Anayurt Oteli Restore Edildi ve Seyirci İle Buluştu

İstanbul-İKSV’nin “Türk Klasikleri Yeniden” projesi kapsamında, oldukça deforme olmuş olan Anayurt Oteli filmi restore edildi ve geçtiğimiz gün seyirci ile Atlas Sinemasında yeniden buluştu.
Anayurt Oteli Restore Edildi ve Seyirci İle Buluştu

Ömer Kavur’un yönetmenliğini üstlendiği film, aynı zamanda Yusuf Atılgan’ın bir kitabı. Ömer Kavur filmini çektiği kitap ile alakalı şu sözleri sarf etmişti; “okuduktan sonra bunu sinemaya aktarmam gerekir dediğim tek roman.” 1987 yapımı olan film, “Tüm Zamanların En İyi 10 Filmi” listesinde gösterilmektedir. Oldukça deforme olmuş, yer yer çizikler ve kesikler ile günümüze değin gelebilmiş film, aylar süren hummalı bir çalışma ardından restore edildi. Filmin restore işlemlerini Fanatik Film üstlendi.

Restore işlemleri sırasında filmin özgünlüğünün bozulmamasına dikkat edildi. Bu düzenleme işleminin ardından filmin önümüzdeki 500 yıl boyunca sorunsuz bir şekilde izlenebileceği söylendi. Yenilenen filmin gösterimi Atlas sinemasında geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Filmin gösteriminden önce gerçekleştirilen ön gösterimde, filmin başrol oyuncularından Macit Koper de vardı. Bir diğer başrol oyuncusu olan Serra Yılmaz, ülke sınırları içerisinde bulunamadığı için filme gelemediğini belirtti ve göndermiş olduğu videolu mesaj ile orada bulunan herkesi selamladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.