Ziya Altunyaldız Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili olan Ziya Altunyaldız, 1965 yılında, Konya'nın Bozkır İlçesinde doğmuştur.
Ziya Altunyaldız Kimdir

Ziya Altunyaldız’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra 1995 yılında ABD’de West Coast Üniversitesinden uluslararası işletme idaresi konusunda yüksek lisans derecesi aldı. Akabinde, İngiltere’de Londra Metropolitan Üniversitesinde uluslararası karşılaştırmalı ticaret hukuku konusunda diploma sonrası programı tamamladı. Çalışma hayatına, 1989 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğünde Uzman Yardımcısı olarak başladı. Bundan sonra sırasıyla Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığında Uzman, Dış Ticaret Müsteşarlığında Devlet Yardımları Daire Başkanı, İhracat Genel Müdür Yardımcısı, İhracat Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. 1999-2002 yılları arasında 3 yıl süreyle Londra Büyükelçiliğinde Ticaret Müşavirliği görevini yürüttü.

Deri Tanıtım Grubu Başkanlığı, Uluslararası Pamuk İstişare Kurulu Türk Heyeti Başkanlığı, Devlet Yardımları Değerlendirme Özel İhtisas Komisyonu İhracatta Devlet Yardımları Alt Komisyon Başkanlığı olmak üzere pek çok sorumluluk üstlendi.

Ayrıca, İhracatı Geliştirme ve Etüd Merkezi Genel Sekreterliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye İhracat Kredi Bankası (Eximbank) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.10 Kasım 2010 tarihinde Gümrük Müsteşarı olarak atandı.  

Ziya Altunyaldız, 25.ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde ise Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili olarak  meclise girmiştir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.