9.Kocaeli Kitap Fuarı Okuyucularla Buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene 9.kez düzenlenen Anadolu Ajansı’nın (AA) global iletişim ortağı olduğu Kocaeli Kitap Fuarı başladı.
9.Kocaeli Kitap Fuarı Okuyucularla Buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene dokuzuncusu düzenlenen ve Anadolu Ajansı’nın (AA) global iletişim ortağı olduğu Kocaeli Kitap Fuarı, gerçekleştirilen törenle birlikte kapılarını açtı.

Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki açılış töreninde konuşma yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, ‘karanlıkları aydınlığa çeviren, insanın ve toplumun yolunu aydınlatan, rehber olan, çıkışı gösteren ve kurtuluşu içeren’ bir kitap fuarında yer almaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Kocaeli'nin, Türkiye’yi geleceğe taşıyan derinliği, dinamikleri ve zenginlikleriyle Türkiye'nin aydınlık bir geleceğe ulaşmasına önemli bir katkı sağlayan bir büyükşehir olduğunu belirten Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Ülkemizin kalkınmasını belirleyen temel bütün sektörlerin ekonomik ve üretim faaliyetlerinin merkezi bir şehir. Ülke ekonomisinin yaklaşık yüzde 20'si sadece Kocaeli'de üretilen faaliyetlerden oluşuyor. Stratejik temel bütün sektörlerin başat üretim merkezleri Kocaeli'de bulunuyor ve her geçen gün Kocaeli'de bu üretim alanı ve birikimi daha ileriye taşınıyor. İnşallah bu büyük ülkenin, kutlu devletin ve milletin büyük yolculuğunda Kocaeli her gelecek gün daha büyük katkılar sunacak, daha büyük zenginlikler sunacak ama tüm bunlarla birlikte en az bunlar kadar onur ve gurur duyduğumuz, ülkenin maddi kalkınmasının yanı sıra manevi kalkınmasına da Kocaeli, çok önemli katkılar sunuyor."

Vali Güzeloğlu, fuarın açılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak, ‘büyük bir medeniyetin tevarüs eden temsilcileri ve kitap medeniyetinin taşıyıcıları’ olarak bu anlayışı çoğaltmak, bunu zenginleştirmek ve böylesi buluşmalarda, bu derinlikleri birlikte yaşamak zorunda olduklarını söyledi.

"KİTAPSIZ BİR MEDENİYETİN KURULMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmaoğlu da kitabın medeniyetlerin anası olduğunu vurgulayarak, kitapsız bir hayatın ve medeniyetin olamayacağını aktardı.

Hayatın öznesi ve odak noktasının kitap olması gerektiğini belirten Karaosmanoğlu, Allah'ın insanlığa verdiği en güzel hediyenin de kitap olduğunu gördüklerini dile getirdi.

Karaosmanoğlu, Allah'ın insanlık tarihi boyunca kitap gönderdiğini, bunların da medeniyetin ışığı haline geldiğini ifade ederek şöyle dedi:

"İnsanlığın hayat reçetesi olmuş. Bu kitaplardan ilham alan bütün yazarlar, şairler, romancılar ve diğer bütün konularda yazı yazanlar hep insanlığa rehber olmuşlar. Günümüzde kitabı medeniyetimizin bir enerji kaynağı olarak görüyoruz. Karanlıkları aydınlatan bir güneş ve yıldızlar olarak görüyoruz. Kitapları önemsiyoruz. Onun için bu fuarları önemsiyoruz. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Her renge, her görüşe açığız. Başkalarına hakaret etmemek, sövmemek, küçültmemek kaydıyla bütün renkler ve görüşler bizim için önemli."

“HER ZAMAN DAHA İYİSİNİ YAZMAK İÇİN ÇALIŞTIM”

Fuarın onur konuğu olan Beşir Ayvazoğlu ise gazeteciliğe ve yazarlığa başlama hikayesini anlatarak, hayatı gazetecilikle geçse de yazarlığı hiç bırakmadığını aktardı.

Kültür dünyasıyla çok yakın bir ilişkide olduğunu ifade eden Ayvazoğlu, bu sebeple kültür tarihi araştırmacılığı yaptığını söyledi.

Ayvazoğlu, yazdığı hiçbir metinin kendisini tam anlamıyla tatmin etmediğine işaret ederek, bu nedenle her zaman daha iyisini yazmaya çalıştığını belirtti.

Anadolu Ajansı (AA) fotomuhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi esnasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, fuarda ziyarete sunuldu.

Vali Güzeloğlu, "Kocaeli olarak biz kültür dünyasına ve kültür alanına çok önemli katkılar sunma sorumluğunu taşıyoruz. Aslında Kocaeli, ülkenin gelişmesi ve kalkınmasının hazırlayıcısı, sağlayıcı, ekonominin en temel üretim alanlarında çok önemli üretimler gerçekleştiren bir büyükşehir ama bu gerçeğin hemen yanı sıra Kocaeli'nin kültürle anılmasını, kültürle buluşmasını ve Kocaeli'den tüm Türkiye'ye kültür anlamında böyle güzelliklerin yayılmasını diliyorum" dedi.

Güzeloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"15 Temmuz hain darbe girişiminde hem ülkemizin hem de Kocaelimizin ülkenin geleceğine inanan, demokrasisine, değerlerine, hükümetine, meclisine kısacası özgürlüğüne sahip çıkan tüm insanların ortaya koyduğu bir büyük kahramanlığı da sizlerin açtığı bu sergi nedeniyle bir kez daha şükranla anıyorum. Şehitlerimize Rabbimden rahmet diliyorum, kahraman gazilerimize de sağlık diliyorum. O gece hem Kocaeli'de hem Türkiye'de yaşananları AA'nın burada yansıtmasını anlamlı buluyorum. Hiç unutmamak, 15 Temmuz ruhuyla alanlarda değerlerine, başta cumhurbaşkanına, meclisine, demokrasisine, özgürlüklerine sahip çıkan o şuuru da yaşatmak adına bu sergiyi değerli buluyorum."

 

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.