Arya'nın Bulduğu Mektupta Ne Yazıyor?

Game of Thrones’un 7. sezonun 5. bölümünde herkesin aklında tek bir soru kalmıştı: Arya Stark'ın okuduğu mektupta ne yazıyordu? Bu sorunun cevabını bulmak için dizinin ilk sezonuna kadar indik.
Arya'nın Bulduğu Mektupta Ne Yazıyor?

Arya, Game of Thrones 7. sezonunun 5. bölümünde, Serçeparmak'ı bir şeyler karıştırırken görüyor. Bir sonraki sahnede Üstad Volkan'ı ona bir şey verirken görüyor. Sahnenin sonunda gördüğümüz gibi aslında bu bir tuzak ve Arya’nın o nota ulaşması sağlanıyor.  

İlk önce Arya'nın bulduğu mektupta tam olarak ne yazıyordu ona bakalım:

"Robb, I write to you with a heavy heart. Our good king Robert is dead, killed from wounds he took in a boar hunt. Father has been charged with treason. He conspired with Robert’s brothers against my beloved Joffrey and tried to steal his throne. The Lannisters are treating me very well and provide me with every comfort. I beg you: Come to King’s Landing, swear fealty to King Joffrey and prevent any strife between the great houses of Lannister and Stark.

got-001.gif

“Robb, sana ağır bir kalple yazıyorum. Kralımız Robert, bir yaban domuzu avı için aldığı yaralar sonucu öldü. Babam Robert'ın kardeşleriyle birlikte sevgili Joffrey'e karşı komplo kurarak tahtını çalmaya çalıştı. Lannisterlar bana çok iyi davranıyor ve bana her türlü rahatlığı sağlıyor. Yalvarırım: King's Landing'e gelin, Kral Joffrey'e karşı yalvarın ve Lannister ile Stark arasındaki bir çatışmayı önleyin.”

got2.gif


Unutmadıysanız GoT’un birinci sezonunda Cersei, Sansa'dan ağabeyi Robb'a bir mektup yazmasını konusunda zorlamıştı. Robb bu mektubu gördüğünde şok olmuştu fakat Üstad Luwin sayesinde mektubun Cersei'nin elinden çıktığını kolayca çözmüştü. Sansa, o zamana kadar hala naif bir çocuktu ve babasına ne olacağından korkuyordu. Cersei, Littlefinger, Varys ve Pycelle, onu mektubu göndermesi konusunda yönlendiriyor ve babasının hayatının bu mektuba bağlı olduğuna inandırıyordu.

got4.gif


Peki neden Serçeparmak, Arya'nın mektubu bulması için bir oyun oynadı?  

Serçeparmak'ın amacı mektubu Arya'yı görmesini sağlayarak kardeşler arasındaki güvensizliği artırmak. Çünkü Serçeparmak, başından beri güçlü olmak ve bu güç sayesinde Sansa’yı ede etmek istiyor.  

got3.gif

Arya'nın ne kadar tehlikeli olduğunu gördü ve muhtemelen kendisine güvenmediğini biliyor. Winterfell'e gelerek, Sansa üzerindeki güç kazanma planlarını riske attı. Serçeparmak’ın bakış açısına göre, izole edilmiş Sansa savunmasız ve daha kolay kontrol edilebilir.

got5.gif


Starkların hepsinin Serçeparmak’a güvenmediklerini biliyoruz. Sansa, Vadi Şövalyelerini için ona razı oldu ama artık saf bir küçük kız değil. Kendisini Bolton'a sattığı için Serçeparmak’tan nefret ediyor. 

only-a-fool-would-trust-littlefinger-sansa-game-of-thrones.jpg

Tahminimiz, Serçeparmak’ın kardeşlerin arasını bozabilmesi mümkün görünmüyor. Sansa'nın, Serçeparmak’ı entrika oyununda yenmesi, onun karakteri açısından da tatmin edici bir gelişme olacak ve Sansa'nın yıllardır beklediğimiz asıl karakteri ortaya çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.