Yalçın Topçu Kimdir? Nereli? Siyasi Hayatı Hakkında Bilgi

Yalçın Topçu, 1957 yılında Ardahan’da dünyaya geldi. Eski Kültür ve Turizm Bakanı olan Topçu hakkında daha fazla bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.
Yalçın Topçu Kimdir? Nereli? Siyasi Hayatı Hakkında Bilgi

Yalçın Topçu, 1957 yılında Ardahan'da doğdu. Siyasetçi ve bürokrat olan Topçu, Eskişehir Eğitim Enstitüsü Matematik bölümü okudu. Büyük Birlik Partisi kurucularından olan Topçu, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükûmetinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yaptı.

Eğitim ve Çalışma Hayatı

Yalçın Topçu Kimdir?

İl ve orta öğretimini Ardahan'da tamamlayan Yalçın Topçu daha sonra Ankara'da eğitim gördü. Eskişehir Eğitim Enstitüsü Matematik bölümünden mezun oldu. Okul bittikten sonra iş hayatına atılan Yalçın Topçu, şirket yöneticiliği, müdürlük ve serbest inşaat müteahhitliği gibi alanlarda da çalışmıştır.

Siyasi Hayatı

Yalçın Topçu Kimdir?

7 Temmuz 1992'de, MÇP Ankara'nın Mamak ilçe ikinci başkanı oldu. Daha sonra altı MÇP milletvekili ile birlikte partisinden istifa ederek Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) kuruluşunda yer aldı.

1995 yılına kadar Ankara kurucu il başkanlığı görevini yürüttü.

Daha sonra memuriyet hayatına döndü ve Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nde 11 yıl çalıştıktan sonra emekli olarak işletme müdür yardımcısı oldu.

Emekli olduktan sonra, BBP'nin 3. Olağanüstü Kongresi'nde genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu tarafından davet edilerek partinin genel sekreteri seçildi.

Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından gerçekleştirilen 4. Olağanüstü Kongre'de ise 507 oy alarak partinin yeni genel başkanı seçildi.

BBP başkanlığı döneminde, 2009 yılında DTP'lere karşı bir açıklama yaptı.

İki yıl kadar sürdürdüğü genel başkanlık görevinden sonra, 2011 Genel Seçimleri sonrasında görevinden ayrıldı ve 2014 yılında BBP'den istifa etti.

2015 Türkiye genel seçimlerinin ardından, hükûmet kurulamaması sonucu Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki seçim hükûmetinde bağımsız bakan olarak görev almayı kabul etti ve Kültür ve Turizm Bakanı olarak atandı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Baş Danışmanlığına getirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Mahir Ünal Kimdir?Ömer Çelik Kimdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.