Ahmet Eşref Fakıbaba Kimdir? Nereli? Siyasi Hayatı

Ahmet Eşref Fakıbaba 1951 yılında Şanlıurfa'da doğdu. Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Fakıbaba hakkında bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.
Ahmet Eşref Fakıbaba Kimdir? Nereli? Siyasi Hayatı

Ahmet Eşref Fakıbaba, 16 Aralık 1951 tarihinde Şanlıurfa Birecik'de doğmuş doktor ve siyasetçidir. Manifaturacı babanın en küçük çocuğu olan Ahmet Eşref Fakıbaba, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezundur. Uzun süre doktorluk yaptıktan sonra Şanlıurfa belediye başkanı ve milletvekili olmuştur. Ayrıca, 2017-2018 yılları arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak da görev yapmıştır.

Eğitim ve Çalışma Hayatı

Ahmet Eşref Fakıbaba Kimdir?

Birecik Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim görmüş ve 1975 yılında lisansını tamamlamıştır.

İstanbul Taksim İlkyardım Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanı olarak 1982 yılında mezun olmuştur.

İlk olarak Iğdır Devlet Hastanesi'nde görev yapmış ve iki yıl başhekimlik yaptıktan sonra Birecik Devlet Hastanesi'ne geçiş yapmıştır.

1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesi'ne tayin edilmiş ve burada 11 yıl boyunca başhekim olarak çalışmıştır.

Siyasi Hayatı

Ahmet Eşref Fakıbaba Kimdir?

2004 yerel seçimlerinde AK Parti adayı olarak yarıştı ve Şanlıurfa Belediye Başkanı seçildi.

2009 yerel seçimlerinde aday gösterilmemesi üzerine partiden istifa etti ve bağımsız aday olarak tekrar Şanlıurfa Belediye Başkanı seçildi.

2012 yılında Şanlıurfa büyükşehir statüsüne yükseldi ve 2014 yerel seçimlerinden sonra Şanlıurfa Belediye Başkanlığı'ndan ayrıldı.

2015 ve 2018 yıllarında AK Parti milletvekili seçildi ve 2017-2018 yılları arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yaptı.

20 Ekim 2022'de İYİ Partiye katıldıktan sonra hem AK Parti üyeliğinden, hem de milletvekilliğinden istifa etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Faruk Çelik Kimdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.