Yerli İnsansız Hava Aracımız: TAI ANKA

Savunma ve silah teknolojisinde son yıllarda atılan en büyük adımlardan teki insansız hava aracı TAI ANKA hakkında öğrenmek istediğiniz her şey haberimizde…
Yerli İnsansız Hava Aracımız: TAI ANKA


24 Aralık 2004’te Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) arasında imzalanan anlaşma ile start alan TAI ANKA, ülkemizin ilk insansız hava aracı olarak tarihe geçti. 30 Aralık 2010’da ilk uçuş deneyimini gerçekleştirdi.

 

tai-anka.jpg

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin ilk yerli insansız hava aracı olma özelliği gösteren TAI ANKA, birçok Türk firmasının da verdiği destekle 2013 yılında hizmete girdi. ASELSAN imzası yazılımla şu an dünyanın en gelişmiş insansız hava araçlarından biri olma özelliği gösteriyor. TAI ANKA, her türlü doğa şartlarında keşif, gözetleme, sabit - hareketli hedef tespiti, teşhis, tanımlama, takip, gerçek zamanlı görüntü istihbaratı görevlerini üst düzey bir performansla gerçekleştiriyor.

insansiz-hava-araci.jpg

TÜBİTAK ve TUSAŞ, yeni ANKA modelleri üzerinde çalışmaya devam ederken biz de ilk yerli insansız hava aracımız TAI ANKA’nın özelliklerine bakalım:

Genel Özellikler

Sistem Özellikleri

Performans

Avyonikler

Radar: Aselsan Sar

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.