Wissam Ben Yedder Kimdir?

Wissam Ben Yedder, 12 Ağustos 1990’da Fransa’nın Sarvelles kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve bir dönem futbol oynadığı Fransa Genç Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Wissam Ben Yedder Kimdir?

Wissam Ben Yedder Biyografisi

Wissam Ben Yedder’in Kulüp Kariyeri

Wissam Ben Yedder, futbol kariyerine ilk olarak yerel bir takım Garges-les-Gonesse’de başladı. 7 yıla yakın bir süre burada kendisini geliştirdi ve 2007 yılında Saint Denis takımına geçiş yaptı. 2007-2009 yılları arasında burada mücadele veren futbolcu, 2009 yılında UJA Alfortville’ transfer oldu. Bu sayede profesyonel kariyerine başlangıç yaparken, bir sezon formasını giydiği takım ile 23 maça çıkıp 9 gol sevinci yaşadı.

Gösterdiği başarılı performans sayesinde bazı Avrupa kulüplerinin dikkatini üzerine çeken Wissam Ben Yedder, 2010 yılında Fransız ekip Toulouse’ye bonservissiz şekilde transfer oldu. İlk sezonunda takımı ile sadece 5 maçta forma giyen tecrübeli futbolcu, bir sonraki sezonda da çok etkili bir oyun ortaya koyamadı ve 10 maça çıkıp 1 gol attı.

wissam ben yedder toulouse

2012-2013 sezonuna da ise kendisinden beklenen performansı ortaya koyan Wissam Ben Yedder, takımı ile 37 maça çıkıp 15 gol attı. Başarılı performansına bir sonraki sezonda da devam etti ve 42 maçta görev alıp 17 kez fileleri havalandırdı.

Taraftarlarca takımın vazgeçilmez futbolcularında birisi oldu ve gelen birçok teklifi geri çevirdi. Kariyerine Toulouse forması altında devam etti. Wissam Ben Yedder, 2015-2016 sezonu itibariyle takımı adına 143 maça çıkıp 51 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Wissam Ben Yedder’in Milli Takım Kariyeri

Wissam Ben Yedder, milli formayı kariyerinde ilk kez Fransa Futsal ekibinde giydi. Futsal ekibi ile 2 maça çıkıp 1 gol atan futbolcu, 2012 yılına gelindiğinde ise Fransa U-21’e çağrıldı. Fransa U-21’de 3 maçta görev alırken, 2013 yılında Avrupa U-21 Şampiyonası’nda sahada 2 maçta mücadele verdi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.