Aksaray' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Aksaray’ ın il olması sonradan olmuş olsa da kısa sürede kendini kanıtlamış, çok güzel doğal güzelliklere ve tarihi mekanlara sahip bu şehrin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizler için araştırdık.
Aksaray' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Tam bir tarih kokulu olan bu şehirden pek çok uygarlık ve millet geçmiş. Çok köklü bir tarihi olup, Aksaray’ da gezilip görülmesi gereken mekanları siz düşünün. Biz sizler için rehber olacak nitelikte bir Aksaray turu hazırladık;
 

Aşıklı Höyük

Aksaray’ da Kızılkaya köyünde bulunan höyükün bir tarafında Melendiz Nehri bulunmaktadır. Çok elverişli tarım topraklarının yanında bulunan höyük, tarıma çok elverişlidir. Hala höyükte arkeolojik kazılar yapılmaktadır. Aşıklı Höyük her yıl ziyaret edilen yerlerden bir tanesidir.

asikli-hoyuk.jpg

 

Acemhöyük

Aksaray Yeşilova kasabasında bulunur. Anadolu’ nun en büyük höyüklerinden bir tanesidir. Mimarlık tarihinin en güzel örneklerinden birisi olan Acemhöyük de ziyaret edilmesi gereken tarihi mekanlardan birisidir.
 

acemhoyuk.jpg
 

Ulu Cami

Selçuklu döneminden kalan en önemli ve güzel tarihi mekanlardan bir tanesidir. Selçuklu döneminin en güzel mimari örneği olan caminin en güzel tarafı da minberidir.
 

ulu-cami-004.jpg
 

Sultan Hanı

Aksaray’ da bulunan kervansarayların en büyüğü olarak bilinir. Aksaray’ ın Sultan Han’ ı kasabasında bulunmaktadır.
 

sultan-hani.jpg
 

Ihlara Vadisi

Aksaray’ a gidip de dönmeden görülmesi gereken yerlerin başında gelir ıhlara vadisi. Ihlara vadisi bir yerleşim yeri fakat geçmişten bugüne dini bir merkez olarak görüldüğü bilindiği için içerisinde birçok kilise barındırmaktadır.
 

ihlara-vadisi.jpg
 

Eğri Minare

Eğri minare Aksaray merkezde bulunmaktadır. Adını eğri olduğu için almıştır. Diğer bir adı da kızıl minaredir. Kırmızı tuğlalardan yapıldığı için bu adı almıştır. Aksaray’ da ziyaret edilen uğrak yerlerden bir tanesidir.
 

egri-minare.jpg
 

Çatalhöyük

Aksaray’ da bulunan turistlerin uğrak yeri haline gelen bir diğer tarihi mekandır. Hem doğal güzelliği hem de tarihi ile mutlaka görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir.
 

catalhoyuk.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.