Zafer Takı Özellikleri ve Hikayesi Hakkında Bilgi

Zafer Takı, Paris'in en önemli tarihi yapıları arasında özel bir yerde yer almaktadır. Peki Zafer Takı'nın özellikleri ve hikayesi nedir?
Zafer Takı Özellikleri ve Hikayesi Hakkında Bilgi

Zafer Takı - Arc de Triomphe Hakkında Bilgi

Zafer Takı, dünyanın en önemli yerleşim yerleri arasında kabul edilen Paris’in en önemli eserleri arasında yer almaktadır. Paris’in Eiffel Kulesi ve Notre Dame Katedrali ile beraber en önemli simgeleri arasında kabul edilen Zafer Takı, şehrin merkezinde yer alır. Şehrin birinci bölgesi olarak adlandırılan alanda bulunan Zafer Takı, dünyaca ünlü Champ Elysse caddesinin girişinde yer almaktadır. Burada meydan olarak adlandırılan bir yere yapılmış olan Zafer Takı, hemen hemen bütün Champ Elysse caddesi boyunca görülebilecek bir yüksekliktedir.

İşte Fransa'nın öneli tarihi yapılarından bir tanesi olan Zafer Takı hakkında bilgiler;

Zafer Takı Tarihi ve Hikayesi

Zafer Takı Hakkında Bilgi

Zafer Takı, 18 Şubat 1806 tarihinde dönemin Fransız lideri Napolyon’un istediği üzerine yapılmasına karar verilmiş ve günümüzde dünyanın en tanınmış figürleri arasında yer almış, yerli yabancı birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır. Napolyon’un bu önemli isteğinin sebebi, Fransızların Austerlitz’te gerçekleştirilen savaş sonrasında çok başarılı bir şekilde galip gelmesinin sonrasında Fransız komutan Napolyon’ca halkın ödüllendirilmek istenmesidir. Napolyon’a göre bu eser yapılırsa ve altından geçilirse bu zafer ölümsüzleşir ve zaman bu zaferin izlerini asla silemez düşüncesidir. Fransız halkı bu eseri yapıyı gördükçe, tarihi hatırlar ve asla unutmaz düşüncesiyle hareket eden Napolyon böylece söz konusu Zafer Takı’nın inşasını istemiştir.

Dünyanın en önemli tarihi yapıları arasında kabul edilen Zafer Takı, Fransız mimar Jean-François-Therese Chalgrin tarafından yapılmıştır. Uzun yıllar süren ve kimi zamanlar girilen savaşlar sonucunda yapımına ara verilen Zafer Takı, resmi olarak 1836 yılında tamamlanabilmiştir. Bu tarihe kadar geçen 30 yıllık inşa döneminde çeşitli güçlükler yaşansa da sonunda eser Napolyon’un istediği gibi tamamlanabilmiş ve 29 Temmuz 1836 tarihinde Fransızların Temmuz Devrimi olarak adlandırdıkları tarihte açılmıştır. Paris’in en önemli noktasında yükselen Zafer Takı, açılışı ile beraber altından geçen milyonlarca insana da tanıklık etmiştir. Napolyon, bütün Fransız halkını Zafer Takı’ndan geçmeye davet etmiştir. Fransa’nın büyük bir ülke olduğunu ve bunu da Zafer Takı ile taçlandırdığını söyleyen Napolyon, 15 Aralık 1840 tarihinde Zafer Takı’nın açılışından yaklaşık olarak 4 yıl sonra altından geçmiştir. Bu yapı Fransızların ulusal mezarı olarak kabul edilmekte ve her yıl milyonlarca ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir.

Zafer Takı Özellikleri ve Bölümleri

Zafer Takı Hakkında Bilgi

Zafer Takı Şanzelize Caddesi’nin sonunda yer almaktadır. Bu yapıyı ziyaret ettiğinizde Takı’nın hemen altında bir mezar göreceksiniz. Bu mezar adı açıklanmayan bir askere aittir. Bu asker 1. Dünya Savaşı’nda şehit düşmüştür. Ve mezarın yanında hiç sönmeyen bir ateş bulunmaktadır. Bunun nedeni ise 2. Dünya Savaşı’nda ölen tüm Fransız şehitlerini anmak amaçlı sembolik bir ateş yakılmıştır. Zafer Takı’nın üst katına çıkılabilmektedir ve buradan Concorde Meydanı ile Louvre Müzesi de görülebilmektedir. Paris’te gezilecek yerler arasında en çok ziyaret edilen ve turistlerce en çok fotoğraflanan yapı Zafer Takı’dır. Takı’nın üzeri birbirinden farklı desende kabartmalar ile süslenmiştir. Takın en önemli bölümlerinden biri Seyir Terası’dır. Seyir terasında bir tarafta ünlü Şanzelize’yi diğer tarafta ise şehrin bir diğer ünlü takı olan La Grande Arche de La Defense’i görebilmektesiniz.

Zafer Takı’ya Nasıl Gidilir?

Zafer Takı Hakkında Bilgi

Zafer Takı, Şanzelize Caddesi’nin sonunda yer almaktadır. Charles de Gaulle Etoile metro durağında inip, Şanzelize Caddesi’nde yürüyerek yapıta ulaşabilirsiniz.

Zafer Takı Giriş Ücretleri

Zafer Takı Hakkında Bilgi

Müzeye ve seyir terasına giriş ücreti 8€ olarak belirlenmiştir. Öğrenciler için bu ücret 5€ (Öğrenci kartınızı göstermeniz gerek), çocuklar ve 17 yaşına kadar olan öğrenciler için ücretsiz giriş imkanı sağlanmaktadır. 20 kişilik gruptan fazlası için 6.20€ ücret ödenmektedir.

Benzer İçerik Önerileri
Paris'te Gezilecek YerlerEyfel Kulesi Hakkında Detaylı Bilgi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.