Bilgisayarımız Artık Ses ile Açılacak

Microsoft ve Intel’in ortak yürüttüğü çalışma sonucunda PC’lerimizi ses ile uyandırabileceğimiz teknoloji geliştirildi.
Bilgisayarımız Artık Ses ile Açılacak

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Microsoft ve Intel bir ortaklık yapmıştı. Ortaklık ilk meyvelerini vermeye başlamış olacak ki dün yapılan tanıtım toplantısında Microsoft yetkilileri artık kişisel bilgisayarlarımızı ses ile uyandırabileceğimizi açıkladı.

Windows 10 ile hayatımıza yeni bir kişisel asistan Cortana girmiş oldu. Esasında Cortana Microsoft’un Windows Mobile cihazlarında kullanmak istediği kişisel asistandı. Apple Siri’yi duyurunca Microsoft da Cortana’yı duyurmuştu. Intel ile yapılan birliktelik sonrasında bir anda Cortana kişisel bilgisayarlarımıza sıçramış oldu.

Tanıtım Toplantısı

Windows 10 ile gelen Cortana sayesinde artık bilgisayarlarımızı ses ile uyandırabileceğiz. Uyandırmak kelimesi kullanılıyor çünkü bilgisayarımızı kapatırsak değil, uyku moduna alırsak bu teknolojiyi kullanabileceğiz. Zaten artık Windows cihazlar uyku modunda neredeyse hiç güç harcamıyor ve çok hızlı açılabiliyor. Bu yüzden genellikle kullanıcılar kapatmak yerine uyku moduna almayı yeğliyor.

Kişisel asistanımız Cortana bilgisayarımız uyusa bile kendi uyumuyor. Uyku modunda olan bilgisayarımıza “Hey Cortana, wake up” yani “hey Cortana, uyan” dediğimizde bilgisayarımız otomatik olarak açılıyor. Tabi bu özelliği istersek kapatabiliyoruz.

Cortana

Intel de bu ortaklıktan karlı çıktı çünkü geçtiğimiz yılkı işlemcilerine düşük güç tüketimi yapan Dijital sinyal işlemcileri yerleştirdi ancak herhangi bir artısı olmayan bu özellik şu an için değer kazanmış oldu. Kullanıcılar artık bilgisayarlarını kapatmadan uyku moduna almayı seçecekler. Donanımı Intel için hazır olan bu teknoloji yazılım ile birlikte firma adına tamamlanmış oldu.

Şu an için hala geliştirme aşamasında olan Cortana ve ses ile uyandırma sistemi aktif olarak kullanılamıyor ancak teknoloji uzmanları yakın bir zamanda bu özelliğin bilgisayarlarımıza güncelleme ile gelebileceğini vurguluyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.