Bekir Pakdemirli Kimdir? Eğitim, Çalışma ve Siyasi Hayatı

Bekir Pakdemirli, 1973 yılında İzmir’de doğdu. Eski Tarım ve Orman Bakanı olan Bekir Pakdemirli hakkında daha fazla bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.
Bekir Pakdemirli Kimdir? Eğitim, Çalışma ve Siyasi Hayatı

Manisa Milletvekili olarak 4 dönem görevde bulunan Ekrem Pakdemirli'nin oğlu Bekir Pakdemirli, 10 Kasım 1973 yılında İzmir'de doğdu. Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni tamamlayan Bekir Pakdemirli, birçok farklı alanda girişimlerde bulundu. Evli ve 4 çocuk babası olan Bekir Pakdemirli, 2018 yılında Tarım ve Orman Bakanı olarak görev yaptı.

Eğitim ve Çalışma Hayatı

Bekir Pakdemirli Kimdir?

Ekrem Pakdemirli, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. Başkent Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans ve Celal Bayar Üniversitesi İktisat Doktorası programını tamamlamıştır.

Bekir Pakdemirli, gıda, tarım, hayvancılık, teknoloji ve otomotiv sektörlerinde serbest girişimci olarak çalışmıştır. Kendisi birçok şirketin kuruluşunda ve yönetiminde bulunmuş ve Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan bir firmada ve halka açık bir gıda şirketinde Genel Müdürlük görevini yapmıştır. Uluslararası bir gıda şirketinde yöneticilik yapmasının ardından, danışman olarak aynı şirkette çalışmıştır.

Bekir Pakdemirli, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ve Albaraka Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmüş ve McCain Foods şirketine danışmanlık yapmıştır. Ege TV'de ekonomi programı yapmıştır.

Siyasi Hayatı

Bekir Pakdemirli Kimdir?

Bekir Pakdemirli, 10 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Tarım ve Orman Bakanı olarak görevlendirildi. Bu görevine 10 Temmuz 2018 tarihinden 4 Mart 2022 tarihine kadar devam etti ve sonunda istifasını verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Veysel Eroğlu Kimdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.