Zor Beğenen Kediler İçin 2024'ün En İyi 5 Gurme Kedi Maması

Seçici damak lezzetine sahip kediler için özel olarak üretilmiş en iyi kedi maması markaları, çeşitleri, fiyat karşılaştırmalı inceleme tavsiyesi
Zor Beğenen Kediler İçin 2024'ün En İyi 5 Gurme Kedi Maması

Kediler her ne kadar gururlu evcil hayvanlar olarak bilinseler de yiyecek bir şey söz konusu olduğunda asla durmazlar! Küçük dostunuzun önüne verilen her şeyi hiç düşünmeden bir çırpıda yememesi için tıpkı insanlarda olduğu gibi her kedinin kendi favori yiyecekleri ve lezzetleri olmalıdır. Tüm bunların yanında kedinizin gördüğü her şeyi yemeye çalışması bazen hiç umulmadık sonuçlara sebep olabilir. (zehirlenme, enfeskiyon vb.)

Bazı kedilerin her gördüğünü tüketmesinin yanı sıra bazı kediler mama kabına bırakılan yiyeceğe günlerce dokunmayabilir. İşte bu noktada her kedinin özel olduğunu ve farklı beslenme ihtiyaçlarının bulunduğunu unutmayın. Bu yüzden onlar için en doğru mamaya karar verirken ırkları, yaşları, hassasiyetleri ve yaşam tarzları göz önüne alınmalıdır.

Özellikle beslenme konusunda telaşlı olan kediler için yaptığım mama araştırmasında siz değerli evcil hayvan sahiplerini mutlu edecek en iyi seçici damak tadı kedi mamalarını sıraladım. Şimdi sizler için hazırladığım listemde aromatik profil, tat çeşitliliği veya protein düzeyine göre seçici kediler tarafından lezzetle tüketilen en iyi 5 kedi mamasını inceleyeceğiz.

En İyi Kedi Maması Listesi

SıraMarkaİçeriğineoldu Puanı
1Hill's - Hairball İndoor Tavuk10/10
2 LaVital - Sensitive Somon10/9.9
3Royal Canin Exigent SavourKümes Hayvanları10/9.7
4Orijen - Six FishBalık10/9.8
5 N&DKuzu Eti10/9.9
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
HepsiBurada
Fiyatlarını Gör

Seçici Kediler İçin En İyi Kedi Maması Tavsiyesi

Gurme kedilere özel en iyi mamalar:

1. Hill's - Hairball İndoor Tavuklu Tüy Yumağı Önleyici Yaşlı Kedi Maması

secici-damak-tadi-kedi-mamasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Hills Hairball Indoor, ileri yaştaki kediler için özel olarak üretilmiş kuru kedi mamasıdır. Yaşlı kedilerde enerji ve aktivite seviyesini desteklemek için hazırlanan bu özel formül, aynı zamanda seçici damak tadına sahip kediler için eşsiz bir mama seçeneğidir.

Yaşa bağlı olarak yıpranmış deri ve tüylerin daha canlı bir görünüme sahip olması için E Vitamini, Omega 3 ve Omega 6 yağ asiti içeren Hills Mature +7 Tavuklu Yaşlı Kedi Maması, kalp sağlığını korumak için gerekli tuarin seviyesi ve böbrekler ile idrar kesesini desteklemek için dengeli minerallere sahiptir.

2. LaVital - Sensitive Somonlu Yetişkin Kedi Maması

secici-damak-tadi-kedi-mamasi-001.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Lavital Sensitive Somonlu Yetişkin Kedi Maması, metabolizması yavaşlamış ve hareketleri azalmış ileri yaştaki kedilerin kemik, eklem ve kas yapısını desteklemek için özel olarak üretilmiştir. Aynı zamanda mama seçen kediler için birbirinden lezzetli besinleri bir arada toplayan bu ürün, hiç bir kedinin asla hayır diyemeyeceği tatlardan oluşmaktadır.

Tüm bunların yanında böbrek ve sindirim sağlığı açısından hazmı son derece kolay olan Lavital Sensitive Yetişkin Kedi Maması, 7 yaş ve üzeri kedilerin vücut kondisyonlarını desteklemek amacıyla formüle edilmiştir.

