2020 Mazda MX-30 Teknik Özellikleri ve Fiyat Listesi

Mazda ilk elektrikli otomobili MX-30 SUV modelini tanıtıldı. Tam bir çevre dostu MX-30 fiyat ve özellikleri hakkında inceleme yaptık. 2020'nin sonlarında veya 2021'nin başlarında Türkiye'de satışa sunulması beklenen MX-30 modeli hakkında merak edilenler..
2020 Mazda MX-30 Teknik Özellikleri ve Fiyat Listesi

Mazda MX-30 2020 Fiyatı & Özellikleri ve İnceleme

Japon otomobil devi Mazda, sınırları aşan ikonik tasarıma sahip yeni aracı MX-30 modelini 2019 Tokyo Otomobil Fuarı'nda tanıttı. Otomobil ilk olarak "fütüristik değerleri ve değişen yaşam tarzlarını" yansıtan Mazda 3 serisinin öncü aracı olacağa benziyor. Firmanın "tamamen yeni bir model" olarak nitelendirdiği araç, "Mazda'nın ilk elektrikli otomobili" olma özelliğine sahip.

Gelecek yıl satışa sunulacak olan model, coupe benzeri bir kabin ve benzersiz kapı konseptiyle 2020 yılının en dikkat çeken otomobilleri arasında yer alacağı düşünülüyor. Mazda'nın tasarımı için "dostça bir ifade" açıklamasını yaptığı araç, sürüş zevkini yaşamak isteyenler için tam elektrikli yepyeni sportif SUV tasarımıyla karşımıza çıkıyor. 

Mazda MX-30 İnceleme


Genel Bakış

Mazda MX-30 İnceleme

Mazda'nın 2019 Tokyo Otomobil Fuarı'nda tanıtımını yaptığı MX-30 SUV modeli, elektrikli araç piyasasını sallayacağa benziyor. Model, coupe benzeri bir tavan çizgisi ve BMW i3 elektrikli otomobilinde bulunan arka menteşeli kapı sistemiyle keskin bir dış tasarıma sahip. Mazda'nın yeni SUV aracı MX-30'un 35,5 kWh lityum-iyon akü paketi ve öne monte edilmiş bir elektrikli motorla birlikte geleceği tahmin ediliyor. Avrupalı alıcılar için şimdiden ön siparişlerin başladığı MX-30 modelinin 2020'nin sonlarında veya 2021'in başlarında Türkiye'de satışa çıkması bekleniyor.

Mazda'nın gelecek modelleri için yeni bir çizgi oluşturan MX-30 tamamen yeni bir model olarak karşımıza çıkıyor. Mazda'nın söylemine göre yeni MX-30 modeli insanların Mazda'yı elektrikli otomobil üreticisi olarak adlandırabileceğini iddia ediyor. Otomobil üreticileri, elektrikli araçlarını genellikle tanımlanamayan hatlara sahip ilginç tasarımlarıyla ön plana çıkartmaktadır. Mazda'nın da MX-30 modeli için gerçekleştirdiği bu çalışma her ne kadar CX-30'a benzetilse de, biz ön ucu Volvo XC40 modeline daha çok benzettik.


Mazda MX-30 İç Görünüm

Mazda MX-30 İnceleme

MX-30'un kabini, geri dönüştürülmüş plastik pet şişelerden (polietilen tereftalat) yapılmış kapılar, orta konsolun etrafında şarap tıpalarından elde edilmiş mantarlar ve nefes alabilen döşeme gibi doğal ve sürdürülebilir malzemelerden yapılmıştır. Aracın ön koltuk boşluğu iki yetişkin bireyin rahatlıkla sığabileceği genişlikte tasarlanmış olup son derece konforlu ve güvenli bir iç mekan tasarımına sahiptir. 


Çevre Dostu Mazda MX-30 

Mazda MX-30 İnceleme

Mazda MX-30 modeli için tüm kullanım ömrü boyunca daha iyi emisyonlar elde etmek için daha küçük bir batarya seçtiğini söylemektedir. Araştırmalar, bir 35.5kWh'lik pilin bir benzinle çalışan Mazda 3 veya 95kWh pil kullanan Audi'den (Audi E-tron gibi) daha az emisyon ürettiğini göstermektedir.


