Yabancı Dizilerden Uyarlanmış Türk Dizileri

Türkiye'de en çok beğenilen dizilerin yabancı dizilerden uyarlandığını öğrendiğinizde şok olabilirsiniz. İşte, Türkiye'de reyting rekorları kıran dizilerin hangi yabancı dizilerden uyarlandığını listesi...
Yabancı Dizilerden Uyarlanmış Türk Dizileri

Türk dizilerinin birçoğu kendi alanında reyting rekorları kıran yabancı dizilerden alıntılanmıştır. Bazı diziler yabancı dizilerin konusu ile birebir benzerlik gösterirken, bazıları ise sadece ana konuyu ele almaktadır. İşte, bu yazımızda siz değerli okurlarımıza Türk dizilerine uyarlanan yabancı dizileri inceledik.

 


Cuma’ya Kalsa

Orijinali According to Jim olan dizi maaleef 12 bölüm sonra ekranlara veda etti. Dizide İnci Türkay, Haluk Bilginer, Aysun Kayacı ve Ümit Erdim rol almakta. Amerikan yapımı dizi olan According to Jim’i Türkiye’ye çevrdiklerinde her ne kadar klasik bir senaryo ortaya çıksa da kısa sürede dizi final yaptı. Dizi sitcom türünde çekildi. 

Cumaya Kalsa


Hakkını Helal Et

Samanyolu Tv’de 2007’de yayınlanmaya başlayan dizinin başrolünde Mürşit Bağ ve Necla Nazır yer alıyor. Dizi Amerikan yapımı My Name’s Earl’e benzemekte. Fakat Hakkını Helal Et’in yapımıcısı Melih Sezgin dizinin uyarlama olmadığını ifade etti. İki dizi de incelendiğinde konu olarak birbirlerinin aynı olması kafa karıştırır nitelikte. Özellikle ana karakterlerin birbirlerine olan benzerlikleri dikkat çekiyor.

uyarlama diziler


Suskunlar

İlk yayılandığı zamanlarda büyük bir beğeniyle takip edilen dizi Suskunlar’da Amerikan yapımı Sleepers isimli filmden uyarlandı. Dizinin başrollerinde Murat Yıldırım, Aslı Enver, Sarp Akkaya ve Güven Murat Akpınar yer almakta. Film de dizi de ufak bir hata nedeniyle hapishaneye düşen çocukların büyüyüp intikam alma süreçlerini işler. Sleepers’ın başrollerinde ise Brad Pitt, Dustin Hoffman, Robert De Niro ve Kevin Bacon yer almakta. 

suskunlar


Küçük  Sırlar

Yayınlanmaya başladığı anda eleştirilere maruz kalan Küçük Sırlar ise Amerikan yapımı Gossip Girl’ün uyarlaması olan dizidir. Dizi zengin ailelerin çocuklarının yaşam tarzlarını, heves ve hırslarını anlatıyor. Başrollerinde Burak Özçivit, Sinem Kobal, Kadir Doğulu, Birkan Sokullu ve Merve Boluğur yer alıyor. Gossip Girl ise ayrıcalıklı ailelein çocuklarının gittiği okulun popüler çocuklarının yaşadığı olayları anlatıyor. 

Küçük Sırlar


Umutsuz Ev Kadınları

2011’de yayın hayatına başlayan ve Amerkan yapımı Desperate Housewives isimli diziden uyarlanan dizi ilk sezonda beğenilerek izlenen dizilerden oldu. Fakat ikinci sezonda yayın günü değiştirilince reyting kurbanı oldu. Dizi koşuları Handan’ın intihar etmesinin nedenlerini ve gerçeği öğrenmek isteyen yakın arkadaşlarının yaşadıklarını anlatır. Dizini başrollerinde Bennu Yıldırımlar, Songül Öden, Ceyda Düvenci ve Evrim Solmaz  yer alıyor. 

umutsuz ev kadınları


Güneşi Beklerken

İzmir’den İstanbul’a uzanan bir dizi daha. Aynı adam aşık olan iki kadın ve yıllarca saklanan sırrın işlendiği dizi, Kore yapımı Boys Over Flower isimli diziden uyarlanmıştır. Orijinali manga olan dizi TRT okulda da yayınlanmıştır. Güneşi Beklerken isimli gençlik dizinde Kerem Bursin, Emre Kınay ve Hande Doğandemir yer almakta.

gunesi-beklerken.jpg


Medcezir

Başrollerinde Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya’nın yer aldığı dizi Amerikan yapımı The O.C’den uyarlanmıştı. Dizinin orijinali gibi uyarlaması da beğenilmiştir. Medcezir bir çok uluslararası kanalda da yayınlanmıştır. Dizi sorunlu bir genç olan Yaman’ın zengin bir aile tarafıdan evlat edilmesi ve Yaman’ın yeni çevresiyle yaşadığı olayları anlatmakta.

medcezir.jpg


Doktorlar

Bitmeyen dizi doktorlar..  Yazın habercisi olan dizi 2011’de sona ermesine rağmen her yaz eski bölümleri yayınlandığı için replikleri ezbere bilinmekte. Amerikan yapımı Grey’s Anatomi’nin uyarlaması olan dizinin barollerini, Kutsi, Yasemin Ergene, Melike Güner, Yağmur Atacan ve Bekir Aksoy paylaşmaktadır. Dizinin ana konusunu anlatmamıza gerek yok zira herkes en ince ayrıntısına kadar ezberlemiş durumda. 

doktorlar.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.