Yonathan Del Valle Kimdir

Yonathan Del Valle, 28 Mayıs 1990’da dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Venezuela Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Yonathan Del Valle Kimdir

Yonathan Del Valle Biyografisi

Yonathan Del Valle’nin Kulüp Kariyeri

Yonathan Del Valle, futbol kariyerine ilk olarak UA Maracaibo takımının alt yapısında başladı ve burada bir sezon forma giydikten sonra 2008 yılında Deportivo Tachira’ya transfer oldu. Bu transfer sayesinde profesyonel kariyerine de imza atmış oldu. 3 sezon D.Tachira’da mücadele veren Yonathan Del Valle, 47 maçta forma giyerken 5’de gol atma başarısı gösterdi. 2011 yılında yolunu Fransa’ya çeviren Venezuelalı futbolcu Auxerre’ye bonservissiz şekilde transfer oldu.

yonathan del valle rio ave

İlk sezonunda çok fazla forma şansı yakalayamadığı için 2012-2013 sezonunda Rio Ave Futbol Kulübü’ne kiralık gönderildi ve burada 34 maça çıkıp 3 gol attı. Sonrasında ise Paços de Ferreira’ya kiralık gönderildi. Burada da 16 maça çıkıp 3 kez fileleri havalandırdı. 2014-2015 sezonunda Rio Ave oyuncuyu takibe aldı ve bonservissiz şekilde transfer etti. Toplamda 41 maça çıkan Yonathan Del Valle, 9 kez de gol atma başarısı gösterdi. 2015-2016 sezonunda Kasımpaşaspor’a kiralık olarak gönderildi.

Yonathan Del Valle’nin Milli Takım Kariyeri

Yonathan Del Valle, milli formayı ilk kez 2009 yılında Venezuela U-20 takımında giydi ve burada 11 maça çıkıp 6 kez fileleri havalandır. Aynı sene performansı ile herkesin dikkatini çekti ve Venezuela A Milli Takımı’na davet edildi. Burada da kariyeri boyunca 10 maçta sahne aldı.

Yonathan Del Valle’nin Başarıları

Deportivo Tachira

Venezüella Primera Division: 2010-11

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.