Ankara'nın Meşhur Lezzetleri

Ankara'dasınız ve bölgenin enfes lezzetleriyle tanışmak istiyorsunuz! Peki, bu tatların neler olduğunu biliyor musunuz? İşte, Ankara'nın meşhur lezzetleri...
Ankara'nın Meşhur Lezzetleri

Ülkemizin başkenti Ankara, nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu şehirlerimizden biridir. Aynı zamanda Ankara, Türkiye’nin en eski yerleşim merkezlerinden biridir ve etnik olarak da çeşitlilik göstermektedir. Tüm bunlar yörenin yemek kültürüne yansımıştır. Bu yönüyle Ankara’nın yemek kültürü hayli zengindir. Yazımızda Ankara’nın meşhur lezzetlerini tanıma fırsatı bulacaksınız.

as-corbasi.jpg

Aş Çorbası

Yeşil mercimek, nohut ve kıymanın küçük köftecikler haline getirilerek harmanlanmasından elde edilen bir çorbadır.

dutmac.jpg

Dutmaç

Aş Çorbasından farklı olarak Dutmaçta kıyma veya et kullanılmaz. Nohut, yeşil mercimek, erişte ve soğandan yapılan Dutmaç çorbası çok sevilen bir yemektir.

cilbir.jpg

Çılbır

Çılbır ülkemizin hemen hemen her yerinde sofraların değişmez lezzetlerinden biridir.

bici-asi.jpg

Bici Aşı

Taze bağ yaprağı, soğan ve bulgurdan elde edilen bu yemek bölgeye has bir lezzettir. Farklı bir tat denemek isteyen herkese önerilir.

ankara-tavasi-002.jpg

Ankara Tavası

Tava lezzetleri genellikle Doğu ve Güneydoğu Bölgelerimizdeki şehirlere has yemeklerdir. Ancak Ankara’nın da kuşbaşı et, domates, biber ve soğandan yapılan bir tavası var. Kesinlikle tadın.

orman-kebabi-001.jpeg

Orman Kebabı

Bölgenin en sevilen yemeklerinden biridir. Genellikle misafirlere sunulan bu yemek özel günlerin vazgeçilmez tatlarındandır.

kadinbudu-kofte-001.jpg

Kadınbudu Köfte

Günümüzde farklı bölgelerde de yapılsa da Kadınbudu Köfte’nin çıkış yeri Ankara’dır.

efelek-dolmasi.jpg

Efelek Dolması

Sarma deyince Ankaralıların aklına Efelek Dolması gelir. Diğer sarmalardan farkı içerisine kıymayla birlikte maydanoz ve dereotunun ilave edilmesidir.

altust-boregi.jpg

Altüst Böreği

Ankara’nın en meşhur hamur işi yemeği olarak bilinir. Son derece lezzetlidir. Kıymalı olarak yapılır.

kaygana-tatlisi.jpg

Kaygana Tatlısı

Klasik hamur tatlılarındandır. Hamurların küçük toplar halinde kızartılıp şerbete yatırılmasıyla yapılır. Son derece kolay ve lezzetli bir tatlıdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.