3. Royal Canin - Exigent Savour Seçici Yetişkin Kedi Maması

secici-damak-tadi-kedi-mamasi-002.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Royal Canin Exigent Savour Seçici Yetişkin Kedi Maması, 1 yaşın üzerinde seçici damak lezzetine sahip yetişkin kediler için dengeli ve eksiksiz bir mamadır. Özellikle telaşlı iştaha sahip kediler için özel olarak üretilen Royal Canin Exigent Savour Seçici Yetişkin Kedi Maması, iştah problemi yaşayan kediler için her biri farklı bir formül ve dokuya sahip iki sinerjik tipte kibble içermektedir. Bu, kedinizin ideal vücut ağırlığını korumasına ve kedinizi canlı tutmaya yardımcı olmaktadır.

4. Orijen - Six Fish Tahılsız Balık Yavru Ve Yetişkin Kedi Maması

secici-damak-tadi-kedi-mamasi-003.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Orijen Six Fish Tahılsız Yavru Ve Yetişkin Kedi Maması, seçici damak tadı olan kediler için özel olarak formüle edilmiş harika bir içeriğe sahiptir. Aynı zamanda hamile ve emziren kediler başta olmak üzere yavru kediler içinde sıklıkla tercih edilen Orijen kuru kedi maması, içeriğinde ki bileşenleri ile her daim kedi sağlığına katkıda bulunmaktadır.

Tahılsız içeriğe sahip bu ürün balıklar ve kafessiz yumurtalardan zengin besleyici protein içerir. Hayvan içeriklerinin 3'te 2'sini taze kaynaklardan temin eden Orijen kedi maması, %85 oranında kaliteli hayvan malzemeleri içermektedir.

5. N&D - Prime Kuzu Etli Yetişkin Kedi Maması

secici-damak-tadi-kedi-mamasi-004.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

N&D Prime Kuzu Etli Yetişkin Kedi Maması, seçici damak tadı olan kediler için özel olarak üretilmiştir. AAFCO Cat Gıda Besin Profilleri tarafından belirlenen besin seviyelerini karşılamak üzere formüle edilmiş olan N&D Kuzu etli ve yaban mersinli kedi maması, yetişkin kedilerin asla hayır diyemeyeceği eşsiz bir damak lezzetine sahiptir.

GDO içermeyen bu formül bezelye, mercimek, bezelye proteini, nohut veya ilave edilmiş bitki yağları içermemektedir. ND kedi maması yüksek protein, sınırlı karbonhidrat ve düşük lifli içeriğinde tahıl veya gluten olmadan formüle edilmiştir. Bu nedenle alerjisi olan kediler için harika bir seçimdir.

Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Kedi Ödül MamalarıEn İyi Kedi Kumu Markaları

Kediler neden mama seçer?

Bir kedinin koku alma duyusu, yiyecekle etkileşime girmenin birincil yoludur. Genellikle yiyecekleri yemeden önce koklarlar ve hoş olmayan kokuya sahip mamaları reddederler. Kedilerde 60-70 milyon koku reseptörü bulunurken, insanlarda 5 milyon vardır. Kediler için mama seçerken koku çok önemlidir.

Zor beğenen kedi maması nedir?

Damak lezzeti hassas olan gurme kedi mamaları, diğer standart kuru mamalara nazaran farklı şekil, boyut, aroma ve tada sahip premium içeriklerden üretilen kedi mamalarıdır. Bu tür mamalar yemek konusunda seçici olan kedilerin asla hayır diyemeyeceği eşsiz lezzetlere sahip olmasıyla bilinmektedir.

Kedim mamasını yemiyor neden?

Kediler özellikle mama değişikliklerinin ardından damak lezzeti problemi yaşayabilmektedir. Bu sebeple kedinizin mamasını değiştirdiyseniz, eski mama ve yeni mamayı karıştırarak vermeniz önerilmektedir. Birkaç gün içerisinde eski mama miktarını azaltarak yeni mama miktarını arttırmanız kedinizin mamasını benimsemesine yardımcı olacaktır. Öte yandan kediler ağız ve diş problemlerine bağlı olarak mamasını yemiyor olabilir. Kontrol için veterinerinize başvurmayı ihmal etmeyin.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.