Mazda MX-30 Motor, Şanzıman ve Performans

Mazda MX-30 İnceleme

Mazda firması, MX-30'un elektronik bir motora sahip olacağını ve SUV'un kaputun hemen altına monte edileceğini söylemektedir. Bu, Mazda MX-30'un yalnızca önden çekişli olacağı anlamına geliyor. Yetkililer aracın AC şarj cihazı kullanarak 6.6kW'a kadar şar edilebildiğini ve CCS Tip 2 Combo veya CHAdeMO fişi üzerinden DC hızlı şarj desteğine sahip olacağı söyleniyor. 

Mazda MX-30, yaklaşık 200 km'lik bir sürüş mesafesine izin veren 50kW DC hızlı şart etme özelliğine sahip 35kWh bir bataryaya sahiptir. Bir CX-30 gövdesine inşa edilen MX-30'un önceki prototipleri 264Nm tork üreten 105kW'lık elektrikli motora sahipti.


Mazda MX-30 Bilgi ve Bağlantı Özellikleri

Mazda MX-30 İnceleme

Mazda MX-30'un bilgi ve bağlantı noktasında kesin özellikleri henüz ortaya çıkmasa da Mazda 3 modeliyle aynı bilgi eğlence sistemine sahip olacağı söylenmektedir. Bu, Android Auto ve Apple CarPlay'i destekleyen 8.8 inçlik bir dokunmatik ekran özelliğine sahip olacağı anlamına geliyor. Bunun dışında HVAC kontrolleri için 7 inçlik bir dokunmatik ekran operatörüyle arka görüş kamerası ve navigasyon gibi özelliklerden yararlanılacağa benziyor.


Mazda MX-30 Menzil, Şarj ve Batarya Ömrü

Mazda MX-30 İnceleme

Mazda'nın ilk elektrikli aracı MX-30, 35.5kWh pil ile çalışan 130 millik bir elektrikli  motor ve 141 beygir gücüne (bhp) sahip olması bekleniyor. Japon otomobil üreticileri, tek bir şarjla bataryanın 124 mil yol alacağını söylüyor. Dürüst olmak gerekirse başlıca rakibi Hyundai Kona, tek bir şarjla 258 mil menzili iddia ederken bu son derece üzücü bir durum olacağa benziyor.

MX-30 modeli soğutma sistemine sahip bataryasıyla ev koşullarına uygun olarak 6,6 kW'lık şarj desteği sunmaktadır. Aynı zamanda CCS (Kombine Şarj Sistemi) bağlantısı üzerinden hızlı şarj imkanına sahip modelin 30-40 dakikada %80 şarj olabileceği tahmin edilmektedir.


Mazda MX-30 Güvenlik ve Sürücü Yardımı

Mazda MX-30 İnceleme

Mazda MX-30 modeli, en güvenilir test sonucunu sunan Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdareleri (NHTSA) ve Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) tarafından henüz derecelendirilmediği  bilinmektedir. MX-30 modeli derecelendirme dışında Mazda'nın I-Activsense güvenlik teknolojisiyle birlikte gelmesi bekleniyor.

Mazda'nın I-Activsense; çarpışma azaltma, yaya algılamasıyla otomatik acil frenleme, Mazda MX-30 İnceleme yardımıyla şeritten ayrılma uyarısı ve arka çapraz trafik alarmıyla kör nokta izleme olanakları sunmakta olan güvenlik paketidir. 

2020 Yeni Mazda MX-30 Fiyat Listesi

Mazda MX-30 modeli, Türkiye Mazda ve yetkili satış bayilerinde satışa sunuldu. Modelin Sıfır fiyatı 230 bin TL'den başlamaktadır.

2020 Mazda MX-30 Fiyat Listesi:

Mazda MX-30: 230.000 TL

Önerilen İçerik; 2020 Toyota C-HR İnceleme

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.