Dostluğun Sıcaklığıyla İçinizi Isıtacak Ateşböceği Yolu Dizisinin İncelemesi

Netflix’in son orijinal yapımlarından olan Ateşböceği Yolu’nu bu içeriğimizde detaylı bir şekilde inceledik. İşte sizin için hazırladığımız Ateşböceği Yolu dizisinin konusu, oyuncuları, yorumları ve detaylı incelemesi.
Dostluğun Sıcaklığıyla İçinizi Isıtacak Ateşböceği Yolu Dizisinin İncelemesi

Ateşböceği Yolu Dizisinin İncelemesi

Ateşböceği Yolu dizisi Şubat ayının ilk Netflix orijinal yapımlarından birisidir. Bu inceleme dizi içeriğimizde sizin için Ateşböceği Yolu hakkında bilinen tüm bilgileri derledik. İşte Ateşböceği Yolu dizisinin konusu, oyuncuları, yorumları ve incelemesi.

İçindekiler

Ateşböceği Yolu Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

1. Dizi tüm dünyada 3 Şubat 2021 tarihinde Netflix üzerinden yayınlanmıştır. Dizi, kaliteli hikayesi ve başarılı oyuncuları sayesinde seyircileri tarafından sevilmiştir.

ateşböceği yolu netflix


2. Dizi 10 bölümden oluşmaktadır. Dizinin yeni sezonunun olup olmayacağıyla ilgili şimdilik Netflix tarafından herhangi bir açıklama gelmedi. Fakat Netflix’in önümüzdeki aylarda bu konuyla ilgili bilgi paylaşımı yapacağını düşünüyoruz.

ateşböceği yolu netflix


3. Dizinin yönetmenliğinde Fred Gerber, Peter O'Fallon, Vanessa Parise, Lee Rose ve Anne Wheeler isimleri yer almaktadır. Yapımın yazarlığını ise Maggie Friedman, Kristin Hannah ve Marissa Lee isimleri yapmıştır.

ateşböceği yolu netflix


4. Dizinin oyuncu kadrosunda Katherine Heigl, Sarah Chalke, Ben Lawson, Ali Skovbye, Roan Curtis, Yael Yurman, Jon-Michael Ecker, Beau Garrett, Brendan Taylor ve Chelah Horsdal gibi isimler yer almaktadır.

ateşböceği yolu netflix


5. Dizi Kristin Hannah’ın aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Dizide daha çocukken tanışan ve yıllar boyunca dost olan Tully ve Kate’in hikayesi anlatılmaktadır. Tully Hart hırslı, çekici fakat hala çocukluğundan kalan travmalarla uğraşan birisidir.

ateşböceği yolu netflix


6. Tully yıllar süren çabasından sonra ünlü bir gazeteci ve talk Show sunucusu olmuştur. Tully’nin tek yakın arkadaşı ise aynı zamanda onun ruh eşi olan Kate’dir. Dizide bu iki dostun arasındaki sarsılmaz bağ anlatılmaktadır.

ateşböceği yolu netflix


7. İki dostun arasındaki bağı güzel bir şekilde anlatan bu yapım izleyicileri tarafından çok sevilmiştir. Yapım IMDb üzerinden 7.7’lik bir puan alarak mutlaka izlenmesi gereken diziler listemize girmeyi başarmıştır.

ateşböceği yolu netflix


Ateşböceği Yolu İzleyici Yorumları

Tek kelimeyle bayıldım! Romanını okumadım ama diziyi çok, çok sevdim ben şahsen. İnsan psikolojisini ve ruhsallığını muazzam şekilde işleyen bir yapım olmuş. Sanki karakterler aynı psikanaliste hikayelerini ve anılarını anlatmışlar uzun uzun seanslarda. Şimdi biz de o terapistten her şeyi sakin sakin dinliyoruz. M*** T.

Lisede aşırı severek okuduğum kitap, Netflix'te yayınlanan 10 bölümlük dizi. Kristin Hannah sonradan çok mekanik benzer romanlar yazmaya başlasa da Ateşböceği Yolu'nun tadı çok başkaydı. Dizisi de çok güzel ilerliyor. Özellikle çocuk oyuncular yetişkinlerin birebir aynısı, cast şahane. A*** A.

Kristin Hannah'ın diziye uyarlanan bu kitabının devamı olan Ateşböceğinin Şarkısı kitabını da okumanızı tavsiye ediyorum. Diziyi genel hatları itibariyle gayet başarılı buldum. S*** V.

