Wellington Nem Kimdir

Tam adı Wellington Silva Sanches Aguiar olan, 6 Şubat 1992'de Brezilya'nın Rio de Janerio kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Brezilya Milli Takımı'nda ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Wellington Nem Kimdir

Wellington Nem'in Kulüp Kariyeri

Wellington Nem, futbol kariyerine ilk olarak 2002 yılında America RJ takımının alt yapısında başladı.3 seneye yakın bir süre burada oynadıktan sonra 2005 yılında Brezilya'nın köklü ekiplerinden Fluminense'ye transfer oldu.

Kariyerinin büyük bir bölümü burada geçiren genç futbolcu, 2011 yılında dönemin teknik direktörü tarafından As takıma yükseltildi. As takıma çıktığı ilk sezonda, tek bir maça dahi çıkmadan kiralık gönderilmek istendi.

wellington nem fluminense

2011 yılında kendisini geliştirmesi amacıyla gitti kulüp Figueriense oldu. Bir sezon boyunca formasını giydiği ekiple beraber 26 maça çıkıp 13 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Kiralık kaldığı süre içerisinde dikkatleri üzerine çeken Wellington Nem, sonraki sezon Fluminense'ye geri döndü ve 2012-2013 sezonunda 28 maça çıkıp 7 gol atma başarısı gösterdi.

wellington nem shaktar donetsk

2013 yılına gelindiğinde ise artık Avrupa'ya yönelen futbolcu, Ukrayna ekiplerinden Shaktar Donetsk'e 9 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. İlk sezonunda Shaktar Donetsk forması altında sadece 5 maça çıkıp 1 gol atan genç futbolcu, sezon sonunda takımı ile Ukrayna Premier Ligi'nin sahibi oldu.

2014-2015 sezonunda ise peformansını arttırma başarısı gösterip 15 karşılamaya çıktı ve 4 gol atarak takımına katkı sağladı. Aynı zamanda sezon içerisinde kariyerinde bir ilki gerçekleştirerek ilk kez Şampiyonlar Ligi mücadelesinde forma giydi. Sonraki sezonda da benzer bir performans ortaya koyan Wellington Nem, 20 maçta forma şansı yakaladı. Sezon içerisinde Ukrayna Süper Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi.

Henüz 25 yaşında olan başarılı futbolcu, 2016-2017 sezonu içerisinde de Shaktar Donetsk formasını giymektedir.

Wellington Nem'in Milli Takım Kariyeri

Wellington Nem, milli formayı kariyerinde ilk kez 2009 yılında Brezilya U-17 takımında giydi ve burada 3 maça çıkıp 1 gol attı. Aradan geçen 3 yıl içerisinde herhangi bir seviyede milli formayı giyemedi ancak 2012 yılında Brezilya Milli Takımı'na davet edildi ve toplamda 3 kez mücadele etme fırsatını buldu.

Wellington Nem'in Başarıları

Fluminense

Campeonato Carioca: 2012

Campeonato Brasileiro Seri A: 2012

Shakhtar Donetsk

  • Ukrayna Ligi: 2013-14

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.