5 Dolarlık Fiyatıyla Raspberry Pi Zero Tanıtıldı

Ürettiği mini bilgisayarlarıyla tanınan The Raspberry Foundation, Raspberry Pi Zero modelini tanıttı. Tanıtımda özelliklerinden daha çok 5 dolarlık fiyatı dikkat çekti.
5 Dolarlık Fiyatıyla Raspberry Pi Zero Tanıtıldı

Dünyada mini bilgisayar üretimiyle tanınan The Raspberry Foundation, geçtiğimiz günlerde duyurduğu Raspberry Pi Zero modelini dün tanıttı. Raspberry Pi’nin yeni versiyonu Zero’nun tanıtımda bilgisayarın özelliklerinden daha çok fiyatı dikkat çekti.

The Raspberry Foundation, yeni mini bilgisayarıyla yine büyük bir başarıya imza attı. Boyutu ve işleviyle oldukça büyük bir beğeni toplayan Raspberry Pi Zero, 65x30x5 mm boyutlarıyla şimdiye kadarki en küçük modelini üretmiş oldu. Üstün özelliklere sahip olan bu mini bilgisayar, teknoloji dünyası tarafından devrimsel bir cihaz olarak görülüyor.

raspberry-pi-zero.jpg

Son teknoloji ile üretilen Raspberry Pi Zero, önceki modellerine göre 40 kat daha hızlı. Büyük bir çalışmanın sonucunda üretilen Raspberry Pi Zero’nun özellikleri şunlar:

  • Hız: 1 GHz
  •  İşlemci: ARM11 Broadcom BCM2835
  • 512 MB LPDDR2 SDRAM
  • microSD kart girişi
  • mini-HDMI microUSB girişleri
  • Saniyede 60 kareye kadar 1080p çözünürlük

raspberry-zero-fiyat.jpg

Üstün Özellik Ucuz Fiyat

Üstün bir donanıma sahip Raspberry Pi Zero mini bilgisayar, 5 dolarlık fiyatıyla da teknoloji dünyasını bir kez daha şaşkına çevirdi. Bu fiyata şimdiden yüksek taleplerin olduğunu belirten yetkililer, Linux tabanlı Raspbian işletim sistemi ile geleceğini duyurdu.Tüm dünyanın bir anda ilgi odağı haline gelen bu mini bilgisayar, ilk önce ABD ve İngiltere’de satışa koyulacak. Ülkemize ise ne zaman geleceği bilinmiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.