Amazon Türkiye Güvenli mi? Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Online alışverişin öncülerinden biri olan Amazon uzun bir bekleyişin ardından Türkiye’de faaliyete geçti. Peki Amazon Türkiye üzerinden alışveriş yapmak güvenli mi? İşte detaylar…
Amazon Türkiye Güvenli mi? Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Amerika menşeili dünyanın en büyük online alışveriş ağı olan Amazon, Türkiye piyasasına hızlı bir giriş yaptı. Kaliteli ürün tedariği ve hızlı kargo ile tanınan e-ticaret devi Amazon üzerinden elektronikten giyime, modadan kişisel bakıma kadar birçok alanda milyonlarca çeşit ürünü sipariş edebilirsiniz. Peki dünyanın her yerinden onlarca sipariş alan Amazon güvenilir bir firma mıdır? Amazon Türkiye üzerinden alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Takipçilerimiz için Amazon Türkiye hakkında detaylı bir araştırma yaptık. İşte Türkiye’nin yeni online alışveriş platformu Amazon Türkiye hakkında bilgiler...


Amazon Türkiye Güvenli Mi?

Amazon Türkiye Güvenli Mi? Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnternet üzerinden alışverişin son zamanlarda halk arasında oldukça yaygınlaştığını biliyoruz. Alışveriş sırasında en çok dikkat edilen konu ise kullanacakları sitenin güvenilir olup olmadığıdır. Türkiye’de online alışveriş yapan kullanıcılar genel olarak Trendyol, Gittigidiyor ve Hepsiburada gibi bilindik adreslerden alışveriş yapıyor. Geçtiğimiz günlerde kullanıma açılan Amazon Türkiye ise güçlü rakiplerine rağmen kısa sürede sipariş rekorları kırdı. Dünya üzerinde en çok müşterisi olan sayfaların başında gelen Amazon, yurt dışında oldukça başarılı bir dağıtım ağı kurmuş ve müşteri memnuniyetini üst seviyelere taşımıştır. Türkiye’de de kısa sürede kargo ve ürün tedariği ağlarını kuran firma kullanıcılarına sunduğu yasal haklar sayesinde hem satıcıların hem de alıcıların haklarını en iyi şekilde koruyor. Özellikle alıcılarına sunduğu özel fırsatlar, değişim garantisi ve kolay iade ile fark yaratan Amazon Türkiye güvenilir alışveriş imkanı sunuyor. Amazon Türkiye resmi web adresine hızlıca üye olmak için buraya tıklayın.


Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Amazon Türkiye Güvenli Mi? Dikkat Edilmesi Gerekenler

E- ticaretin en büyük firmalarından biri olan Amazon 1 trilyon dolardan fazla bir bütçe ile Türkiye’ piyasasına giriş yaptı. Kısa sürede 1000’in üzerinde yerli tedarikçiye ulaşan firma önümüzdeki her gün daha da büyümeyi hedefliyor. Güvenilir ve kaliteli alışveriş imkanı sunan amazon.com.tr birden fazla kargolama seçeneği ile fark yaratıyor. Geçtiğimiz günlerde tamamen yenilenen internet sayfasında kullanıcılar için kolaylıklar sunan Amazon Türkiye yurtdışı alışverişleri için de Türkçe dil desteği sunuyor. Amazon Türkiye’den alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken başlıca konu alacağınız ürünün tedarikçisinin yerli mi yoksa yabancı mı olduğudur. Yurt dışından alışveriş yaptığınız takdir de vergilendirme ve ekstra kargo ücreti ödemesi yapacağınız için alacağınız ürünün fiyatında artışlar görebilirsiniz. Bunun yanı sıra Türkiye’de yeni yeni örgütlenen Amazon şimdilik İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir gibi büyük şehirlerde ekspres teslimat imkanı sunuyor. Diğer bölgelerde ise standart teslimat süresi içerisinde siparişleriniz teslim edilebiliyor. Son olarak Amazon Türkiye üzerinden alışveriş yaparken başlıca dikkat edilmesi gereken hususları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Pazaryeri Amazon Satıcısından Sipariş Verme
  • Sipariş Ettiğiniz Ürün İçin İade Seçenekleri
  • Amazon Türkiye Hesabında Yer Alan Kişisel Bilgilerin Korunması
  • Amazon Garanti Güvencesi

1. Pazaryeri Amazon Satıcısından Sipariş Verme

Amazon Türkiye Güvenli Mi? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pazaryeri kategorisi üçüncü şahısların bizzat ürün satabildiği bir platformdur ancak burada ürünleriniz amazon kalitesinde ve Amazon Türkiye kuralları çerçevesinde satabilmektedirler. Kısacası pazaryeri kategorisinden yapacağınız alışverişlerin amazon.com.tr üzerinden verilen diğer siparişlerden hiçbir farkı yoktur. Buradan yapacağınız alışverişler amazon tarafından koruma altına alınır ve sipariş iptali, geri gönderme ve kolay iade haklarınız saklı kalır. Ödemeler de Amazon Türkiye üzerinden gerçekleştirildiği için herhangi bir anlaşmazlık yaşamayacaksınız. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise sipariş verdiğiniz ürünün Amazon Lojistik ile gönderilip gönderilmeyeceğidir çünkü amazon kargo ile gelmeyen ürünlerde muhatabınız bizzat satıcı olacaktır. Bu durumda yaşana bazı hak ihlallerinde Amazon şirketi sorumluluk kabul etmemektedir.


