Ziyaettin Yağcı Kimdir? & Hakkında Bilgi

22. dönem Adana Milletvekili Ziyaettin Yağcı hakkında tüm merak edilenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik. İşte Ziyaettin Yağcı'nın biyografisi!
Ziyaettin Yağcı Kimdir? & Hakkında Bilgi

Ziyaettin Yağcı Biyografisi

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden AK Parti Kurulu Üyesi Ziyaettin Yağcı 22. dönem Adana Milletvekili olarak görev yapmıştı.


Ziyaettin Yağcı Kimdir?

Sivas'ın Gürün ilçesinde doğan Ziyaettin Yağcı Adana'da büyüdü. İmam Hatip Lisesi'nde orta öğretimini tamamladıktan sonra Mahalli İdareler Yönetiminde ön lisans, Kamu Yönetimi'nde ise lisans eğitimlerini tamamlayarak 1975 ve 1977 yılları arasında Çalışma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ile Bakan Özel Kalem Müdürlüğü görevlerini yerine getirdi.


Ziyaettin Yağcı Siyasi Hayatı

Selamet Partisi ve Milli Nizam Partisi İl yönetiminde, il başkan vekillikleri ve il sekreterliği görevlerinde bulundu. Birlik Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti gibi birçok vakıf ve derneklerde yöneticilik yaptı. 1994-1999 döneminde Anavatan Partisi tarafından Belediye Meclis Üyeliği görevine seçilerek 2 dönem Belediye Meclis Başkan vekilliği ve Meclis üyeliği yaptı.  Ziyaettin Yağcı, 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kurucuları Kurulu Üyesi olarak görev aldı. 14 Kasım 2002 / 22 Temmuz 2007 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. Dönem Adana milletvekili olarak görev yaptı. 2012 Ocak ayında Genel Merkez tarafından il başkanı olarak ataması yapıldı. Ziyaettin Yağcı, Mart 2014'te yapılan yerel seçimde AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen belediye başkan adayları arasında görüşlerinin önemsenmediği düşüncesiyle görevinden istifa etmişti.


Ziyaettin Yağcı Özel Hayat

Evli ve 4 çocuk babası olan Ziyaettin Yağcı, ölümüne kadar Adana'da, Adana Ticaret Odası üyesi olarak ve AK Parti İl Başkanı olarak görev yapan Yağcı burada toptan halı ticareti işi yapmaktaydı. Bir süredir özel bir hastanede kanser tedavisi gördüğü bilinen Yağcı 5 Kasım 2018 tarihinde kanserle olan yaşam savaşında yenik düşerek hayatını kaybetti. Ölümü sevenleri arasında büyük üzüntüye sebep olan Yağcı'nın cenazesi 6 Kasım günü Adana'da gözyaşları arasında toprağa verilmiştir.

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.