Ankara'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Başkent Ankara ülkemizin en büyük şehirlerinden biridir. Siyasi öneminin yanında tarihi ve doğal güzelliklere de ev sahipliği yapmaktadır. İşte, Ankara'da görülmeye değer yerler...
Ankara'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Başkent Ankara, ülkemizin İstanbul’dan sonraki en büyük ilidir. Ankara’da gezmek için birçok alternatif bulunmaktadır. Şehrin geçmişine ışık tutan tarihi eserlerin bulunduğu müzeler, eğlence merkezleri, huzur dolu dinlenme alanları vs. Yazımızda Ankara’nın gezilip görülmeye değer yerleri hakkında bilgileri ve bu alanların fotoğraflarını bulabilirsiniz.

anitkabir-001.jpg

Anıtkabir

Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün kabrinin bulunduğu bu yapı ülkemizin en önemli mabetleri arasında yer almaktadır. Anıtkabir’in büyüleyici atmosferi her yıl on binlerce insanı kucaklamaktadır. Anıtkabir’de bulunan birçok tarihi eser de ziyaretçilere sunulmaktadır. Ayrıca Anıt Tepe’den Başkent bir başka görünür. Ankara’ya geldiğinizde ilk duraklarınızda biri kesinlikle Anıtkabir olmalı.

kizilay-meydani.jpg"

Kızılay Meydanı

‘Başkentin kalbi Kızılay’da atıyor’ desek yeridir çünkü Kızılay Meydanı’nın bulunduğu bölge büyük şirketlerin, restoranların, parkların bulunduğu noktadır. Ankara seyahatiniz esnasında Kızılay Meydanı’nda bir kafede dinlenerek keyif çayı içmek size çok iyi gelecek.

anadolu-medeniyetleri-muzesi.jpg

Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Başkentin en gözde müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde adından da anlaşılacağı gibi ilkçağ uygarlıklarına ait (Hitit, Frig, Sümer vs.) eserler sergilenmektedir. Ankara ziyaretinizde bu müzeye uğramayı kesinlikle ihmal etmeyin. 

Adres: Gözcü Sok. No/2 Ulus/Ankara

Telefon: (0312) 324 31 60

ataturk-orman-ciftligi.jpg

Atatürk Orman Çiftliği

Ankaralıların rahat bir nefes aldığı Ulu Önder M. Kemal Atatürk’e hediye olarak sunulan bu alan kesinlikle görülmeye değerdir. Ankara seyahatiniz sırasında huzuru arıyorsanız uçsuz bucaksız Atatürk Orman Çiftliği’ni ziyaret etmelisiniz.

ankara-kalesi.jpg

Ankara Kalesi

Ankara’nın en fazla ziyaret edilen tarihi yapıtlarından biridir. İnşa edildiği dönem net bir şekilde bilinmemekle birlikte Türklere geçişi Malagirt Savaşı’ndan birkaç yıl sonra olmuştur.

atakule-.jpg

Atakule

Şehrin en eski alışveriş merkezi olması açısından büyük öneme sahip olan Atakule, ziyaretçilerine Ankara’nın muazzam manzarasını sunması açısından da değerlidir. Ankara seyahatiniz esnasında vakit buldukça Atakule’yi ziyaret etmelisiniz.

kocatepe-camii.jpg

Kocatepe Camii

Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin Ankara’ya sunduğu en mükemmel ibadethane olarak kabul edilen Kocatepe Camii’nin yapımı tam 20 yıl sürmüştür. Çok önemli mazisi olmasa da Ankara’ya giden herkesin görmesi tavsiye edilen bir camidir ve başkentin sembolleri arasındadır.

augustus-tapinagi.jpg

Augustus Tapınağı

Bu tapınağın yapılış tarihi MÖ gerçekleşmiştir. Çevresi insanlar için yürüyüş alanı olarak dizayn edilmiştir. Ankara seyahatinizde ziyaret etmeyi unutmamanız gereken yerlerden biridir.

ankara-genclik-parki.jpg

Gençlik Parkı

Başkentin en meşhur dinlenme alanlarındandır. Merkezde yer alan bu parkta yürüyüş parkurları, kafeler ve eğlence merkezleri vardır. Ankara’da eğlencenin değişmez adreslerinden biri de Gençlik Parkı’dır.

hayvanat-bacesi.jpg

Ankara Hayvanat Bahçesi

Ülkemizdeki en meşhur hayvanat bahçelerinin başında gelmektedir. Ankara’da iseniz kesinlikle Ankara Hayvanat Bahçesi’ne vakit ayırın. Birbirinden farklı türleri Ankara Hayvanat Bahçesi’nde keşfetmenin heyecanını yaşamalısınız. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.