2. Sipariş Ettiğiniz Ürün İçin İade Seçenekleri

Amazon Türkiye Güvenli Mi? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Amazon.com.tr üzerinden yapacağınız birçok ürün alışverişinde 30 güne kadar iade hakkınız bulunmaktadır. Ayrıca ilgili kategorilerde her ürün için iade bilgisi detaylıca verilmektedir. Kargo sırasında kırılan veya eksik gelen ürünler kayıtsız şartsız Amazon Türkiye tarafından değiştirilebilmektedir. Amazon.com.tr’nin iade koşulları sayfasına göre her kategori için farklı kurallar ve iade seçenekleri sunulmaktadır. Öyle ki moda ürünlerinden 30 güne kadar ücretsiz iade imkanı sunulurken gıda ürünlerinde süre şartlar daha katıdır. Bunun yanı sıra teknolojik ürünlerde de kolay iade imkanı sunulmaktadır ancak yeni almış olduğunuz elektronik ürünlerin içerisinde kalan kişisel bilgileriniz iade sürecinde ve sonrasında Amazon güvencesi altında değildir. Kısacası ürünleri ilk aldığınız gibi teslim etmelisiniz.


3. Amazon Türkiye Hesabında Yer Alan Kişisel Bilgilerin Korunması

Amazon Türkiye Güvenli Mi? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Amazon Türkiye site içi kullanım ve alışveriş deneyiminiz için sizlere bazı sorular sorarak kişisel bilgilerinizi izniniz dahilinde depolar. Bu bilgiler sayesinde ürün tavsiyesi ve süreçlerin kolay işleyişi gibi imkanlar sunan Amazon Türkiye bilgilerinizi 3. şahışlar ve kuruluşlarla kesinlikle satmaz. Güvenlik prosedürleri ve gizlilik bildirimleri sayesinde kullanıcı haklarını güvence altına alan Amazon kimlik bilgilerinizin yanı sıra kredi kartı bilgilerinizi de korur.


4. Amazon Garanti Güvencesi

Amazon Türkiye Güvenli Mi? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Amazon’un A’dan Z’ye garanti ismini verdiği güvenilir alışveriş sistemi sayesinde satın alımdan ürün teslimini kadar aldığınız ürünler Amazon garantisi altındadır. Teslimat veya iade sürecinde yaşayacağınız sorunları ortadan kaldırmak için uğraşan Amazon şirketi satıcı ile aranızdaki sorunları en ılımlı şekilde çözmeye çalışır ve ürün iadesini sağlar. A’dan Z’ye garanti kapsamı sayesinde satın aldığınız ürünleri hızlıca iade edebilir ve ödemenizi geri alabilirsiniz. Amazon garanti güvencesi altındaki siparişlerinizde fiziksel ürünleriniz için 30 güne kadar iade işlemi başlatmış olmalısınız. Satıcı tarafından belirtildiği gibi olmayan veya kargo sırasında zarar gören ürünler için ise 14 gün içerisinde iade başvurusu yapmış olmalısınız.


Amazon Türkiye Ödeme Seçenekleri Nelerdir? Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Amazon Türkiye Güvenli Mi? Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çevrimiçi alışveriş platformu Amazon Türkiye ürün satın alımlarında nakit ödeme veya buna benzer ödeme uygulamalarını kesinlikle kabul etmiyor. Bunun yanı sıra ödemeler sadece şu araçlar kullanılabilmektedir;

  • Kredi Kartları
  • Banka Kartları
  • Hediye Kartları

Yukarıda yer alan ödeme araçları ile siparişlerinize ait miktarları kolayca ödeyebilirsiniz ve ödemeye dair fatura bilgisi talep edebilirsiniz. Promosyon kodları ve hediye kartlarıyla da Amazon Türkiye üzerinden alışveriş yapabilirsiniz. Amazon cüzdan uygulaması ile hızlı ödeme imkanı sunan platformda yapmanız gereken tek şey bir Amazon Cüzdan hesabı açmak ve Amazon Türkiye hesabınıza bağladığınız ödeme aracınızdan bakiye yüklemektir. Amazon Türkiye resmi web adresine hızlıca giriş yapmak için buraya tıklayın.

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum