Yasemin Bozkurt Kimdir

Yasemin’in Penceresi isimli televizyon programı ile bir dönemin unutulmaz isimleri arasında giren Yasemin Bozkurt, 27 Ocak 1959’da Ankara’da dünyaya geldi.
Yasemin Bozkurt Kimdir

Yasemin Bozkurt Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Hey isimli dergide staj yapmaya başladı. Dergide ilk röportajını Semiha Yankı ile yaptı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi’nde İşletme eğitimi aldı. Kariyerine medya sektöründe devam eden Yasemin Bozkurt, çeşitli gazete ve televizyonlarda çalışmaya başladı. 1977’de gazeteci Ünsal Bozkurt ile evlendi. Bu evlilikten iki çocuğu oldu.

Gazetelerde çalıştıktan sonra fikir değiştirip televizyon dünyasına adım atmak için TRT’ye başvuruda bulunur. TRT’de yapmaya başladığı programda ünlü isimleri ağırladı. Bu isimler arasında en dikkat çekeni ise dönemin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel oldu. Daha sonra çeşitli televizyon programlarının sunuculuğunu yaptı. Aralarında en çok beğeni toplayanı Yasemin Penceresi isimli program oldu.

Uzun yıllar televizyonculuğa devam eden Yasemin Bozkurt, son olarak  Dest-i İzdivaç isimli evlenme programını sundu. 2013’te televizyonculuk kariyerini bırakıp Çeşme’de butik bir otel açtı ve otel işletmesiyle oğlu ilgilenmeye başladı.

Oyunculukla da ilgilenen Yasemin Bozkurt, 1997’de Bir Yıldız isimli filmde yer aldı. Daha sonra ise Beşik Kertmesi isimli dizide konuk oyuncu olarak yer aldı. Dizide, yıllar önce aileleri tarafından birbirlerine kertilen bebekler, zamanla büyürler ve çok farklı kültürlerde de olsalar birbirlerini bulurlar fakat hiçbir şey düşündükleri gibi kolay olmaz. 2009’da ise Kanal-İ-zasyon isimli filmde yer aldı. Filmin başrollerinde ise Okan Bayülgen, Hakan Yılmaz ve Aslıhan Gürbüz yer aldı.

Rol Aldığı Filmler ve Diziler :

  • 2009 - Kanal-İ-zasyon (Konuk Oyuncu) (Sinema Filmi)
  • 2007 - Sana Mecburum (TV Dizisi)
  • 2002 - Reyting Hamdi (Kendisi) (TV Dizisi)
  • 2002 - Beşik Kertmesi (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)
  • 1997 - Yeni Bir Yıldız (TV Filmi)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.