Amerika Birleşik Devletleri Vize İşlemleri

Amerika vizesi korkulan aslında oldukça kolay bir vizedir, Amerika'ya turistlik amaçla gidiyorsanız Amerika vizesi alırken bilmeniz gereken önemli belli başlı noktalar vardır.
Amerika Birleşik Devletleri Vize İşlemleri

Amerika vizesi alınması kolaydır ancak Amerika vizesi almak için belli başlı yollar izlenmesi gerekiyor. İşte Amerika vizesi alırken bilmemiz gerekenler;

  1. Başvurular internet üzerinden online olarak yapılıyor. DS- 160 adı verilen başvuru formu doldurulması gerekiyor.
  2. Dijital ortamda bir fotoğrafınızı formunuzu doldurmadan önce hazırlayınız. Formunuzu onaylamak için fotoğrafa ihtiyacınız olacaktır.
  3. Ziyaret çeşidine göre bir sürü vize çeşidi vardır. Turizm amaçlı zyaretler için B-2 vize türü seçilmelidir.
  4. Formun sonunda pasaportun teslim edileceği PTT şubesini seçmeniz gerekecektir.
  5. Konsolosluğun web sitesinde vize ücretini ödeyip randevu saatini almanız gerekecektir. Bu numarada randevu alabilirsiniz;+90 212 335 9000
  6. Vize ücreti 160 Dolardır, kredi kartı ile de ödenebilir. Nakit olarak da Akbank’ta yatırılabilir.
  7. Tam randevu saatinde konsolosluğa alınıyorsunuz. Ona göre erken gitmenize gerek yoktur. Vizenizin onaylanıp onaylanmadığı görevliler tarafından size söylenecektir.
  8. Genellikle çalışanlar ve önceden başka vize alanlar oldukça şanslıdır. Yeni mezunlar, ilk defa vize alacak olanlar ve çalışmayanlar sorun yaşayabilir.

Amerika Vizesi İçin Gerekli Belgeler

ABD vizesi diğer ülkelerle kıyaslandığında aslında neredeyse hiç belge istemez. Sadece zorunlu olan evrakları sıra destekleyici belgelerin götürülmesi yeterli olacaktır.

Zorunlu Belgeler

  1. Geçerli pasaport
  2. Elektronik başvuru formunun onay sayfası çıktısı
  3. Bir adet fotoğraf
  4. Öğrenci ya da yeni mezunlar için transkript

Destekleyici Belgeler

  1. Türkiye’ye tekrardan döneceğinizi kanıtlayan tüm belgeler. Turist olarak gittiğiniz zaman önemli olmamakla birlikte götürülmesinde fayda vardır.
  2. Maaş bordrosu, banka hesabı
  3. Şirket sahibiyseniz ticaret odasına kayıtlı imza sirküleri.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.