Bayburt' un Meşhur Lezzetleri

Bayburt' un yöresel lezzetlerini tanıyalım.
Bayburt' un Meşhur Lezzetleri

Bayburt' un çok lezzetli yöresel lezzetleri bulunmakta. Daha fazla ağırlık verilen ve yapılan yemekler, un ve unlu yemekler olarak bilinir. Et ve sebze yemeklerine az rastlanmakla birlikte onların da çok lezzetli olanları Bayburt mutfağında yer alıyor.
 

Tel Helvası

Tel helvası Bayburt yöresinin en meşhur lezzetlerinden bir tanesidir. Tel helva çok lezzetli olup biraz zahmetlidir. Tek başına yapması zor olup birkaç kişiyle birlikte tepside helva tel tel olana dek çekilerek yapılır. Çok meşhur ve çok lezzetlidir. Bayburt' ta yenmesi gereken lezzetlerin başında gelir.
 

tel-helvasi.jpg
 

Tatlı Çorba

Bayburt' ta her evde pişen, özellikle bayramlarda misafirlere sunulan meşhur lezzetlerden biridir. Tatlı çorba biraz aşureye benzer ve çok farklı bir lezzettir. Mutlaka Bayburt' ta yenmesi gerekir. Aşure gibi malzemesi bol ve bereketlidir. Lezzetli olmasının yanı sıra çok besleyici bir çorbadır.
 

bayburt-tatli-corba.jpg
 

Galacoş

Galacoş Bayburt' a has meşhur bir yemektir. Kıyma ve pide ile yapılır. Pide olmazsa bayat ekmeklerle de yapabileceğiniz galacoş bir ana yemek niteliğindedir. Tadına doyum olmaz ve yine yerinde Bayburt' ta yemenizi tavsiye ederiz.
 

galacos.jpg
 

Ekşi Lahana

Bayburt yöresine özgü bir yemek olan ekşi lahana çok lezzetli ve farklı bir tada sahiptir. Lahana, bulgur ve kavurma gibi malzemeleri içinde barındıran Bayburt' ta her evde pişirilen ekşi lahana vazgeçilmez bir yemektir Bayburtlular için.
 

eksi-lahana.jpg

 

Lor Dolması

Yine çok lezzetli bir Bayburt yemeği. Pazı ve çeşitli peynirlerle hazırlanan lor dolması, Bayburtluların vazgeçilmez yemeklerinden bir tanesidir. Ramazanlar ve bayramlarda mutlaka her evde pişirilir. Yemenizi tavsiye ederiz.
 

lor-dolmasi.JPG
 

Yalancı Dolma

Bayburt' un meşhur lezzeti yalancı dolma yine çok lezzetli ve içinde çok çeşitli malzemeler barındıran bir yemek. Et ve sebzeyi bir araya getiren yemek dolma gibi sadece içinde farklı malzemeler bulunduğundan yalancı dolma adını almıştır.
 

yalanci-dolma.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum