Bob Marley'in Hayatıyla İlgili 10 Şaşırtıcı Gerçek!

Reggae Müziğin Efsanesi Bob Marley hakkında hiç bilmediğiniz şeyleri bu içeriğimizde listeledik. Onun ölümsüz olduğuna inanabilirsiniz.
Bob Marley'in Hayatıyla İlgili 10 Şaşırtıcı Gerçek!

36 yıllık hayatına 130 plak, 17 albüm sığdıran ve şarkıları ile tüm dünyayı kucaklayan adam! Müzikte olduğu kadar futbolda da başarılı, pozitif bir insan. Evet aynı kişiden bahsediyoruz; Bob MARLEY. Çok genç yaşta bizlere veda etti Bob. İnandığı bazı değerler vardı, bunları korudu. İnsanlara hep iyi şeyler aşılamak için uğraştı. Kısacık ömründe, o küçük kalbinde öyle güzel sevgiler biriktirdi ki... Sadece bir müzik adamı değildi. Onu sevmek için bir çok neden bulabilirsiniz.

mob-marley-gif.gif


1. Bob Marley Geçmişini Hiç Unutmadı

Jamaika'nın kırsal bir yerinde doğan Bob Marley ( Robert Nesta Marley ) inek sağar, eşekler üstünde vakit geçirir, tarımla uğraşırdı. Yaşadığı yerde ay ve güneş dışındaki tek ışık kaynağı ateş böcekleriydi. Bob'un aç uyuduğu geceler saymakla bitmezdi. Siyahi insanların ne kadar ezildiğini yaşamış biri olarak, ömrü boyunca bu insanlara maddi ve manevi açıdan yardımcı olabilmek için uğraştı.

bob-marleyin-evi.jpg


2. O Tüm İnsanları Kucakladı

"Ben ne siyahların tarafındayım ne de beyazların Ben Tanrı’nın tarafındayım."( Bob Marley ) 

Dediğinde bir çok insanın saygısını kazanmıştı bile. En güzel Bob Marley sözleri içeriğimize de göz atarak Bob'un özlü sözlerini inceleyebilirsiniz.

Melez olduğu için dışlandığı zamanlar da olmuştu, Hatta siyahi görünmesine rağmen, sırf melez olduğu için ona "Beyaz Çocuk" diyenler de vardı.

bob-marley-kucakladi.jpg


3. Dünyayı Raggae Tarzıyla Tanıştırdı

“Eğer insanların hayatına müzik ve sevgi aşılarsan onları tedavi edebilirsin.” ( Bob Marley ) 

Reggae aslında mensup olduğu Rastafarianizm dininin ilahilerindeki ezgilerinden ortaya çıkan bir müziktir. Çevresindeki herkes müzikle uğraşırdı. Ufak yaşlarda ağaç kabuklarından, hayvan derilerinden müzik aletleri yapıp çalarlardı. Fakat müzik adına attığı en büyük adım gitar almaktı. Hatta bu yüzden evden kovulduğu bile söylenmektedir. "Bu fakirlikte gitar senin neyine" şeklinde bir tepkiyle karşılaşmıştı.. Müthiş gitar çalmasıyla birleşen söz yazma yeteneği insanları etkilemeye yetiyordu. Önce melodiyi çalar sonra sözleri yazardı.

raggae.jpeg


4. Dünya Güzeli Bir Sevgiliye Sahipti

“O’nun ilk aşkı olmayabilirsin, son aşkı da; hatta bir tanesi de, daha önce aşık oldu, tekrar olabilir… Ama şu an seni seviyorsa daha ne olabilir ki? Tıpkı senin gibi, o da mükemmel değil ve ikiniz birlikte asla mükemmel olamayabilirsiniz. Ama şayet o seni güldürebiliyorsa, iki kez düşündürebiliyorsa -kabul edersin ki; insanlar hata yaparlar- onu seninle tutmaya çalış ve ona verebileceğin her şeyi ver. Seni günün her anında düşünmüyor olabilir ama sana kırabileceğini bildiği bir parçasını verecektir -kalbini. yaralama onu, değiştirmeye çalışma, çözümlemeye kalkma ve verebileceğinden fazlasını bekleme. Seni mutlu ettiğinde gülümse, kızdırdığında fark etmesini sağla ve yokken özlediğini bil…” (Bob Marley)

