Vladimir Putin Kimdir

Tam adı Vladimir Vladimiroviç Putin’dir. Rusya Devlet Başkanlığı’nda bulunmaktadır ve 7 Ekim 1952 tarihinde Rusya’nın St. Petersburg kentinde dünyaya geldi.
Vladimir Putin Kimdir

Vladimir Putin Biyografisi

Vladimir Putin, üniversite eğitimini Leningrad Devlet Üniversitesi Hukuk Bölümü’nde okudu ve 1975 yılında mezun oldu. Aynı zamanda ekonomik alanında yüksek lisans yaptı. Okuldan mezun olduktan sonra Rusya’nın gizli istihbaratı KGB’de çalıştı ve Almanya’da görev yaptı.

vladimir putin gençliği kgb

1990 yılında KGB’den ayrıldıktan sonra ülkesine dönen Putin, ilk zamanda Leningrad Şehir Konseyi'nde danışmanlık yaptı ve bu görevinden bir sene sonra Belediye Başkan Yardımcılığı’nda bulundu. 1996 yılında ise Kremlin Sarayı Mülkiyet İdaresi Başkan Yardımcılığı'na atandı.

 

Vladimir Putin'in Siyasi Hayatı

Putin, 1998 yılında Rusya İç İstihbarat Servisi FSB'nin başkanlığını yaparken, Rusya Güvenlik Konseyi'nin sekreterliği görevini yürüttü ve bu görevlerinin başında bir yıl kaldı. 1999 yılında bir dönem eski Başbakan’ın görevinden istifa etmesi sonucunda anayasa gereği Putin, üç aylığına başbakan oldu. Yapılan seçimlerde ise aday olup başkan seçildi. Putin, Rusya'da yapılan başkanlık seçimlerinde %50'nin üzerinde oy toplayarak, birinci turda devlet başkanı seçildi.vladimir putin rusya devlet başkanı

4 yıl sonra tekrardan yapılan seçimlerde 3. kez % 63,6 oyla Rusya Federasyonu devlet başkanı seçildi. Vladimir Putin, 2000 yılından 2012 yılına kadar girdiği bütün seçimleri kazanıp Cumhurbaşkanlığı görevini yerine getirdi ve 2015 yılı itibarıyla bu görevinin başında devam etmektedir.

 

Türkiye - Suriye - Rusya Üçgeni

Siyasi politika anlamında ülkesinin askeri anlamda geliştiren Putin, genel olarak Avrupa ve Amerika’ya karşı bir politika uygularken, ittifaklarını ise Asya’dan seçmektedir.

vladimir putin türkiye

Suriye İç Savaşı’nda askeri birliklerini Suriye rejimine yardım amaçlı gönderdi ve bu süre içerisinde Türkiye’nin hava ihlali yapan Rus uçağını düşürmesiyle beraber Türkiye ile olan ilişkileri en alt seviye indi. Sonrasında gidilen anlaşmalar ekseninde aradaki buzlar eritilmeye çalışılıyor.

 

Vladimir Putin'in Özel Hayatı

Vladimir Putin, Lyudmila Putina ile evlendi ve 2013 yılında boşandı. Bu evlilikten 2 kız çocuğu oldu.

 

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.