Çöpe Attıklarınızla Yapabileceğiniz 10 Şaşırtıcı Şey

Evinizde bulunan ve çöpe atmayı düşündüğünüz birçok nesne aslında hayatınızı kolaylaştırabilir. Bu içeriğimizde atık maddelerinizi en etkili şekilde değerlendirebileceğiniz 10 faydalı yöntemden bahsedeceğiz.
Çöpe Attıklarınızla Yapabileceğiniz 10 Şaşırtıcı Şey

Atmayı Düşündüğünüz Malzemelerin 10 Faydalı Kullanım Alanı

Eviniz için sürekli alışveriş yaptığınızı biliyoruz. Aldığınız ürünlerin ambalajları, kutuları, meyvelerin kabukları veya sütlerin kutuları sizin için kurtarıcı olabilir. Eşya veya atıkları çöp kutusuna atmadan önce bu listeye göz atmanızda fayda var.

İşte sizin atmayı düşündüğünüz nesnelerin oldukça işinize yarayacak 10 kullanım alanı!


10. Ekşi Sütü Ayran Yapın!

Son kullanma tarihi geçen sütleri döküyorsunuz! Kokusu pek de güzel olmayan ekşimiş sütler tekrardan kullanılabilir. Doğal Kaynaklar Savunma Konseyi'nden Dana Gunders , NPR'ye verdiği demeçte; Ekşi sütle pişirilen yemeklerin daha lezzetli olduğunu ve alternatif olarak da ayran yapılıp tüketilebileceğini dile getiridi. Ayrıca yaptığınız kreplerde veya bisküvilerde de ekşiyen sütü kullanmanız herhangi bir lezzet bozukluğuna yol açmayacak. Pastörize sütler bu tarz kullanımlar için uygundur. ''Fakat bu durum ekşimiş çiğ süt için geçerli değil!''

eksi-sutu-ayran-yapin.jpg


9. Bayat Ekmeği Kırıntılara Dönüştürün

Bayatlamadığı sürece bir somun ekmekten vazgeçmek çok da kolay değildir. Küflenmemiş fakat tazeliğini yitirmiş ekmeklerinizi küçük kareler haline getirip tüketebilirsiniz. İster zeytinyağına bandırarak kıtır ekmeklerle kahvaltınızda lezzeti yakalayın, ister çorbanıza ekleyerek onu daha doyurucu hale getirin. Fırında kızartarak kırıntı haline getirdiğiniz bu ekmekleri baharatlarla da harmanlayarak enfes tatlar oluşturabilirsiniz.

bayat-ekmegi-kirintilara-donusturun.jpg


8. Kokusunu Kaybeden Mumlara Baharat Ekleyin 

Bazı güzel kokan baharatlar son kullanma tarihi geçse de güzel kokmaya devam eder. Evde kokusunu kaybeden mumlarınıza baharat ekleyip, yeni bir koku yaymasını sağlayabilirsiniz. Öncelikle eski mumunuzu yakıp erimesini sağlayın. Ardından toz halindeki baharatlarla erimiş mumu karıştırın. Farklı birleşimler deneyip kendinize özgü bir ev kokusu yaratabilirsiniz. 

kokusunu-kaybeden-mumlar.jpg


7. Bahçenizi Kahve Telvesiyle Gübreleyin

Kahve telvelerinizi çöp kutusuna atmanıza gerek yok. HGTV’ye göre kahve çekirdekleri bozulduğunda içinde bulunan azot, potasyum, magnezyum ve diğer mineraller toprağa bırakılır. Asidik ortamda yetişen bitkilerin hızlı ve sağlıklı gelişmesi için kahve telvesiyle bahçenizdeki toprağı zenginleştirebilirsiniz.

bahcenizi-kahve-telvesiyle-gubreleyin.jpg


6. Bahçenizi Yumurta Kabuğu ile Geliştirin 

Yumurta kabukları bahçenizde yararlı kullanımlara sahip olabilir. Bu kabuklar toprak için doğal bir gübre işlevi görür. Good Housekeeping'e göre yumurta, bitkilerinizi yemeye çalışan her boyuttaki canlı üzerinde caydırıcı bir etkiye sahiptir. 

bahcenizi-yumurta-kabugu-ile-gelistirin .jpg


5. Kapı Menteşelerinize Tereyağı Sürün 

Evinizdeki kapılar her açılıp kapandığında iğrenç bir sesle gıcırdıyor mu? Aslında çözümü çok kolay! Bir pamuk veya peçete yardımıyla mutfağınızdaki tereyağınızdan bir miktar alıp menteşelerinize sürün. Bu sayede sinir bozucu sesler yok olacaktır.

kapi-menteselerinize-tereyagi-surun .jpg


4. Fındık Ezmesi İle Traş Olun

Traş olmak için kullandığınız kozmetik ürünlere deli gibi para harcamaktan sıkıldınız mı? Traş kremlerini kullandığınız halde yumuşacık bir cilde sahip olamıyor musunuz? İşte size çözüm! Fındık ezmesini; bacak, sakal, koltuk altı traşlarında kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?  Biraz süre fındık ezmesi kullanarak traş olursanız cildiniz ipeksi ve pürüzsüz hal alacaktır.

findik-ezmesi-ile-tras-olun.jpg


3. Saçlarınızı Bira İle Yıkayın

InStyle’da yer alan bir metine göre, biraları içmek yerine saçlarınızda kullanmanız inanılmaz fayda sağlıyor. Çoğu birada bulunan şerbetçi otu ve arpanın B vitamini proteinleriyle dolu olduğunu bilmelisiniz. Bu da saçınıza güç ve parlaklık kazandırıyor. Şampuanlamadan ve bakım yapmadan önce saçınızı bira ile ovalamanız yeterli olacak.

saclarinizi-bira-ile-yikayin.jpg


2. Mutfak ve Banyo Temizliği İçin Kabartma Tozu!

Kullanım süresi dolmuş olsa bile, kabartma tozu temizlik amaçlı kullanılabilir. Kabartma tozu mutfağınızda ve banyonuzdaki sert lekeleri temizlemede oldukça başarılı. Bu yüzden son kullanma tarihi geçti diye sakın çöpe atmayın. Ayrıca lavabonuzdaki ve giderinizdeki kötü kokuları gidermek için de oldukça işe yarar bir çözüm... 

kabartma-tozu-001.jpg


1. Deri Ayakkabılarınızı Muz Kabuğuyla Parlatın!

Muz kabuğu, deri ayakkabıları temizleyecek ve parlatacak bir çok bileşen ve potasyum içerir. Muzun kabuğunu alıp iç kısmıyla ayakkabılarınızı silmeniz onlara parlaklık verecektir.

muz-kabuguyla-parlatin.jpg

Önerilen İçerik: Evdeki Kötü Kokulara Pratik Çözümler

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.