Yusuf Çim Kimdir

Çilek Kokusu isimli dizide canlandırdığı Burak karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Yusuf Çim, 26 Eylül 1991’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Yusuf Çim Kimdir

Yusuf Çim Biyografisi

Arel Üniversitesi’nde radyo televizyon eğitimi alan Yusuf Çim, oyunculuktan önce pek çok farklı alanlarda yer aldı. Lise dönemlerinde sporla ilgilenen Yusuf Çim, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor’da oynadı. Ardından Fatih Hilal Spor Kulübüne transfer oldu. Geçirdiği bir sakatlık nedeniyle sahalara veda etti. Daha sonra ise mankenliğe başladı. Uzun süre çeşitli firmaların reklam filmlerinde yer aldı. Ayrıca bir çok popüler firma için podyumlara da adım attı. 

Daha sonra ise Demet Akalın’ın Aşk isimli şarkısının klibinde yer aldı. 2011’de Best Model’a katıdı ve yarışmadan derece ile ayrıldı. Oyunculuğa ise ilk kez 2014’te yayınlanmaya başlayan Ezra isimli dizide canlandırdığı Mustafa karakteri ile başladı. Dizi, Gazze’den İstanbul’a mülteci olarak gelen Ezra isimli genç ve güzel bir kadının Türk polisi Mustafa Aşık olmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Rüveyda Öksüz, Ergin Kılıçıer, Yusuf Çim, Asuman Dabak ve İsmail Filiz yer aldı. 

2015’te Çilek Kokusu isimli dizide Burak karakterini canlandırdı. Yayınlandığı dönemin en çok sevilen yaz dizilerinden biri olan Çilek Kokusu, birbirleriyle anlaşamayan Aslı ve Burak hiç görüşemeyeceklerini düşünürken Bodrum’da bir kez daha karşılaşırlar ve macera başlar. Dizinin başrollerinde ise Demet Özdemir, Yusuf Çim ve Ekin Mert Daymaz yer aldı. Aynı zamanda 2013’te Olsun Bir Kere isimli albümünü çıkardı. Bu albümüyle müziğe adım atan Yusuf Çim, Almanya ve Belçika’da konserler verdi.

Ödülleri :

  • 2014 - 20. MGD Altın Objektif Ödülleri- En İyi Çıkış Yapan Sanatçı

Albümleri :

  • 2013 - Olsun Bi Kere

Rol Aldığı Diziler :

  • 2016 - İçimdeki Fırtına
  • 2016 - Hanım Köylü
  • 2015 - Piramit
  • 2015 - Çilek Kokusu
  • 2014 - Ezra 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.