Yüz Temizliğinde Yapılan 7 Hata

Hepimiz ne kadar özensek de yüz temizliğinde çeşitli hatalar yapabiliyoruz. Bizde sizler için yüz temizliğinde yapılan hataları derledik. İşte o hatalar...
Yüz Temizliğinde Yapılan 7 Hata

Günlük hayatımızda yüz temizliği, sağlıklı ve genç bir cilt için önemli bir adımdır. Ancak, yüz temizliği yaparken yapılan yaygın hatalar, cildinizdeki problemlere neden olabilir ve bu da güzelliğinizi ve sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Yüz temizliğindeki bu hataların farkında olmak, doğru yöntemleri uygulayarak cildinizi temiz, taze ve genç tutmanıza yardımcı olabilir.

Bu nedenle yazımızda, yüz temizliği sırasında yapılan yaygın hataları ele alacağız ve bu hataların nasıl düzeltilebileceği konusunda size bazı ipuçları vereceğiz. Bu yazı, cildinizi daha iyi anlamanızı ve sağlıklı bir cilt için doğru yüz temizliği yöntemlerini öğrenmenizi sağlayacak. Hazırsanız, hemen başlayalım!

1. Cildi Fazla Yıkamak

Yüz Temizliğinde Yapılan Hatalar

Eğer aklınıza her geldiğinde cildinizi yıkarsanız, cildinizin doğal yağ dengesini bozmuş olursunuz. Cildin yağ dengesi bozulduğunda da cilt tahriş olabilir ve kötü bir görüntü ortaya çıkabilmektedir. Bu yüzden yüzünüzü sürekli yıkamamaya dikkat etmelisiniz.

2. Aşırı Peeling Kullanmak

Yüz Temizliğinde Yapılan Hatalar

Peeling ciltteki ölü deriyi soymaya yarayan bir bakım yöntemidir. Bu yöntemi haftada 2 kereden fazla uyguladığınız zaman cildiniz zarar görebilir. Bu yüzden ister keseyle olsun, isterseniz de kremlerle olsun haftada 2 kereden fazla peeling uygulaması yapmamanız gerekmektedir.

3. Sıcak Su Kullanmak

Yüz Temizliğinde Yapılan Hatalar

Eğer gözeneklerinizin açılması için aşırı sıcak su kullanıyorsanız yanlış yapıyorsunuz demektir. Aşırı sıcak su cildin yağ dengesini bozduğu için, cilde zarar vermektedir. Bu yüzden cilt sağlığınız için ılık su kullanmanız gerekmektedir.

4. Yüzü Havluyla Silmek

Yüz Temizliğinde Yapılan Hatalar

Yüzümüzü yıkadıktan sonra hemen bir havluyla kurulamak için ovuştururuz fakat bu çok yanlış bir harekettir. Havluyla yüzünüzü kurularken yavaş hareketlerle, cildinizi ovuşturmadan kurulamanız gerekmektedir.

5. Nemlendirici Sürmemek

Yüz Temizliğinde Yapılan Hatalar

Cildinizi temizledikten sonra, hava alması için biraz bekliyor, nemlendiriciyi hemen sürmüyorsanız yanlış yapıyorsunuz demektir. Nemlendiricinin daha hızlı nüfuz edebilmesi için yüz temizliğinden hemen sonra nemlendiricinizi sürmeniz gerekmektedir.

6. İyice Durulamamak

Yüz Temizliğinde Yapılan Hatalar

Cildiniz temizlemek için kullandığınız ürünleri yeteri kadar durulamadığınız taktirde gözeneklerinizi tıkar ve cildinize zarar verebilirsiniz. Yüzünüzü yıkarken durulamak için ayıracağınız fazladan bir kaç saniye, yüz yıkama rutininizi oldukça verimli bir hale getirebilir. Alın çizgisi, çene altı ve yanak kenarları gibi ulaşılması güç yerleri duruladığınızdan da emin olun.

7. Yanlış Ürünler Almak

Yüz Temizliğinde Yapılan Hatalar

İyi bir temizliğin birinci kuralı iyi bir temizleyiciye sahip olmak. Başarılı bir temizleyici ürün, cildinizdeki kir, yağ ve makyaj kalıntılarını tamamen temizlemeli. Fakat bunları yaparken cildin doğal görünümünü bozmamalı, cilt yapınıza uygun ürün kullanmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Günlük Cilt Nasıl Temizlenir?Yüz Temizleme Jeli
Temiz Cilt İçin Püf NoktalarYüze Sürülmemesi Gerekenler
Yaşa Göre Cilt BakımCildi Canlandırıcı Öneriler
Cilt Tipine Göre BakımYüz Temizleme Cihazı
Cilt Temizleyici KöpükAkneli Ciltler İçin Temizleyici
Cilt Temizliğinde Dikkat Edilecekler

Sıcak su yerine neden ılık su kullanmalıyım?

Sıcak su, cildinizi kurutabilir ve tahrişe neden olabilir. Bu nedenle yüzünüzü temizlemek için ılık su kullanmak daha iyidir.

Yüz temizliği yaparken hangi su sıcaklığı kullanılmalıdır?

Yüz temizliği yaparken, ılık su kullanmak en iyisidir. Suyun sıcaklığı, ısıtma sistemine göre değişebilir, ancak suyun cildinizi yakmayacak kadar ılık olduğundan emin olun.

Havlu kullanmak ciltte neden sorun yapar?

Havlular, bakterilerin ve yağların birikmesi için ideal bir yerdir. Bu nedenle, havlu kullanmak yüzünüzü daha kirli hale getirebilir ve cilt problemlerine neden olabilir. Havlular yerine, temiz bir yüz bezi veya kağıt havlu kullanmanız önerilir.

Göz çevresini temizlemek neden önemlidir?

Göz çevresi, yüzünüzdeki en hassas ve ince deriye sahiptir ve diğer bölgelerde kullanılan temizleyicilerin bu bölgeye zarar verebileceği için özel bir temizleyiciye ihtiyaç duyar. Ayrıca göz çevresi, kırışıklıkların ve diğer yaşlanma belirtilerinin ilk ortaya çıktığı yerlerden biridir.

Sabahları yüz temizliği yapmak neden önemlidir?

Sabahları yüz temizliği yapmak, gece boyunca cildinizin birikmiş kir, yağ ve teri temizlemeye yardımcı olur. Ayrıca cildinizin nem seviyesini arttırarak, gün boyunca daha taze ve parlak bir görünüm kazanmanıza yardımcı olur.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum