Vladyslav Kulach Kimdir

Vladyslav Kulach, 7 Mayıs 1993 tarihinde, Ukrayna’nın Donetsk kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Ukrayna Genç Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Vladyslav Kulach Kimdir

Vladyslav Kulach Biyografisi

Vladyslav Kulach’ın Kulüp Kariyeri

Vladyslav Kulach, futbol kariyerine ilk olarak 2006 yılında Olimpik Donetsk takımının alt yapısında başladı. 3 yıl boyunca alt yapısında yer aldığı takımdan ayrıldıktan sonra 2010 yılında ülkenin en önemli ekiplerinden Shaktar Donetsk’in alt yapısına geçiş yaptı.

2010 yılı içerisinden gösterdiği performans sayesinden dönemin teknik direktörü tarafından As takıma çıkartıldı ancak, tam olarak yeterli görülmediği gerekçesiyle ilk olarak Shaktar Donetsk üçüncü takımına gönderildi.

vladyslav kulach eskişehirspor

Uzun bir süre alt kademelerde forma giydikten sonra 2013-2014 sezonunda Illichivets Mariupol’a kiralık gönderildi. Sezon içerisinde 36 maça çıkıp 5 kez gol atma başarısı gösterdi. Sezon sonunda ise Metalurh Zaporizhzhia’ya kiralık olarak gönderildi. Burada sadece 9 maçta yer alırken, aynı sezon içerisinde Stal’e kiralık olarak gönderildi.

2015-2016 sezonunda devre arasında tekrardan kiralık olarak gönderilmek istenen Vladyslav Kulach, bu sefer de yolunu Türkiye’ye çevirerek Eskişehirspor’a kiralık olarak gönderildi. Şuanda ise FK Zorya Luhanks takımında forvet oyuncusu olarak oynamaktadır.

 

Vladyslav Kulach’ın Milli Takım Kariyeri

Vladyslav Kulach, Ukrayna Genç Milli kadrosunda toplamda 31 maçta sahne aldı. 3 kez U-17, 6 kez U-18, 16 kez U-19 ve 6 kez de U-21 ekiplerinde görev aldı. Bu süre zarfında 6 kez fileleri havalandırdı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.