Mahir Ünal Kimdir? Nereli? Siyasi Hayatı Hakkında Bilgi

Eski Kültür ve Turizm Bakanı olan Mahir Ünal, 1966 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. Mahir Ünal hakkında daha fazla bilgi için yazımızı okuyabilirsiniz.
Mahir Ünal Kimdir? Nereli? Siyasi Hayatı Hakkında Bilgi

Mahir Ünal, 1966 yılında Elbistan'da doğdu. Kahramanmaraşlı olan Mahir Ünal, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun. Arapça ve İngilizce bilen Mahir Ünal evli ve iki çocuk babasıdır. Türk siyaset sahnesinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) milletvekili olarak yer alan Ünal, Turizm Bakanlığından sonra partinin meclis grup başkanvekili olarak görev yapmıştır.

Eğitim ve Çalışma Hayatı

Mahir Ünal Kimdir?

Mahir Ünal, 1991 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisansını tamamladı. İstanbul Ticaret Odası'nda müşavir olarak çalıştı ve bir dönem öğretmenlik yaptı. Ayrıca, bir vakıf üniversitesinde MBA programında örgütsel davranış dersleri verdi.

Siyasi Hayatı

Mahir Ünal Kimdir?

AK Parti'nin 2004 yerel, 2007 genel ve 2009 yerel seçim kampanyalarında danışman olarak hizmet vermiş ve birçok yurt dışı seçim kampanyasında danışmanlık yapmıştır.

2007-2009 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.

Ünal, 24., 25. ve 26. dönemlerde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş milletvekili seçilmiştir.

24. ve 25. dönemde AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapmış ve Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 64. Hükümet'te Kültür ve Turizm Bakanı olarak hizmet vermiştir.

2011 yılından itibaren AKP grup başkanvekili olarak görev yaptı. Ancak, 30 Ekim 2022 tarihinde Atatürk Devrimleri hakkındaki eleştirel tweetlerinden dolayı gördüğü tepki sonucu, AKP grup başkanvekilliği görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yalçın Topçu Kimdir?Nabi Avcı Kimdir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.