Alibaba Ödeme Yöntemleri | Tek Tıkla Toptan Alışveriş 2024

Dünyanın en popüler toptan alışveriş sitesi Alibaba.com, kullanıcılarına birbirinden farklı ödeme yöntemleriyle 7 gün 24 saat sipariş imkanı sunmaktadır.
Alibaba Ödeme Yöntemleri | Tek Tıkla Toptan Alışveriş 2024

Çinli toptan alışveriş sitesi Alibaba.com kullanıcılarına; Visa/MasterCard/Maestro, T/T (Banka Transferi), Western Union, TEF (Banka Havalesi, Kredi Transferi, Elektronik Fon Transferi), QIWI, Web Money, Yandex gibi birbirinden farklı ödeme yöntemi sunuyor. Kullanıcılar toptan siparişlerde limite uygun ödeme seçeneğini kullanıyor.

Alibaba Ödeme Yöntemleri

Alibaba, tıpkı AliExpress alışveriş sitesinde olduğu gibi siparişleriniz için birbirinden farklı ödeme seçenekleri sunmaktadır ancak Alibaba.com siparişleriniz de direk ödeme seçeneği bulunmamaktadır.

Alibaba kullanıcılarının en çok merak ettiği durumlardan bir tanesi de ödeme yöntemleri olmaktadır. Özellikle Turkish Alibaba kullanıcıları internet üzerinden yapacağı toplu alışveriş işlemlerinde kandırılma, dolandırılma veya hesap bilgilerinin 3. kişiler tarafından ele geçirilmesi konusunda endişe yaşamaktadır ancak bilinenin aksine Alibaba.com, tüm kullanıcıların ödeme bilgilerini SSL serfikasıyla gizli tutmaktadır.

Gizlilik kapsamında tüm kişisel bilgileriniz saklandığı gibi alibaba üzerinden gönül rahatlığıyla ödeme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Alibaba'nın geniş ürün yelpazesinden yararlanmak için bu bağlantı üzerinden Alibaba Türkiye satış sitesine hızlıca giriş yapabilirsiniz. 

Alibaba İndirim Kuponu

İlk olarak Alibaba satıcısıyla pazarlık yapmanız ve ürünleri hangi ödeme seçeneğiyle ödemeniz gerektiğini konuşmanız gerekmektedir. Alibaba tedarikçinizle yaptığınız görüşmeler sonrasında ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Alibaba sipariş işlemlerinizde kullanabileceğiniz ödeme yöntemleri arasında;

1. Visa/MasterCard/Maestro

Alibaba Ödeme Yöntemleri

Visa, MasterCard ve Maestro ödeme sistemleri, tüketicilerin kart ve kredi kartı ile ödeme yapmasına olanak sağlamaktadır. Bankaların alt yapı sistemi olarak tercih ettiği Visa/MasterCard/Maestro, Alibaba siparişleriniz de güvenli bir ödeme aracı olarak kullanılmaktadır. Alibaba'dan Visa, MasterCard ve Maestro tabanlı kartlarınızla yapacağınız alışveriş işlemlerinizde maksimum 50.000 USD, minimum 0 USD bedelinde ödeme gerçekleştirebilirsiniz.

2. T/T (Banka Transferi)

Alibaba Ödeme Yöntemleri

T/T ödeme yöntemi, "banka havalesi, telgraf aktarımı ve kablo aktarımı" olarak bilinmektedir. Günümüzde bankadan bankaya elektronik taşıma işlemi olarak kullanıcılan bu yöntem, Alibaba siparişlerinizde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir ödeme aracıdır. Alibaba siparişlerinizde kullanacağınız t/t ödeme seçeneğiyle minimum 20 USD ödeme gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan T/T ile gerçekleştireceğiniz ödemelerde maksimum limit sınırı bulunmamaktadır. 

3. Western Union

Alibaba Ödeme Yöntemleri

Yurtiçi veya yurtdışı odaklı para gönderim işlemlerine aracılık eden Western Union, Alibaba'nın en çok tercih edilen ödeme yöntemleri arasında yer almaktadır. Bu yöntemi kullanmak isteyen müşterilerin herhangi bir banka hesabına sahip olmasına gerek duyulmadan 10 haneli MTGN numarısı ve kimlik bilgileriyle tüm para transfer işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Alibaba siparişlerinizde tercih edebileceğiniz Western Union ödeme seçeneğini kullanarak minimum 20 USD, maksimum 5.000 USD ödeme yapabilirsiniz. 

