Farklı Evrenlerde En İyi 10 Amazon Prime Fantastik Filmi

Farklı evrenlerde yer alan Amazon Prime'ın en iyi fantastik filmlerini sizler için derledik.
Farklı Evrenlerde En İyi 10 Amazon Prime Fantastik Filmi

Birbirinden farklı evrenlerin içerisinde gezinmeye hazır mısınız? Sizler için Amazon Prime'da yer alan fantastik filmleri derledik. Listemizdeki filmler fantastik evrenin ne demek olduğunu sizlere en iyi şekilde sunmaktadır. 

İşte en iyi 10 Amazon Prime fantastik filmi...

1. Meet Cute

Amazon Prime Fantastik Filmler
Sheila’nın bir zaman makinesi vardır ve zamanlar arasında yolculuk yapabilirler. Gary isimli bir beye ilk görüşte aşık olduğunda ise kader ikiliyi büyülü bir randevuya götürür. Lakin Sheila’nın zaman makinesinden dolayı büyülü randevu uzun sürmez. Sheila Gary’i daha iyi bir adama dönüştürmek için geçmişe gittiğinde ise ona yeniden aşık olur.

TürKomediDramFantastik
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAlex
Lehmann
OyuncularKaley
Cuoco
Pete
Davidson
Kevin
Currigan

2. Samaritan

Amazon Prime Fantastik Filmler
On üç yaşında olan küçük Sam, komşusu Bay Smith’in 20 yıl önce öldüğü söylenilen süper kahraman Samaritan olduğunu düşünmektedir. Onun kim olduğunu ortaya çıkartmak için uğraşıyor olsa da komşusu sürekli aksilikler çıkartır. Lakin suçlar her geçen gün artıyordu ve tüm şehir kaosa sürükleniyordu. Sam, şehrin yıkımını durdurmak için komşusunu saklanmış olduğu evinden çıkartmaya ikna etmeye çabalar.

TürAksiyonDramFantastik
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJulius
Avery
OyuncularSylvester
Stallone
Dasha
Polanco
Sophia
Tatum

3. Infinite

Amazon Prime Fantastik Filmler
Evan her gece aşırı gerçekçi rüyalardan müzdarip olan bir adamdır. Geçmişteki iki yaşantısına ait olan anılarını rüyalarında da görmeye başlayan Evan, Cognomina isimli bir gizli örgüt keşfeder. Bu örgüt yüzyıllardır varlığını sürdürmektedir. Lakin çok güçlü bir düşman örgütün dengesini de tehdit ettiğinde işler değişir. Dünyanın kaderini değiştirecek isim rüyalarında gördüğü şeylerden dolayı kendisine şizofren diyen Evan’ın ellerinde olur.

TürAksiyonFantastikGerilim
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAntonie
Fuqua
OyuncularMark
Wahlberg
Chiwetel
Ejiofor
Sophie
Cookson

4. Yüzüklerin Efendisi: İki Kule

Amazon Prime Fantastik Filmler
Yüzük Kardeşliği üyeleri dağılmış ve herkes kendi başının çaresine bakmaya başlamıştı. Frodo ve Sam, yanlarında zorunlu olarak işbirliği yapmakta oldukları Gollom ile Tek Yüzüğü düşmanın tam kalbine götürmeye çalışmaktaydı. Lakin düşman onların ensesine her geçen an daha da yaklaşırken Aragorn ve diğerlerinin başına da türlü türlü olaylar gelmeye başlar.

TürAksiyonFantastikMacera
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenPeter
Jackson
OyuncularElijah
Wood
Ian
McKellen
Viggo
Mortensen

5. Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları

Amazon Prime Fantastik Filmler
Shire’lı Hobbit olan Bilbo, Thorin Meşekalkan ile 12 cüceyle birlikte yolculuğa çıkmıştı. Ormanın girişinde Gandalf’tan ayrılmak zorunda kalan ekip, dev Örümcek sürüsünün ağlarına yakalanırlar, Elf krallığında hapis tutulurlar ve çok fazla ork tarafından öldürülmeye çalışırlar. Hayatta kalmak için hem de Yalnız Dağ’ın derinliklerinde yatan ejderhayı öldürebilmek için ellerinden geleni yapmaya hazır olan ekibin başı asla rahatlamaz.

