Turistik Katar Vizesi Nasıl Alınır?

Arap yarım adasında bulunan oldukça gelişmiş ve mimarisi göz dolduran Katar, 1971 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir. Bir çok turistin ilgisini çeken bu ülkeye gitmek için ne gibi işlemler yapmamız gerekiyor?
Turistik Katar Vizesi Nasıl Alınır?

En kolay vizelerden biridir. Kapıda evraksız, fotoğrafsız alınır. Doha Havalimanı'na giriş yaparken hızlı bir şekilde ilerleyen kuyrukta memurlar vizenizin olup olmadığını sorarlar ve sizde olmadığını, almak istediğinizi söylersiniz ve onlar da 100 Riyal yani 25 Dolar karşılığında 14 günlük vizenizi anında pasaportunuza vururlar. Yeşil pasaport, siyah pasaport, gri pasaport v.s. sahipleri Katar’a vizesiz girebilir. Yani 25 Dolar ödemelerine gerek yoktur.

Vize İçin Gerekli Evraklar

6 ay ve üstü geçerliliğe sahip bir pasaport, boş bir sayfası ve 25 dolar ödeyebilen bir kredi kartınızın olması yeterlidir. Ayrıca otel bileti ve dönüş biletinizin de olması iyidir. 14 günlük vizenizi uzatmak istiyorsanız vizeniz bitmeden 25 Dolar karşılığında tekrardan uzatabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.