4. QIWI

Alibaba Ödeme Yöntemleri

QIWI, Alibaba ve diğer e-ticaret sitelerinde gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bir çeşit elektronik para sistemidir. Sanal kart olarakda bilinen QIWI, Alibaba siparişlerinizde %100 güvenli ödeme imkanı sağlamaktadır. Alibaba siparişlerinizde kullanacağınız QIWI ön ödemeli kart sistemini kullanarak minimum 0.05 USD, maksimum 5.000 USD ödeme yapabilirsiniz. 

5. WebMoney

Alibaba Ödeme Yöntemleri

WebMoney, Alibaba ve diğer anlaşmalı çevrimi alışveriş platformlarında kullanabileceğiniz bir çeşit online cüzdan hesabıdır. WebMoney üzerinden gerçekleştireceğiniz alışveriş ödemelerinde herhangi bir banka kartı kullanmadan kişisel bilgilerinizi gizlemenize ve Alibaba'dan güvenli alışveriş gerçekleştirmenize olanak sağlamaktadır. Alibaba siparişlerinizi WebMoney ödeme sistemiyle gerçekleştirerek minimum 0 USD, maksimum 10.000 USD ödeyebilirsiniz.

6. Yandex Money

Alibaba Ödeme Yöntemleri

Yandex Money, Alibaba siparişlerinizde kullanabileceğiniz bir çeşit elektronik para sistemidir. Rusya merkezli ödeme yöntemi olan YandexMoney ile Alinbaba siparişlerinizi kolaylıkla ödemeyebilirsiniz. Alibaba siparişleriniz için kullanacağınız Yandex.Money ödeme yöntemiyle minimum 1 USD, maksimum 1.000 USD'lik sipariş verebilirsiniz. 


Alibaba Ödeme Süreci Nasıl İşler?

Alibaba'nın güvenli ödeme yöntemlerini kullanmanız durumunda ödeme süreci;

  • Müşteri depozito öder
  • Tedarikçi malları müşteriye gönderir
  • Ürünler ithalat ve gümrük yoluyla ülkeye ulaşır
  • Alıcı malları alır ve onaylar veya reddeder.

Alıcının malları reddetmesi durumunda ödeme karşı tarafa gönderilmeyecektir. Alibaba satış politikası gereğince %100 tarafsız ve güvenilir bir hizmet sunmayı hedeflemektedir. Sipariş iptal işlemleri yalnızca spesifikasyonlara uymayan veya hasar görmüş, kusurlu, görsellerle eşleşmeyen ürün tedarikçileri için geçerlidir. Bu sebeple Alibaba siparişlerinizi vermeden önce ürün açıklamalarını dikkatlice okuduğunuzdan emin olunuz.

Alibaba kapıda ödeme var mı?

İnternet üzerinden alışveriş yapmak isteyen kullanıcılar, genellikle kredi kartı veya banka kartlarının bilgilerini paylaşmakta endişelenmektedir. Özellikle son yıllarda artış gösteren internet dolandırıcılıkları bu durumu iki katına çıkartmaktadır. Bu sebeple e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmak isteyen kullanıcılar kapıda ödeme yöntemini tercih etmektedir. Peki ya Alibaba'da kapıda ödeme var mı? Kullanıcılar Çinli e-ticaret sitesinin kapıda ödeme alıp almadığı konusunda kararsızlık yaşamaktadır. Öyleyse hemen yanıtlayalım. 

Öncelikle bilmeniz gereken, Alibaba üzerinden sipariş vereceğiniz ürünlerin ödeme işlemleri tedarikçinizle görüşmeniz ve Alibaba güvenli ödeme yöntemleri aracılığıyla gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ürünler tarafınıza doğrudan Çin üzerinden gönderilecek olmasından dolayı Alibaba kapıda ödeme seçeneği bulunmamaktadır. Bu durum ülkemizde hizmet vermekte olan birçok online alışveriş platformu içinde geçerlidir.

Alibaba'dan alışveriş yapmak güvenli mi?

Alibaba kullanıcıları Çinli e-ticaret platformunun güvenli olup olmadığı konusunda endişe yaşamaktadır. Özellikle kart bilgilerini paylaşmak yerine kapıda ödeme seçeneğini kullanmak isteyen kullanıcıların Alibaba siparişlerinde kapıda ödeme yapamayacağını yukarıda belirttik. Bu durum bazı kullanıcıları korkutsa da Çinli çevrimiçi alışveriş platformu %100 güvenli alışveriş imkanı sunmaktadır. Alibaba alışveriş işlemlerinizi güvenli tedarikçilerle gerçekleştirmek için "Alibaba Doğru Tedarikçi Nasıl Bulunur?" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum