Zülkarneyn Kimdir? Zülkarneyn Ne Demek ve Hakkında Bilgi

Kur'an'da Kehf Suresinde geçen Zülkarneyn, birçok kişi tarafından kim olduğu araştırılıyor. İşte Zülkarneyn kimdir? ve Zülkarneyn ne demek gibi soruların yanıtı.
Zülkarneyn Kimdir? Zülkarneyn Ne Demek ve Hakkında Bilgi

Kehf Suresi'nde geçen Zülkarneyn ismi merak konusu haline geldi. Bu içeriğimizde ise Zülkarneyn'in kim olduğunu sizler için hazırladık. İşte Zülkarneyn kimdir? ve Zülkarneyn hakkında bilgiler.


Zülkarneyn Kimdir?

Zülkarneyn Kimdir

İslam dinine mensup kişilerin kitabı olan Kur’an-ı Kerim’in içerisinde yer alan Kehf Suresi’nde Zülkarneyn ismi geçmektedir. Birçok kişiye göre peygamber olan Zülkarneyn’in aslında peygamber olup olmadığı bilinmiyor. Allah’tan destek alıp bulunduğu yerden doğuya ve batıya seferler yapmıştır ve ayrıca dini varlıklar olan Ye’cüc ve Me’cüc’ü durdurmak için büyük bir duvar yaptırdığı söylenmektedir.

Hz. Zülkarneyn ne zaman yaşadığı bilinmese de kendisini hükümdar olarak tanıtmaktadır. Hz. Zülkarneyn’in Ye’cüc ve Me’cüc’ü için yapmış olduğu set Hindistan ve Çin’in kuzey kısmına inşa edilmiştir.

Barışçıl bir yaşam geçiren Zülkarneyn, insanlara zarar veren topluluklara karşı savaş açarak hayatının sonuna kadar mücadele vermiştir. Kur'an'da Zülkarneyn’i Kehf Suresi'nin 83. ilâ 102. ayetleri arasına bakarak bulabilirsiniz.


Zülkarneyn Ne Demek?

Zülkarneyn Ne Demek

Arapça kökenli olan Zülkarneyn isimi 3 tane kelimeden meydana gelmiştir. Zü, sahip ve malik anlamı taşırken, Karn’da boynuz, tepe ve güneş demektir. Son olarak Karneyn kelimesi iki tanesi anlamına gelmektedir. Bu kelimeler birleştiğinde ise iki boynuz sahibi olarak söylenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum