30 Yıl Aradan Sonra Yeniden Gösteriliyor

Tüm zamanların en iyi yerli yapımlarından kabul edilen Anayurt Oteli, restore edilmiş özel kopyası ile seyirciyle buluşuyor.
30 Yıl Aradan Sonra Yeniden Gösteriliyor

Anayurt Oteli'nin ilk olarak 1987'de beyaz perdede gösterimi yapıldı. İstanbul Film Festivali’nin ‘Türk Klasikleri Yeniden’ projesi kapsamında bu yıl restore edilen film, yeniden beyaz perdeye uyarlandı.

Edebiyatımızın unutulmaz ismi Yusuf Atılgan’ın aynı isimli eserinden beyaz perdeye uyarlanan Anayurt Oteli, 30 yıl aradan sonra yeniden gösterime girdi.

Ömer Kavur ve Cengiz Ergun'un yapımcılığını yaptığı filmde, Macit Koper, Serra Yılmaz, Orhan Çağman ve Şahika Tekand başrol oynuyor.

Başka Sinema tarafından gösterime sokulan film, yarın Kadıköy Rexx Sineması'nda 21.30 – 23.00 arasında gösterilecek. Filmin gösterimine oyuncu Serra Yılmaz da katılacak.

Yusuf Atılgan’ın ünlü eserinden, Ömer Kavur’un eliyle beyaz perdeye aktarılmış bu yapım 80’li yıllarda geçer. Yapımın özeti şu şekilde:

“Küçük bir taşra kasabasında kendine kalan hanı işleten Zebercet’e odaklanır. Zebercet, bir akşam Ankara treni ile gelip, otelde tek gece kalan bir kadına karşı giderek saplantıya dönüşen bir tutku geliştirecek ve artık müşteri kabul etmediği otel ise giderek daha boğucu ve daha baskın bir hale gelecektir.”

Oyuncular: Macit Koper, Serra Yılmaz, Osman Alyanak

Ülke: Türkiye

Dağıtım: Başka Sinema Dağıtım

Yapım: Cengiz Ergun, Ömer Kavur

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.