Fore kazık temelin üstüne oluklu mukavvadan gecekondu gibi dizi. On bölümü de izleyip bitirdim, izlerseniz kaybınız olmaz ama "bunu daha iyi yapabilirlerdi" dersiniz. Üç ayrı zaman diliminden paralel işleyen bir hikaye var. İki zaman dilimini Sarah Chalke ve Katherine Heigl ortalamanın üstünde performansla kotarıyor. Bu da size yetiyor. S*** A.

O kadar güzel o kadar güzel ki. Oyuncu seçimi de çok iyi, genç Tully çok çok iyi. Kitabını duymadım daha önce ama her güzel Netflix dizisinde düşündüğümü düşündürdü. Keşke geç keşfetseydim de yeni sezonu beklemeseydim. S*** B.

Kitabını okumadım. Eminim kitabı daha iyidir. Her zaman öyle olduğunu düşünürüm. Ama diziyi de çok beğendim. Anlatılan şey arkadaşlık, dostluk, kardeşlik değil bence çok daha başka bir şey. Sanki aynı vücutta yaşayan iki organizma anlatılıyor. Birbirlerini hem seviyorlar hem de içten içe bir öfke var. Ama vücut aynı gidecek yerleri yok. Sevgi denilen unsura daha çok sarılıyorlar. Biri kalabalığın içinde yalnız. Diğeri hepten yalnız. Ancak yan yana gelince kalabalık ve tam olabiliyorlar. H*** E.

Bu dizi her yönden kesinlikle mükemmel. 80'lerin geri dönüşleri gibi dikkat çekici ve nostaljiyle dolu. Tüm geri dönüşler bu kadar iyi yapıldığı için hiçbir karışıklığa neden olmadı. Katherine Haigel ve Sarah Chalke birlikte mükemmeller, kimyaları harika! Bununla ilgili her şeyi sevdim. Komik, üzücü, yıkıcı ve çok sevindirici! J*** R.

Bu diziyi gerçekten çok sevdim ve merakla 2. sezonu bekliyor olacağım! Oyunculuk harika ve Katherine Heigl'i tekrar izlemek çok eğlenceli. Bütün karakterler arasındaki kimyanın yerinde olduğunu düşünüyorum. Tully ve Kate'i genç olarak oynayan aktörler harika. Senaryonun biraz eksik olduğunu düşünüyorum ancak diziden zevk almamı ve eğlenmemi engellemedi. Geçmiş ve şimdiki zaman arasındaki gidiş geliş iyi yapılmış ve kafa karıştırıcı değil. K*** A.


Ateşböceği Yolu Dizisi Oyuncuları ve Karakter Analizleri

Bu kısımda sizin için Ateşböceği Yolu dizisinde yer alan önemli karakterleri detaylı bir şekilde inceledik. İşte Ateşböceği Yolu dizisinin başrol oyuncuları ve rol aldıkları karakterler hakkında bazı bilgiler.


Katherine Heigl – Tully Hart

ateşböceği yolu netflix

Güzel oyuncu 24 Kasım 1978 tarihinde dünyaya gelmiştir. Katherine Heigl 2007 yılında yer aldığı Grey’s Anatomy yapımındaki rolü sayesinde Primetime Emmy Bir Drama Dizisinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanmıştır. Ayrıca güzel oyuncu daha önceden The Ugly Truth, Kaza Kurşunu, Benimle Evlenir misin?, Aşk ve Para, Suits ve Saplantı gibi yapımlarda yer almıştır. Katherine Heigl bu dizide ise ünlü bir gazeteci olan fakat çocukluğundan kalan travmaları atlatmaya çalışan Tully Hart karakterini canlandırmaktadır.


Ben Lawson – Johnny Ryan

ateşböceği yolu netflix

Ben Lawson 6 Şubat 1980 doğumlu bir Avustralyalı aktördür. Yakışıklı oyuncu daha önceden Designated Survivor, Bombshell, 13 Reasons Why, Bağlanmak Yok, Küçük Ölüm, The Deep End, Neighbours, Bones ve The Good Place yapımlarında yer almıştır. Ben Lawson bu dizide Johnny Ryan karakterini canlandırmaktadır.


Sarah Chalke – Kate Mularkey

ateşböceği yolu netflix

27 Ağustos 1976 tarihinde doğan Sarah Chalke bir Kanadalı aktör, model ve ses sanatçısıdır. Başarılı oyuncu daha önceden Scrubs, Roseanne, Rick and Morty, Cougar Town, Mad Love, Speechless, Friends from College ve How I Met Your Mother yapımlarında yer almıştır. Güzel oyuncu bu dizide ise 40 yıllık sarsılmaz bir dostluğu olan Kate Mularkey karakterini canlandırmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.