TürMaceraFantastik
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenPeter
Jackson
OyuncularIan
McKellen
Martin
Freeman
Richard
Armitage

6. The Mummy

Amazon Prime Fantastik Filmler
Sıkıca mühürler altına sokulmuş olan antik mezar yüzyıllardır çölün derinliklerinde uyumaktadır. Lakin askeri bir operasyon bu mezarı keşfeder ve içindekinin ne olduğu merak edildiği için açılır. Zamansız bir şekilde hayatı ellerinden alınan antik kraliçenin ruhu da bu sayede uyanır. Yüzyıllarca içinde büyütmüş olduğu öfkesini tüm dünyaya salmaya başladığında ise işler tamamen değişir.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAlex
Kurtzman
OyuncularTom
Cruise
Sofia
Boutella
Annabelle
Wallis

7. Warcraft

Amazon Prime Fantastik Filmler
Ork savaşçılarının ülkeleri yok olmuştu ve hayatta kalanların tek amacı yeni bir koloni kurmaktı. Azeroth krallığı barışçıl bir ortamdan yana olsa da eşiklerinde bulunan savaştan kaçmaları mümkün değildir. İki dünyayı birleştirecek olan kapı açıldığında ise, bir ordu yıkım ile yanıp tutuşurken bir diğeri de yok olma ihtimali ile yüzleşmeye başlar.

TürAksiyonFantastikMacera
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenDuncan
Jones
OyuncularTravis
Fimmel
Paula
Patton
Ben
Foster

8. The Huntsman: Winter's War

Amazon Prime Fantastik Filmler
Buz Kraliçesi Freya, kız kardeşi Ravenna’nın öldüğünü öğrenir. Onun geri diriltmek için Sihirli Ayna’yı kullanabilecek olan son büyücüğü aramaya başlar. Büyücü ve Ravenna, güçlerini birleştirerek daha tehlikeli bir hal alır. Onları durdurmanın tek yolu ise Freya’nın yetiştirmiş olduğu Eric ve Sara’nın ülkelerini geri almalarıdır.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenCedric
Nicolas-Troyan
OyuncularChris
Hemsworth
Jessica
Chastain
Charlize
Theron

9. The Witch

Amazon Prime Fantastik Filmler
17’inci yüzyıl İngiltere’sinde yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde yaşamaktadır. Aile düzenleri garip olaylarla birlikte sarsılmaya başlar. Yeni doğan Sam, ardından hiç iz bırakmadan kaybolmuştu ve büyük kızları Thomasin ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır. Ailenin çocuklarının başına da türlü türlü olaylar gelirken büyük felaketler sonunda ortaya çıkmaya başlar.

TürDramFantastikKorku
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenRobert
Eggers
OyuncularAnya
Taylor-Joy
Ralph
Ineson
Kate
Dickie

10. Ted

Amazon Prime Fantastik Filmler
8 yaşındaki John, bir Noel gününde oyuncak ayısının canlanmasını hayal eder. Dileği gerçekleşir ve oyuz yıl ileri gider. John ayı Ted ile bir ömür geçirmeye başlamıştı. Ted insan hayatına uyum sağlamayı başarmış ve John’dan daha da çapkın ve edepsiz bir hale gelmiştir. John ise kendi hayatına devam edebilmek için Ted’den ayrılmak zorunda kaldığını hissetmeye başlar.

TürKomediFantastik
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenSeth
MacFarlane
OyuncularMark
Wahlberg
Mila
Kunis
Seth
MacFarlane

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.