Zehra Zümrüt Selçuk Kimdir? Zehra Zümrüt Selçuk Eşi ve Babası Kimdir?

2021 yılının Nisan ayında Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan Zehra Zümrüt Selçuk, merak konusu oldu. İşte Zehra Zümrüt Selçuk Kimdir? Zehra Zümrüt Selçuk Eşi ve Babası hakkında bilgi.
Zehra Zümrüt Selçuk Kimdir? Zehra Zümrüt Selçuk Eşi ve Babası Kimdir?

Türkiye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı görevini 21 Nisan 2021 tarihine kadar sürdüren Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı “Yoksulluk, özellikle aşırı yoksulluk Türkiye için sorun olmaktan çıktı” açıklamasıyla birçok kişiden tepki alarak Zehra Zümrüt Selçuk’un kim olduğu araştırılmaya başlandı. İşte Zehra Zümrüt Selçuk Kimdir? Zehra Zümrüt Selçuk Eşi ve Babası Kim? gibi soruların yanıtı.


Zehra Zümrüt Selçuk Kimdir?

Zehra Zümrüt Selçuk Kimdir

1979 yılında dünyaya gelen Zehra Zümrüt Selçuk, aslen Orduludur. İlkokul ve ortaokul eğitimlerini İzmir, Siir ve Giresun illerine giderek oralarda tamamlamıştır. Ankara Atatürk Anadolu Lisesinden 1996 yılında mezun oldu. Daha sonra Bilkent Üniversitesi ekonomi bölümünü elde ettiği Türkiye 49.’luğu başarısıyla tam burslu bir şekilde kazandı. İktisadi ve idari bilimler bölümünde 3. Olarak okulunu tamamladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Michigan Üniversitesinde ekonomi üzerine doktora yaparken aynı zamanda Teksas Eyalet Üniversitesinde eğitimini bitirdi. Teksas’da kaldığı 4 yıl boyunca araştırma görevlisi pozisyonunda çalıştı. İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezinde (SESRIC) kurumunda görev aldıktan bir süre sonra yönetici oldu.

Türkiye’nin ilk Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak 9 Temmuz 2018’de atandı. 66. Hükümet döneminde Ruhsar Pekcan ve Zehra Zümrüt Selçuk kadın bakan olarak görev yaptılar. 2021 yılında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alındıktan 20 gün sonra Zehra Zümrüt Selçuk’un Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yönetim kurulu üyesi olduğu öğrenildi.


Zehra Zümrüt Selçuk Eşi ve Babası Kimdir?

Zehra Zümrüt Selçuk Eşi ve Babası Kimdir

Eski kültür ve turizm bakanı Atilla Koç'un kızı olan Zehra Zümrüt Selçuk, Ali Aydın Selçuk ile 2008 yılından itibaren evliliklerini sürdürmektedir. Çocukları olup olmadığı hakkında bir bilgi bulunmazken Zehra Zümrüt Selçuk’un İngilizce dilini fazlasıyla iyi konuşabilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.