Vladimir Putin Kimdir

Rusya Devlet Başkanı olan Vladimir Putin, 1952 yılında, Rusya’nın Sankt Peterburg kentinde doğmuştur
Vladimir Putin Kimdir

Vladimir Putin’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

1975 yılında Saint Petersburg Leningrad Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü'nden mezun olan Putin, yüksek lisansını ekonomi alanında yapmıştır. Mezuniyetinin ardından Devlet Güvenlik Komitesinde çalışmaya başlayan Putin, bir süre Almanya'da görev yapmıştır.

Vladimir Putin’in Siyasi Hayatı

1990'da Leningrad Şehir Konseyi'nde danışmanlık yapan Putin, 1991-1992 yıllarında da belediye başkan yardımcısı ve belediye konseyi dış ilişkiler komitesinin başkanı olarak görev yapmıştır. 1996'da Kremlin Sarayı Mülkiyet İdaresi Başkan Yardımcılığı'na atandı.1998 yılında ise Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı ile Devlet Başkanlığı Denetim İdaresi Başkanı olarak görev almıştır. Putin, 1998-1999 yıllarında, Rusya İç İstihbarat Servisi'nin başkanlığını yaparken, aynı zamanda, yeni Rusya'nın Rusya Güvenlik Konseyi'nin sekreterliği görevini de yürütmüştür. Putin, 1999 tarihinde başbakan yardımcısı ve başbakan vekilliği, 16 Ağustos'tan itibaren de başbakan olarak görev yapmaya başladı. Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in 31 Aralık 1999'da istifa etmesinin ardından, Anayasa gereği, üç ay içerisinde devlet başkanlığı seçimi yapılıncaya kadar bu görevi vekaleten üstlendi. 2000, 2004 ve 2012 yıllarında yapılan seçimlerde ise üç kez üst üstte devlet başkanı olarak seçilmiştir.

Putin, iki çocuk sahibidir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.