanya

Tel: +34 925 25 74 17


El Carmen de Montesion

Yemek yemeye gelen müşterilerine ücretsiz wifi, açık havada oturma imkanı ve otopark sağlayan El Carmen de Montesion bölgedeki en iyi mekanlardandır. Gittiğiniz zaman tekrar gitmek isteyeceğiniz restoranda inanılmaz bir deneyim yaşayacaksınız. Ayrıca restoran, dünyaca ünlü bazı isimleri de ağırlamıştır.

el-carmen-de-montesion-toledo.jpg

Adres: Lugar urbanizacion Monte Sion 137 | Toledo, Spain, 45004 Toledo, İspanya

Tel: +34 925 22 36 74


Lo Nuestro - Tapería & Restaurante

Ortamı, personeli, şirinliği, samimiliği ve yemekleri ile Toledo şehrinin en güzel restoranlarından olan Lo Nuestro - Tapería restoranı bir çok tarihi yapıya yakındır. Kesinlikle uğramanız gereken restoranlardan birisidir.

lo-nuestro-toledo.jpg

Adres: Calle San Juan de Dios 7, 45002 Toledo, İspanya

Tel: +34 925 25 17 80


Toledo'ya Nasıl Gidilir?

Toledo'nun havalimanı sivil havacılık çalışmaları için kullanılır. Bu yüzden ilk önce Madrid'e gitmeniz gerekiyor. Daha sonra Madrid'ten otobüs veya taksi yardımıyla Toledo şehrine ulaşabilirsiniz. Türkiye'den Madrid şehrine gitmek için ise ilk önce İstanbul'a gitmelisiniz.

toledoya-nasil-gidilir.jpg


Toledo'da Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Toledo küçük bir kent olduğundan dolayı yürüyerek veya bisikletle tarihi mekanları gezebilirsiniz. Eğer ikisini de tercih etmem diyorsanız Toledo'da otobüs ve taksi kullanılmaktadır. Çok fazla gelişmemiş olan otobüsleri şehrin bütün bölgelerine ulaşım sağlamasa da en popüler bölgelere gitmektedir. Şehirde taksi kullanımı çok fazla yaygın olmasa da otobüs seferlerinin uygun olmadığı saatlerde ideal bir seçenektir.

toledoda-sehir-ici-ulasim-nasil-saglanir.jpg


Toledo'ya Ne Zaman Gidilir?

Toledo'da Step ikliminin görüldüğü Orta İspanya'da bulunur. Step ikliminde yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık geçmektedir. Şehir çok fazla yağış almaz. Yağışlar genellikle kasım - mart ayları arasında görülmektedir. En soğuk günlerin geçtiği Ocak ayında ortalama hava sıcaklığı 6 derece, en sıcak ay olan Temmuz ise 28 derecedir. Toledo'ya gitmek için en uygun aylar Mayıs, Haziran ve Eylül aylarıdır.

toledoya-ne-zaman-gidilir.JPG


Toledo Festivalleri ve Zamanları

Toledo'da yıl boyunca katılabileceğiniz bir çok festival yapılmaktadır. Seyehat tarihlerinizi festivallerin en çok olduğu aylara ayarlayarak Toledo şehrinde çılgınlar gibi eğlenebilirsiniz. Toledo'ya ayrı bir renk katan festivalleri sizler için araştırdık ve derledik. İşte Toledo festivalleri;

  • St. Patrick's Day (Mart ayı)
  • Toledo Opera (Ocak ayı)
  • Corspu Christi (Nisan ayı)
  • Fiesta de la Rosa del Azafran (Ekim ayı)
  • Winter Brewfest (Ocak ayı)

toledo-festivalleri-ve-zamanlari.jpg


Toledo Gece Hayatı

Toledo şehrinde çok fazla gece hayatı kültürü yoktur. Şehirde elle sayılabilecek kadar az bar, disko ve gece klübü bulunur. Fakat bu eğlence mekanları dolup taşar. Gece 11 gibi gidebileceğiniz mekanlarda eğlenceler geç saatlere kadar sürer. Işıklandırmalarla birlikte mekanlar bambaşka bir hale bürünür. İşte gidebileceğiniz popüler mekanlar;

  • Tornerias
  • El Ultimo
  • Picaro Cafe Teatro
  • Gambrinus
  • O'Briens
  • Taberna el Gallo
  • Maruxina Lounge
  • Garcilaso Cafe
  • Dodici Cafe Teatro

toledo-gece-hayati.jpg

Önerilen İçerik; İspanya Gezilecek Yerler

Neoldu.com / Tatil

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.