Ayhan Gider Kimdir? & Hakkında Bilgi

10 Haziran 1969 yılında Çanakkale de dünyaya gelen Ayhan Gider, Türk siyasetçi ve iş adamı olarak tanınmaktadır. Ayhan Gider hakkında daha fazla bilgi edinmek için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Ayhan Gider Kimdir? & Hakkında Bilgi

Ayhan Gider Biyografisi

Ayhan Gider, 10 Haziran 1969 tarihinde Çanakkale Biga ilçesinin Sinekçi Köyü'nde dünyaya geldi. Bir çifti çocuğu olarak eğitim hayatını devam ettiren Ayhan Gider, küçük yaşlardan itibaren iş hayatının içerisinde yer almıştır. Şuanda da AKP teşkilatında görev alan Ayhan Gider, ilerleyen yıllarda da siyasi hayata atılmıştır.

Ayhan Gider Biyografisi


Ayhan Gider Eğitim Hayatı

Ayhan Gider, ilkokul ve ortaokul tahsilini doğduğu yerde tamamlayarak ardından lise tahsiline başlamıştır. Lise eğitimi için 1987 yılında Bursa Zirai Üretim İşletmesi ve Ziraat Meslek Lisesine devam ederek buradan Ziraat Teknisyeni olarak mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından ise doğrudan aldığı eğitim ile ilgili olarak iş hayatına atılmıştır. 1 yıl kadar Adana Tarım İl Müdürlüğünde çalıştıktan sonra 1992 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesine giderek Ziraat Mühendisliği olarak lisans eğitimini bitirmiştir.

Ayhan Gider Eğitim Hayatı


Ayhan Gider İş Hayatı

Ayhan Gider maddi durumlarından dolayı küçük yaşlardan itibaren iş hayatı içerisinde aktif olarak yer almıştır. Gerçek anlamda ise meslek hayatına liseden mezun olduktan sonra başlamıştır. Aldığı Ziraat Teknisyenliği eğitiminden sonra Adana Tarım İl Müdürlüğünde göreve başlamıştır. Görevinden sonra üniversite eğitimini de tamamlayarak, Ziraat Mühendisi olarak görevlerine devam etti. İlk, Çanakkale Valiliğine bağlı Ziraat Mühendisi olarak göreve atandı. Yine aynı yıl Eceabat İlçesinde İlçe Tarım Müdürlüğü görevinde yer aldı. 1995 yılında ise Çan İlçe Tarım Müdürlüğü'nde İlçe Müdürü olarak göreve başladı. Yönetici vasfı ile pek çok görevi yapan Ayhan Gider bu tarihten sonra da siyasi hayatına önem vermiştir.

Ayhan Gider İş Hayatı


Ayhan Gider Siyasi Hayatı

Ayhan Gider ilk kez Kasım 2015 tarihinde genel seçimler esnasında Ak Parti teşkilatında görev alarak, Çanakkale ilinde milletvekili seçilmiş ve bu seçimlerle beraber meclise girmiştir. Ardından TBMM İçişleri Komisyonu Katip Üyesi olarak seçilmiştir.

Ayhan Gider Siyasi Hayatı

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.