Bayburt Hakkında Bilmedikleriniz

Bayburt tarihi açıdan önemli olan İpek Yolu üzerinde, Çoruh nehri üzerinde kurulu olan şehirdir. Bayburt ile ilgili bilinen vebilinmeyenler haberimizde.
Bayburt Hakkında Bilmedikleriniz

Bayburt tarihi açıdan da çok önemli yere sahip olan şehirlerimizden bir tanesidir. Bayburt’ un tarihi M.Ö 3000’ li yıllara dayanmaktadır. İşte Bayburt ve hakkında daha fazlası;

Şehrin Adı

Şehrin ne zaman, hangi tarihte kurulduğuna dair, bilgiler henüz net değildir. İsmiyle ilgili bilgiler de net olmamakla beraber kaynağının Ortaçağ zamanında Ermeni kaynaklarında ki ismi Payberd olarak biliniyor. Evliya Çelebi’ nin Bayburt’ u ziyaretinden sonra şehre ‘ bay ‘ anlamı belde, ‘ yurt ‘ kelimelerini söyler.

bayburt-.jpg

Gün geçtikçe şehir Bayburt ismini almıştır.

Ekonomi

Yörede hububat çeşitleri, yem bitkisi ve şeker pancarı üretilir. Meyve ve sebze üretimi azdır. Bayburt’ un sebze ve meyve ihtiyacı ise başka şehirlerden karşılanır.

bayburt-ekonomisi.jpg

Geçim kaynağında hayvancılık büyük rol oynar. Şehir Çoruh vadisinin yanında kurulu olduğu için, hayvancılığa çok uygun bir ortam vardır. Şehirde bal üretimi de yaygındır.

Avcılık

Bayburt’ ta avcılık gelişmiş olup, avcılık kulüpleri de bulunmaktadır. Şehirde kara av hayvanları avcılığı özellikle kış mevsiminde yapılmaktadır.

avcilik.jpg

Bayburt' ta kilim dokumacılığı da sıklıkla yapılır ve Bayburt kilimleriyle meşhur olma yolunda ilerlemektedir. Bayburt' a yolunuz düşerse sevdiklerinize el dokuması kilim hediye edebilirsiniz.

bayburt.jpg

Bayburt' ta kayak sporu da gelişim göstermiştir. Kop Dağı Kayak sporları merkezi olarak belirlenmiş her yıl kış turizmi severleri ağırlamaktadır.

bayburt-kis-turizmi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.