Kadınlar konusunda iyi olduğunu tahmin etmek zor olmamalı. Sevgilisi, Dünya güzeli seçilen Cindy Breakspeare'ydi. Bu birliktelik medyada "Dünya Güzeli ile Yabani Adam" olarak anılıyordu. Bob, Rita adında bir öğretmenle evlendi. 7 kadından toplam 11 çocuğu vardır.

bob-marley-kucakladi-001.jpg


5. O Basit Sözlere Derin Anlamlar Yüklerdi

“Tek sevgi, tek yürek. Haydi hep bir araya gelelim ve iyi hissedelim.” (One Love şarkısından)

Şarkı sözü denilince aklınıza ilk gelenlerden biri “No Woman No Cry” olduysa eğer, orayı da bi aydınlatalım. Bob Marley orada bir şekilde laf sokuyor; “Kadın yok, ağlamak yok” demiyor, “Hayır kadınım, hayır ağlama” diyor.

bob-marley-kucakladi-002.jpg


6. Bob Marley Müziğe Olduğu Gibi Futbola da Aşıktı

"Futbol benim bir parçamdır. Oynadığım zaman çevremdeki dünya uyanır. Futbol, özgürlüktür!" ( Bob Marley)

Onun öyle bir futbol sevdası vardı ki, uzun turnelere gideceği zaman ilk şartı, konser alanının bir futbol sahasına yakın olması olurdu. O bir Pele hayranıydı. Santos FC taraftarıydı. Takım arkadaşları topu ondan bir türlü çalamazlardı ve ona “Kaptan Bob” derlerdi. Marley’in babasının lakabı da Kaptan'dı.

bob-marley-futbol.jpg


7. Bob Marley'in Futbol Aşkı Onu Ölüme Sürükledi

Futbol oynarken yaralanan baş parmağı enfeksiyon kaptı. Doktorlar ayağını dinlendirmesi gerektiğini söyledi. Ama o doktorları dinlemeyerek futbol oynamaya devam etti. Bunun sonucunda ise melanoma kanserine yakalandı.

bob-marley-futbol2.jpg


8. Bob Marley Vejeteryandı

Mensup olduğu dinde et yenmezdi. Kabuklu deniz hayvanları da yenemez. Alkol ve sigaraya da sıcak bakmazlar ama ilginç bir şekilde marijuana onlar için vazgeçilmezdir. Çünkü bu şekilde Tanrı'ya yakın olduklarını düşünürler.

vetejeryan.jpg


9. Bob Marley Saçlarını Kesmez ve Yıkamazdı

Bob'un kendisiyle özdeşleşmiş saç stili de burdan geliyordu. Bu saç biçiminin moda olarak tercih edilmesine karşıydı. Hastalığı ağırlaştığında kemoterapiye girmeye başladığında saçlarını mecburen kesmişti. Ve herkes onu bu şekilde görmenin şaşkınlığını yaşamıştı. Bob'un saçlarını kestiği gece çok zorlandığı söyleniyor.

bob-marley-saclari.jpg


10. Bob Marley Kanserden Kurtulabilirdi

Doktorlar Bob'un başparmağının bir kısmını kesmek istediler. Böylece kurtulma şansı olacaktı. Ancak bu durum dini inancına ters düştüğü için reddetti. Daha genç yaşta, 36 yaşında yaşamını yitirdi. Mezara, hayatı boyunca elinden bırakmadığı kırmızı Gibson Les Paul gitarı, futbol topu, marijuana filizi, İncil ve Etiyopya prensi tarafından hediye edilen yüzükle gömülmüştür.

bob-marley-vefati.jpg


Önerilen İçerik; Muhammed Ali'nin Hayatına Dair Şaşırtıcı Gerçekler!

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum